Domov » Trgovina » Oprema za dom » Ogrevanje » Radiatorji / grelci » Kaloriferji, stenski grelci

Prikaz vseh 5 rezultatov

Konvektorji so naprave, ki nam omogočajo hlajenje z razvlaževanjem ter ogrevanje prostorov.

Najbolj učinkoviti so seveda takrat, kadar jih kombiniramo s toplotnimi črpalkami. V pisarnah in drugih prostorih jih uporabljamo kot edini vir ogrevanja in hlajenja, medtem ko v individualnih hišah služijo predvsem za hlajenje ter ogrevanje v prehodnih obdobjih. Pred dilemo izbire konvektorjev ali klimatskih naprav se posvetujte s strokovnjakom.

KONVEKTORJI

Če potrebujete enostavno hladilno ali grelno rešitev, se odločite za nakup konvektorjev, ki skrbijo za ohladitev ali dodatno gretje prostorov. Delujejo s pomočjo hladne oz. tople vode, ki jo pripravi toplotna črpalka ali hladilna voda.

Zunanji ir grelci za terase – Sevalni ir grelnik ne oddaja svetlobe ob ogrevanju

Sevalni grelniki ob svojem delovanju ponavadi oddajajo rdečo svetlobo, v primeru LOW GLARE verzije grelnika, pa je svetloba zmanjšana za 80% (oz. za 99% v primeru NO GLARE tehnologije). Tak princim delovanja je odličen za ogrevanje otroške sob, bolnišnice, spalnice, prostora za zabave, … Poseben premaz čez grelni element preprečuje svetenje, a ne zniža učinkovitost ogrevanja.

Infra savna IR-SPA –  savnanje kjerkoli želite.

Prenosno savno lahko postavimo v kopalnico, garderobo na teraso… IR-SPA oddaja dolge in kratke infra valove, ki nas segrevajo s temperaturo 45-50°C. Prijetna globinska toplota stimulira krvni obtok in krepi metabolizem. Odlična rešitev tudi za lepotne salone in hotelske sobe.  Pokličite nas za ponudbo savne.

Široka ponudba izdelkov iz kategorije Infrardeči grelniki. Na Meganakupek lahko poleg vrtne opreme, tehnike in dekoracije, najdete tudi profesionalno orodje, ki bo vaše delo naredilo bolj učinkovito in zabavno.

Električni konvekcijski grelnik je grelna naprava, ki je odlična za ogrevanje tako pisarniških kot stanovanjskih prostorov, ki mogoča hitro ogrevanje prostora.
 • Naročila dostavljamo po celotni Sloveniji.
 • Svoje izdelke lahko osebno prevzamete v enem izmed naših prevzemnih mest.
 • Če potrebujete pomoč, se lahko vedno obrnete na našo podporo za stranke.
 • Več možnosti plačila:
  • S kartico preko spleta
  • Ob prevzemu s kartico ali gotovino
  • Po predračunu
  • Leanpay
  • V poslovalnicah na obroke
 • V primeru, da vam izdelek ne ustreza, ga lahko vrnete v roku 14 dneh

Naloga sodobnih klimatskih naprav ni le hlajenje, ampak lahko z njimi prostor tudi ogrevamo, zmanjšujemo vlažnost zraka ter prečistimo zrak!

Preko zraka ljudje zaznavamo toploto, hlad, vlago in zato je zrak medij za transport toplote, hladu, vlage in kisika v bivalne prostore. Obenem pa iz prostorov odvajamo prah, pare, pline in neprijetne vonjave. S klimatskimi napravami lahko s primerno obdelavo zraka zagotovimo ugodne pogoje v bivalnih prostorih in zadostimo vsem zahtevanim pogojem zračenja.

KAKO DELUJE KLIMATSKA NAPRAVA?

Klimatska naprava je naprava, ki služi hlajenju, ogrevanju, razvlaževanju in čiščenju zraka v prostoru. Deluje po preprostem fizičnem načelu. Izkorišča efekt stiskanja in raztezanja plina (hladilnega medija), ki je v bistvu mešanica različnih plinov in ga poznamo pod oznako R410A. Kadar plin stiskamo, se ta segreva, kadar pa se stisnjen plin razteza, se ohlaja in veže nase toploto. Ta efekt  s pridom uporablja klimatska naprava.

KOLIKO PROSTOROV BOMO HLADILI/OGREVALI?

Za hlajenje in ogrevanje samo enega prostora zadostuje enojna klimatska naprava z eno zunanjo in notranjo enoto. Za ogrevanje in hlajenje več prostorov pa potrebujemo multi split sistem z eno zunanjo in več notranjih enot.

KAJ JE INVERTER?

Inverter se imenuje vrsta elektronskega vezja za regulacijo, s katerim uravnavamo napetost, tok in frekvenco naprave. Pri klimatski napravi se to odraža v prilagajanju moči s spreminjanjem vrtljajev kompresorja. Vrtljaji kompresorja posledično vplivajo na izhodno moč kompresorja in s tem na učinek naprave. Višji vrtljaji pomenijo višjo moč, nižji vrtljaji nižjo moč. Sposobnost prilagajanja moči je odlika inverterske klimatske naprave.

KATERE SO PREDNOSTI INVERTERSKE KLIMATSKE NAPRAVE?

Prednosti inverterske klimatske naprave so:

 • hitro doseganje željene temperature,
 • energetska varčnost,
 • odlične zmožnosti ogrevanja do izredno nizkih temperatur,
 • tišje delovanje,
 • natančna regulacija željene temeperature,
 • zmanjša temperaturna nihanja.

ALI BOMO KLIMATSKO NAPRAVO UPORABLJALI SAMO ZA HLAJENJE ALI TUDI ZA OGREVANJE?

Vse klimatske naprave v Meganakupek.si redni ponudbi omogočajo hlajenje in ogrevanje. Njihove značilnosti so:

 • imajo več stopenj hitrosti ventilatorja,
 • možnost usmerjanja izpiha zraka,
 • funkcijo časovnega vklopa in izklopa,
 • bio filter in filter srebrnih ionov za uničevanje in odstranjevanje bakterij ter mikroorganizmov,
 • izredno tihe,
 • jakost notranjih enot je od 36 do 45 dB (glasnost brenčanja komarja je 33 dB).

KAKŠNO MOČ IN IZKORISTEK KLIMATSKE NAPRAVE POTREBUJEMO?

Kot pri vseh drugih napravah, pretiravanje v eno ali drugo skrajnost ni dobro. Pri klimatskih napravah v Meganakupek ponudbi navajamo maksimalno kvadraturo/prostornino prostora, za katero je naprava še primerna. Gre za informativno vrednost, ker so potrebe po hlajenju oz. ogrevanju zelo povezane s toplotnimi izgubami (večje so, močnejšo napravo potrebujemo).

Klimatske naprave z večjim izkoristkom hlajenja (SEER) in ogrevanja (SCOP) (podatek vedno velja za idealne razmere), so običajno nekaj dražje. SEER = 6,10 pomeni, da iz 1 kW porabljene električne energije dobimo 6,1 kW hladilne energije. Izkoristek ponazarjamo z energijskimi razredi, pri čemer velja razred A pri SEER, ki je večji od 5,10 in pri SCOP, ki je večji od 3,40.

KATERO BLAGOVNO ZNAMKO IZBRATI?

Kako delujejo zunanji ir grelci?

Zunanji grelci za terase

Zunanji grelci za terase za lokale oddajajo kratkovalovne IR žarke, ki ne ogrevajo ozračja ampak le ljudi in predmete.

Zakaj je ir grelec boljši kot plinski grelniki?

Cenejši tekoči stroški. Stroški enega plinskega grelnika so enaki 49 grelnikom Vireoo Pro, kar pomeni, da se vam ob zamenjavi grelnikov investicija lahko v kratkem času povrne.