Domov » Trgovina » Vse za otroka » Vse za šolo
Filter po zalogi

Ujemajočih izdelkov ni mogoče najti.

Vse za šolo

Za enostavnejšo pripravo na vse za šolo smo za vas zbrali nekaj uporabnih nasvetov in idej. Da bo prvi šolski dan (in celo šolsko leto) res nekaj posebnega.

Ne glede na to, ali bodo vaši mali škratki šolski prag prestopili prvič, ali so že pravi veterani šolskih klopi, pri Meganakupek.si poskrbimo, da je prav vsak začetek šolskega leta poln veselja, radovednosti in navdiha.

Vse za šolo in za na pot v šolo s prijatelji in družino

Vaš šolar bo navdušen nad trendovsko šolsko opremo in pripomočki za učenje, ustvarjanje in obšolske dejavnosti. S kakovostno ponudbo šolskih torb, peresnic, zvezkov, šolskih potrebščin, copat in vsega za dobro počutje šolarja po ugodni ceni, pa bomo zagotovo navdušili tudi vas.

Vse torbe za šolo – V trendu: torbe na koleščkih

Torbe, ki jih otroci lahko vlečejo, so definitivno odlična rešitev za pretežke šolske torbe. Vsekakor pa vašega šolarja opozorite, naj torbo vleče za sabo enkrat z eno, drugič z drugo roko (izmenično), s čimer porazdeli obremenitev. Prav tako naj torbe ne dviga enoročno s prijemom ročaja za vleko, ampak naj torbo varno  dvigne z obema rokama s pomočjo naramnic.

Vse za šolo kar potrebuješ za celodnevno zabavo na soncu

Kar potrebuješ za celodnevno zabavo v šoli

Pisanje z roko

Tablica, telefon in računalnik so priročni pripomočki, ki nam olajšajo delo, vendar številni razvojni psihologi ugotavljajo, da pisanje z roko veliko bolj spodbuja razvoj možganov. Ročno pisanje s pisanimi črkami aktivira in zahteva koordinacijo različnih režnjev možganov. Aktivirajo se kar tri pomembna središča, kar se pri tipkanju ne zgodi. Redno pisanje z roko tako spodbuja kognitivni razvoj, kreativnost ter sposobnost bolj kompleksnega razmišljanja.
Podobno se je pokazalo tudi pri branju. V digitalni dobi, ko smo oblegani z informacijami, ki se v vsaki sekundi pojavijo na naših digitalnih ekranih, smo se naučili, da besedila vse bolj samo preletimo in v njih lovimo ključne informacije. Zato je pomembno, da v vsakdan šolarja vključimo branje tiskanih besedil, saj to spodbuja poglobljeno razumevanje in bolj kompleksno razmišljanje o prebranem.

VITAMINI IN MINERALI
Za boljše kognitivne funkcije možganov, tudi pomnjenje in zbranost, izberite hrano, ki je bogata s pantotensko kislino, železom, jodom in cinkom.
Dodajte v košarico:
losos (vir joda)
jajca in avokado (vir pantotenske kisline)
orehi in indijski oreščki (vir železa in cinka)

ENERGIJA
Brez pravega goriva tudi možgani ne morejo delovati. Zagotovite ustrezno energijo z vnosom kakovostnih ogljikovih hidratov in zdravih maščob.
Dodajte v košarico:

 • Ogljikove hidrate
  suho sadje (brusnice, rozine, marelice …)
  polnozrnata živila (polnozrnati kosmiči, neoluščen riž, polnozrnate testenine …)
 • Zdrave maščobe
  avokado, oreščki, mastne ribe

Vir informacij: portal www.prehrana.si

Ne pozabite na spanje

Vsak dan si privoščite zadostno količino spanca. Potrebe se od posameznika do posameznika sicer razlikujejo, vendar v splošnem velja:

 • Predšolski otroci (3 – 5 let) potrebujejo 10 do 13 ur spanja
 • Šolarji (6 – 13 let) potrebujejo 9 do 11 ur spanja
 • Najstniki (14 – 17 let) potrebujejo 8 do 10 ur spanja
 • Odrasli (18+ let) potrebujejo 7 do 9 ur spanja