Domov » Trgovina » Bela tehnika

Prikazovanje 1–36 od 397 rezultatov

BBIE12100BD VGR. PEčICA BEKO

242,49  z DDV
Teža 32,4000 kg
Dimenzije 66,00 × 66,00 × 66,50 cm
Blagovna znamka

Poštnina

Vrsta vgradne pečice

WUE7636XSS PRALNI STROJ BEKO

484,99  z DDV
Teža 59,0000 kg
Dimenzije 51,50 × 65,00 × 88,00 cm
Blagovna znamka

Poštnina

Garancija v letih

HII64200MT INDUK. PLOŠČA BEKO

349,19  z DDV
Teža 10,9000 kg
Dimenzije 60,00 × 65,00 × 12,50 cm
Blagovna znamka

Poštnina

Vrsta kuhališča s

VLAŽILNIK ZRAKA MQ SH 801

59,30  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

VLAŽILNIK ZRAKA MQ SH 201

39,50  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

KOPALNIŠKI VENTILATOR BIVA BRW 100

36,62  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

VLAŽILNIK ZRAKA GORENJE H 45W

59,30  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

ZAMRZOVALNA SKRINJA BEKO CF316W

316,79  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

HLADILNIK CANDY CRU 164 NE/N

356,30  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

MIKROVALOVNA PEČICA BEKO MGC20100S

94,04  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

Bela tehnika

Med izdelki bele tehnike boste našli aparate, brez katerih si današnje sodobno življenje skorajda ne predstavljamo več.

Bela tehnika za dom in profesionalno uporabo v gostilnah. Barih, vinskih kleteh in hotelih.

Za čista in sveže oprana oblačila bo poskrbel novi pralni stroj. Gospodinjstva se med seboj razlikujejo, zato vam ponujamo širok nabor bele tehnike pralnih strojev – od kvalitetnejših, cenovno ugodnih, s številnimi funkcijami, večjo kapaciteto enkratnega pranja do nekoliko bolj osnovnih pralnih strojev.

Vse več gospodinjstev pa razmišlja tudi o sušilnem stroju. To je odločna rešitev, kadar želite, da je vaša najljubša majica hitro suha. A kaj ko ni vsako domovanje tako veliko, da bi v en prostor lahko spravili tako pralni kot sušilni stroj. Vendar tudi na to so pomislili proizvajalci aparatov bele tehnike. Združili so funkciji obeh strojev in naredili ekonomično rešitev za obe opravili. Torej, odločite se za pralno sušilni stroj in vaših tegob ob velikih kupih oblačil, ki čakajo, da jih obesite, je konec.

Bela tehnika | Ob vročih poletjih prav paše, ko odpreš hladilnik

in iz njega vzameš mrzlo pijačo, ki osveži tvoj dan. Ker pa imamo danes po navadi tudi veliko zmrznjene hrane in so zato velikokrat zamrzovalni deli pri hladilnikih premajhni, vam ponujamo še zamrzovalne omare in skrinje iz programa bela tehnika zamrzovalniki. Vanje shranite vaš najljubši sladoled in se posladkajte ob vročih poletnih večerih!

KOTNA KUHINJA električni aparati

Bela tehnika nakup na spletu

Pokaži več

Bela tehnika – Pečice in kuhalne plošče

Ali v vašem gospodinjstvu redno pripravljate skupne obroke? Zagotovite si pečico, ki bo zadovoljevala vaše želje in potrebe ter pripravljajte okusna kosila, večerje in prigrizke za vašo družino in obiskovalce. S pravo pečico bo v vaši kuhinji delo potekalo veliko preprosteje in bolj udobno, preizkušali pa boste lahko veliko raznolikih receptov in obogatili svojo kuho. Kuhinja je osrčje doma, kjer preživimo veliko časa s svojimi najbližjimi in skupaj pripravljamo obroke. Eden od glavnih elementov vaše kuhinje je zagotovo pečica, ki služi kot dekorativni element in najbolj uporaben kuhinjski aparat.


Bela tehnika – Vrste pečic glede na ceno

Prvi kriterij pri nakupu Bele tehnike in gospodinjskih aparatov je cena. Osnovni modeli pečic, ki zadostujejo občasni in osnovi peki z ventilatorjem, so na voljo že do 400 EUR. Največ pečic se nahaja v cenovnem rangu med 400 in 600 EUR, pri tem pa gre za pečice z optimalnimi lastnostmi za uporabo v običajnem gospodinjstvu. Zahtevnejši uporabniki bele tehnike, ki si želijo dodatnih funkcij in lastnosti, kot so piroliza, odporni materiali, visok energijski razred, dodatno opremo, pekače in vodila, pa bodo posegali po pečicah v cenovnem rangu nad 800 EUR.


Vrste pečic glede na lastnosti

Si želite vgradno ali samostojno pečico? Koliko prostora boste namenili namestitvi? Si želite, da bi pečica delovala kot stilski dodatek vaši kuhinji? Preverite lastnosti pečic, ki vam lahko pomagajo pri izbiri.


Bela tehnika – Samostoječe pečice ali vgradne pečice

Glede na prostor, ki ga boste v kuhinji namenili pečici, lahko izbirate med vgradno in samostojno pečico.

Samostojna pečica je samostojna enota, ki je kombinirana s kuhalno ploščo na vrhu pečice. Pečica je na voljo v različnih dimenzijah, samostojna pečica pa je dobra izbira za majhne kuhinje, kjer ni prostora za posamezno namestitev pečice in ločeno namestitev kuhalne plošče.

Vgradne pečice ponujajo veliko možnost vgraditve, saj se lahko namestijo pod kuhalno ploščo ali vgradijo v katerikoli za to primeren kuhinjski element. Da se vam ni potrebno sklanjati, lahko pečico vgradite v kuhinjsko omaro na višino oči.


Dimenzije in kapaciteta pečice

Večina modelov pečic je širokih med 60 in 70 cm, nekateri modeli pa so širši. Medtem ko razlike v širini niso velike, pa so lahko te opaznejše v višini – odvisno, ali je pečica samostojna, dvojna ali kombinirana.

Prostornina pečice pomeni velikost notranjosti, ki je namenjena pripravi hrane. Če sta v gospodinjstvu en ali dva člana, bo zadostovala manjša kapaciteta, večja pa bo potrebna v gospodinjstvu s štirimi člani. V Meganakupek ponudbi so na voljo pečice s prostornino od 30 do 80 litrov.

Velikost pečice prilagodite število članov v gospodinjstvu in prehranjevalnim navadam. Se pogosto prehranjujete doma? Za družine, ki veliko kuhajo doma, so primerne pečice s prostornino 80 litrov. Če večinoma le pogrevate vnaprej pripravljeno hrano, pa je za vaše gospodinjstvo primernejša manjša pečica.


Barve pečic

Najpogosteje so na izbiro modeli pečic v sivi, beli in črni barvi, ki se z nevtralnostjo podajo v vsako kuhinjo. Glede na kuhinjsko pohištvo lahko izberete barvo s kovinskim ali gloss sijajem, ki bo ustvarila industrijski videz, primeren za sodobno opremljena stanovanja. Vse bolj pa so iskani tudi sodobni modeli pečic, ki imajo tradicionalen in domač videz.


Bela tehnika – Sodobne funkcije pečic

Novejši modeli pečic imajo vgrajene podatke o optimalni temperaturi in času peke za posamezne recepte. Na pečici izberite želeno jed, pečica pa samodejno poskrbi za peko in prilagojen čas gretja, priprave in temperaturo.

Bela tehnika – 3 in 4 D pečenje: Omogoča pečenje na različnih treh ali štirih nivojih. Tako lahko naenkrat pripravljate tri ali štiri različne vrste jedi. Sistem gretja zagotavlja enakomerno peko na vseh nivojih hkrati in enakomerno porazdelitev toplote.

Bela tehnika – Samočistilne obloge: Nekatere vgradne pečice imajo samočistilne – katalitične obloge. Na njih ob visoki temperaturi poteka oksidacija in maščobni delec pade na oblogo. Tam spremeni strukturo in maščoba na dotik ni več mastna.


Vrste pečic glede na energijo – gorivo

Na vašo izbiro bo poleg cene zagotovo najbolj vplivala tudi vrsta goriva, ki je potrebna za delovanje pečice. Morda imate dostop do mestne plinske napeljave ali pa si želite sodobnejšega pristopa do kuhanja. Izbirate lahko med plinski, električnimi in parnimi pečicami, na voljo pa so tudi kombinirane pečice, ki prinašajo prednosti dveh različnih vrst pečic.

Plinske pečice

Plinske pečice so hitrejše, cenejše in okolju prijaznejše kot električne pečice. Za delovanje porabijo manj energije kot električne pečice, plin pa je že v osnovi cenejši od elektrike.

Peka in priprava jedi v plinski pečici ustvarja vlažno okolje, ki je včasih dobrodošlo – odvisno od tega, kakšno jed želite pripraviti. Vlažno okolje hrane ne bo izsušilo kot električna pečica na enaki temperaturi. Tovrstna metoda kuhanja je najprimernejša za meso in zelenjavo.

Plinske pečice potrebujejo malo vzdrževanja, hkrati pa imajo daljšo življenjsko dobo kot električne pečice.

Slabosti, ki kupce lahko odvrnejo od nakupa, so vprašanje varnosti in plinske napeljave, hkrati pa plinske pečice nudijo manj nadzora nad temperaturo.

PREDNOSTISLABOSTI
nižji stroški od električne pečiceneenakomerna distribucija toplote
hitrejša priprava jedizahtevnejše čiščenje
ne potrebujejo veliko vzdrževanjazahtevnejša namestitev zaradi plinske napeljave
dolga življenjska dobavprašanje varnosti

Bela tehnika – Električne pečice

Bela tehnika – Ponujajo več nadzora nad temperaturo, saj ventilatorji enakomerno distribuirajo toploto v notranjosti pečice. So bolj priročne zaradi enostavne namestitve – potrebujemo le električno napeljavo in vtičnice, ki so prisotne v vsakem domu. Električne pečice se lahko segrejejo na zelo visoko temperaturo, ki je višja od tiste v plinski pečici.

Ta lastnost vpliva na to, da ima funkcijo samodejnega čiščenja, ko so temperature tako visoke, da se umazanija spremeni v pepel, ki ga preprosto odstranite iz pečice.

Zaradi visokih temperatur se hrana v električnih pečeh lahko skuha precej suho, ta vrsta peke pa je primerna za pripravo sladic, tort in kruha, hkrati pa tudi za sušenje sadja in zelenjave.

Bela tehnika – Slabosti električnih pečic so višji stroški in manjše dimenzije kot pri plinskih pečicah.

PREDNOSTISLABOSTI
enakomerna razporeditev toplotedražje od plinskih pečic
močnejša toplotapočasnejše grelne plošče
funkcija samodejnega čiščenjamanjše od plinskih pečic

Bela tehnika – Parne pečice

Parne pečice so vedno bolj priljubljene, saj živila tako kuhajo kot pečejo, hkrati pa ohranjajo aromo, okus živil, hranil in vlage. Čas kuhanja ali peke je enak kot na običajni kuhalni plošči ali v pečici. Pečica je programirana tako, da se po vnaprej določenem času sama izklopi, zato ni nevarnosti pregretja.

Pri peki v parni pečici se okusi in vonjine prenašajo in premešajo, zato lahko istočasno pripravljate slano in sladko hrano. Pazite le, da se v napravi ne ohlajajo različne jedi. Dodatna prednost parne pečice je, da vanjo lahko postavimo vsako posodo.

Ker parne pečice za gretje uporabljajo paro, jedi niso tako suhe kot v električni pečici.

PREDNOSTISLABOSTI
živila ohranijo aromo in okusne dosega hrustljavosti
enostavne za čiščenjevisoka cena
hitro in preprosto kuhanje

Ostale vrste pečic

Pečice, ki imajo kombinirano pečenje in paro, omogočajo tudi parno kuhanje. Mehko kuhanje s paro je odličen način za pripravo sočnih jedi, saj se ohrani naravna barva in okus, sokovi pa se izločijo v manjši meri kot sicer. Kuhanje v pari in pečenje se tekom priprave izmenjujeta.

Vgradna pečica, ki je kombinirana z valovi, se lahko poleg pečenja uporablja tudi kot klasična mikrovalovna pečica. Tako lahko istočasno kombinirate klasično in mikrovalovno. Mikrovalovi odmrznejo zamrznjeno hrano, program pa se med peko spreminja glede na vrsto peke.


Energetska poraba

Pri nakupu pečice lahko s pečicami iz najvišjih energetskih razredov privarčujete pri porabi energije. Velikost pečice in pogostost uporabe bo vplivala na račun za elektriko ali plin. Prav zato so priporočljive pečice, v katerih lahko brez bojazni po mešanju okusov naenkrat pečete več jedi.


Garancija in najbližji servis

BLAGOVNA ZNAMKAGARANCIJA*SERVIS**
Beko5 letpovsod po Sloveniji
Bosch2 letiLjubljana, Maribor, Novo mesto, Koroška, Celje
Candy2 letipovsod po Sloveniji
Gorenje5 letMurska Sobota, Kranj, Maribor, Novo mesto, Ljubljana, Koper, Velenje

Nekateri proizvajalci nudijo podaljšano garancijo. Pred nakupom preverite pogoje posameznega proizvajalca.

Za najbližji uradni servis se pozanimajte pri prodajalcih bele tehnike v vašem spletnem trgovskem centru Meganakupek.si


Bela tehnika – Slovar izrazov – Pečice in štedilniki

AQUACLEAN: S to funkcijo za čiščenje ne boste porabili veliko časa. V pekač vlijte pol litra vode in vklopite funkcijo. Po 30 minutah se madeži in ostanki maščobe zmehčajo, zato jih lahko enostavno obrišete.

KATALITIČNO ČIŠČENJE: Pri temperaturi nad 85 °C in več katalitične plošče v notranjost pečice absorbirajo nečistočo in maščobo.

GENTLECLOSE: Tiho in lahko zapiranje vrat pečice, za zaprtje je potreben le nežen dotik.

PIROLIZA: Funkcija, ki pečico segreje na tako visoko temperaturo, da se umazanija sežge in spremeni v pepel. Pepel preprosto obrišete s krpo.

3 D PEKA: Napredni sistem omogoča peko treh jedi hkrati. Pri tem ne prihaja do mešanja vonjev. 3 D sistem oskrbuje vsak pladenj ločeno, vroč zrak pa se prenese na zadnjo steno pečice

SLOWBAKE: S funkcijo počasnega pečenja se jedi pri nizkih temperaturah pečejo do šest ur. Meso in ribe se zmehčajo in ohranijo svojo aromo.

PERFECTBAKE: Pečica s senzorjem za peko meri količino vlage in regulira nastavitve. Tako ni potrebno nastavljati načina gretja, temperature in časa priprave – izberete le vrsto jedi. Funkcija je primerna za peko pit, slastnega kruha in drugih vrst peciva.

Bela tehnika – Aparati

Hladilniki. Zamrzovalniki. Hladilne vitrine. Vgradne pečice. Kuhalne plošče. Vgradni seti. Štedilniki. Mikrovalovne pečice. Kuhinjske nape. Deli za belo tehniko.

Vsako gospodinjstvo se sreča z menjavo ali nakupom elementov bele tehnike. Se s takšnim nakupom srečate prvič in ste zaradi številnih ponudb različnih trgovcev vedno bolj zmedeni? Potem vam priporočamo, da si pregledate nabor naših nasvetov in verjamemo, da vam bomo vsaj malo poenostavili iskanje ustreznih aparatov.

Med izdelki bele tehnike boste našli aparate, brez katerih si današnje sodobno življenje skorajda ne predstavljamo več. Za čista in sveže oprana oblačila bo poskrbel novi pralni stroj. Gospodinjstva se med seboj razlikujejo, zato vam ponujamo širok nabor pralnih strojev – od kvalitetnejših, cenovno ugodnih, s številnimi funkcijami, večjo kapaciteto enkratnega pranja do nekoliko bolj osnovnih pralnih strojev.

Bela tehnika – Sušilni stroj in pralni stroji

Vse več gospodinjstev pa razmišlja tudi o sušilnem stroju. To je odločna rešitev, kadar želite, da je vaša najljubša majica hitro suha. A kaj ko ni vsako domovanje tako veliko, da bi v en prostor lahko spravili tako pralni kot sušilni stroj. Vendar tudi na to so pomislili proizvajalci aparatov bele tehnike. Združili so funkciji obeh strojev in naredili ekonomično rešitev za obe opravili. Torej, odločite se za pralno sušilni stroj in vaših tegob ob velikih kupih oblačil, ki čakajo, da jih obesite, je konec.

Bela tehnika – Hladilniki in zamrzovalniki

Ob vročih poletjih prav paše, ko odpreš hladilnik in iz njega vzameš mrzlo pijačo, ki osveži tvoj dan. Ker pa imamo danes po navadi tudi veliko zmrznjene hrane in so zato velikokrat zamrzovalni deli pri hladilnikih premajhni, vam ponujamo še zamrzovalne omare in skrinje. Vanje shranite vaš najljubši sladoled in se posladkajte ob vročih poletnih večerih!

Ob polnem hladilniku hrane sedaj pripravite še okusno jed. Lahko se odločite za kuhanje na kuhalni plošči ali štedilniku. Za konec bi se radi še posladkali, zato potrebujete pečico, kjer bo vaša okusna sladica omamno zadišala. Veliko gospodinjstev uporablja sete, ki so sestavljeni iz kuhalnega dela in pečice.

To je odlična rešitev za prihranitev prostora. Če pa velikokrat nimate dovolj časa, da bi si sami pripravili lastno kosilo, potem je odlična izbira mikrovalovna pečica, kjer boste hitro in enostavno pogreli različne napitke in jedi.

Bela tehnika – Nape – Moderne in napredne kuhinjske nape

Vas moti, da še dolgo po pripravi hrane diši po njej? Velikokrat se to zgodi po jedeh na žlico, cvrtju ali pripravi rib. Vendar z nakupom nape, se močno lahko znebite neprijetnega vonja po hrani. Danes so te sodobno oblikovane in zanimivih oblik, zato se lepo vključijo v sestav kuhinje.

Le komu se ljubi na roke pomivati goro umazane posode, ki je ostala od prijetnega druženja ob kosilu? Ker želimo, da vaša hišna opravila potekajo čim hitreje, vas pa čim manj utrudijo, vam ponujamo širok nabor različnih Bela tehnika – pomivalnih strojev. Pomislite kakšen je vaš stil življenja, kakšne potrebe imate in izberite ustreznega.

Preberite nasvete za vzdrževanje in izbiro aparatov bele tehnike.

Pokaži manj