Domov » Izdelki » Vse za otroka

Prikazovanje 1–12 od 1313 rezultatov

Prikaži meni

Vse za otroka je za vsakega starša najbolj pomembno.

Vse za otroka, torej opremljanje otroške sobe je prav tako kot nakupovanje otroških oblačil lahko bolj zabavno in privlačno kot nakup za lastne potrebe. To je tako intimen prostor, v katerem boste tako vi kot tudi vaš otrok preživeli veliko časa. In tudi resno delo boste vložili – pomislite na menjavo plenic, uspavanke pred spanjem, čiščenje igrač in organiziranje drobnih oblek!

Čeprav bi morali popolnoma uživati ​​v postopku opremljanja, je pomembno, da ne pozabite na praktičnost in strateško načrtovanje. Upoštevajte, da bodo nekatere glavne funkcije, ki ste jih ustvarili, in pohištvo, ki ste ga kupili za nego dojenčka, zastareli. Previjalna površina bo postala nepotrebna in posteljico bo treba zamenjati za običajno posteljo. Enako kratkotrajno življenje bo morda veljalo za originalni dekor in umetniška dela. Pomembno je, da ne razmišljamo samo o današnjem času, ampak je potrebno vse za otroka načrtovati za daljše obdobje.

Če iščete opremo za otroka, ki bo zadovoljila vaše potrebe in tudi potrebe vašega malčka (in bo morda celo vaše najljubše mesto v celotnem domu!) upoštevajte kreativne in izvedljive nasvete profesionalcev.

Ne čakajte do zadnjega trenutka

Vse za otroka in njegov prihod v vaš dom in življenje je potrebno skrbno načrtovati. Zlasti pri opremljanju bivalnega prostora boste morda pomislili, da imate na voljo nekaj mesecev.
A ne le, da je prihod otroka včasih nepredvidljiv. Ne veste, koliko drugih opravil se vam bo nabralo medtem, ko se boste pripravljali na prihod otroka.
Če vse za otroka ne morete začeti pripravljati pred njegovim prihodom (morda se selite ali vam vera ne dovoljuje, da bi imeli otroške izdelke doma pred rojstvom), se pozanimajte o možnosti dostave na določen datum.

Izberite temo in se je držite

Ne glede na vašo izbrano temo za katero se boste odločili, da boste ostali osredotočeni na iskanje kosov, ki se ujemajo z vizualno estetiko. Vse za otroka naj bo oblikovno in po kvaliteti prvovrstno in cenovno ugodno. Teme letal in džungle niso edina pot. Namesto tega lahko svojo temo razširite na barvno paleto, kot so modri odtenki ali teksturirani nevtralni elementi. In ni se potrebno vznemirjati, če vse za otroka ni popolnoma dokončano pred njegovim prihodom. Namesto da bi hiteli kupovati kose, v katere niste stoodstotno zaljubljeni, se najprej osredotočite na najpomembnejše dele ter  podrobneje izpopolnite pozneje.

Bodite minimalistični

Dobra novica: minimalizem je v trendu! Ta preprost, a smiseln pristop je odlična rešitev za zaposlene starše in tiste, ki imajo nakupe omejene z proračunom.

Ta slog oblikovanja natanko pomeni: ustvarite prostor z najmanjšim številom predmetov in okrasnih kosov. Teme, ki jih navdihujejo živali, so trenutno zelo poularne. V kategoriji vse za otroka hitro lahko najdete preproste načine, kako popestriti sobo s tem dekorjem.

Najprej pomislite na varnost

Pri oblikovanju otrokove sobe je najpomembnejša varnost. Poskrbite, da bo vse za otroka, predmeti kot so predalniki, nočne omarice, police za knjige in stenske dekoracije, varno pritrjeni na steno. Saj ne želite, da bi majhne roke lahko potegnile te kose pohištva, ko začnejo hoditi.

Izogibajte se predmetom, ki ne bodo rasli z otrokom

Kolikor se verjetno že bojite, kako hitro bo letel čas, si je pomembno zapomniti, da vaš malček ne bo tako majhen za vedno. Pri izbiri in nakupu je vse za otroka potrebno že v naprej dobro premisliti. Potrebno se je izogniti predmetom in pohištvu, ki bi hitro postali preveč “otroški”. Na primer, čudovita svetilka v obliki živali je lahko sprva prikupna, toda ko otrok postane malček, si na koncu zaželi nekaj povsem drugega. Enako velja za kateri koli dodatek, posteljnino in pohištvo, za katero je mogoče vedeti, da bo uporabno le kratek čas.

Vse za otroka in vas

Z prihodom otroka boste tudi vi preživeli veliko časa v otroški sobi. Previjanje, hranjenje, zibanje dojenčka in kasneje igranje in učenje z vašim otrokom vse to so razlogi, da soba ne bo udobna le za vašega otroka, temveč tudi za vas same. Pri dojenčku ne pozabite, da ima občutljivo, mehko kožo, zato se za vsakodnevno posteljnino in krpe odločite za tkanine, kot je mehak organski bombaž. Za vas razmislite o vključitvi nekaj prijetnih odej , v katere boste lahko zavili sebe in otroka med hranjenjem ali ljubkovanjem. Kar zadeva pohištvo, je eden najbolj uporabljenih za prve in tudi kasnejše dni stol za dojenje.

Dejavnik organizacije

Vse za otroka je potrebno vzdrževati  urejeno in urejanje je včasih izziv. Lahko dodate tudi nekaj elementov, ki vam bodo olajšali postopek. S košarami, kovčki in skrinjami za igrače ne morete zgrešiti. Velike talne košare so odlične za ohlapne igrače in plišaste živali. Kovčki ali skrinje na koncu postelje pa so odlične za shranjevanje vseh igrač in služijo kot odlično sedežno mesto za obuvanje teh majhnih čevljev