KAJ SO PIŠKOTKI?

Kaj so piškotki in s kakšnim namenom se uporabljajo?

Piškotki so posebni podatki, ki jih spletnemu pregledovalniku* pošlje spletno mesto*. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.
Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev.
Piškotkov sicer ne pošilja vsako spletno mesto. Uporabljajo pa se pri spletnih mestih kot so internetne trgovine in druga spletna mesta, kjer se obiskovalci lahko registrirajo, prijavijo z uporabniškim imenom in geslom in imajo na voljo svoje osebne nastavitve in funkcije (na primer pri vnašanju malih oglasov na internetu).
Na tej spletni strani uporabljamo lastne analitične piškotke za zbiranje statističnih podatkov z namenom optimizacije uporabniške izkušnje na spletnem mestu. Vse zbrane podatke popolno anonimiziramo. Anonimizirane podatke, potrebne za izdelavo statističnih poročil, posredujemo zunanjemu ponudniku spletne analitike (Google Analytics) brez kakršnihkoli dejanskih podatkov o uporabniku.
Če obiščete naše spletno mesto in dovolite, da naš spletni center naloži piškotke na vaš računalnik to razumemo kot vašo privolitev, da smemo uporabljati lastne analitične piškotke za zbiranje anonimiziranih podatkov.
Pri Nakupek.si spletnem mestu se sami odločite kateri piškotki se bodo naložili na vaš spletni pregledovalnik oziroma brskalnik.