Sedežne garniture, ki ne gredo nikoli iz mode

Sedežne garniture  so center vsake dnevne sobe, na kateri lahko poležavamo med gledanjem televizije ali branjem dobre knjige po dolgem dnevu. Pogosto so osrednji in največji kos pohištva v dnevnem prostoru, saj so namenjene tako počitku kot tudi druženju. Zato je dobro, da namenimo veliko pozornosti pri izbiri prave garniture.

Sedežne garniture iz tekstila

Tkano blago je prijetno na otip in daje občutek topline. Garniture iz tekstila boste našli v številnih barvnih kombinacijah, pa tudi oblikah in velikostih. Ker so sedežne garniture v prvi vrsti namenjene sproščanju, prevladujejo bolj umirjene barve in klasične L oblike. Nudimo vam tudi veliko izbiro moderno oblikovanih sedežnih garnitur, ki jih lahko po potrebi spremenite tudi v ležišča.

Sedežne garniture Welnova
Sedežno garnituro Welnova odlikuje dovršen dizajn in je udobna, poleg tega pa je tudi funkcionalna, saj omogoča posteljno funkcijo in ponuja tudi dodaten shranjevalni prostor. Sedežno garnituro lahko hitro in preprosto spremenite v posteljo dimenzij 183×122 cm.

Sedežna garnitura iz kakovostnega usnja 

Usnje je izredno kakovosten material, ki je preprost za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo. Sedežne garniture iz usnja so tako zelo trpežne. Nudimo jih v različnih barvah in oblikah, izbirate pa jih lahko tudi v različnih postavitvah, tako da bodo ustrezale dimenzijam vašega prostora.

Sedežna garnitura z ležiščem

Garniture z ležišči so odlična rešitev za enosobna stanovanja ali garsonjere. Več namenskost pohištva je zadnje čase velik trend, kateremu sledijo mnogi proizvajalci. Tako lahko izbirate med različnimi stili, barvami in oblikami sedežnih garnitur, ki se lahko preprosto spremenijo tudi v ležišča.

siva tekstil
Sive tekstilne sedežne garniture popestrijo dnevno sobo!

Sedežni elementi na sedežni garnituri

Večbarvni sedežni elementi bodo popestrili vaš dom in mu dodali pridih igrivosti. Izbirate lahko med cvetličnimi motivi, pisanim vzorcem ali bolj umirjenimi barvami. Ne glede na izbiro, po bo sedežni element čudovito dopolnil vaš dnevni prostor in razbil monotonost.

Ne glede na to, ali izbirate sedežno garnituro iz funkcionalnega ali estetskega vidika, je v prvi vrsti pomembno, da izberete kakovosten model, ki vam bo zdržal več let.

Sedežne garniture, ki ne gredo nikoli iz mode

Dnevno sobo si težko predstavljamo brez udobne sedežne garniture na kateri poležavamo med gledanjem televizije ali branjem dobre knjige po dolgem dnevu. Pogosto so osrednji in največji kos pohištva v dnevnem prostoru, saj so namenjene tako počitku kot tudi druženju. Zato je dobro, da namenimo veliko pozornosti izbiri prave sedežne garniture.

Sedežna garnitura iz tekstila

Tkano blago je prijetno na otip in daje občutek topline. Sedežne garniture iz tekstila boste našli v številnih barvnih kombinacijah, pa tudi oblikah in velikostih. Ker so sedežna garnitura v prvi vrsti namenjene sproščanju, prevladujejo bolj umirjene barve in klasične L oblike. Nudimo vam tudi veliko izbiro moderno oblikovanih sedežnih garnitur, ki jih lahko po potrebi spremenite tudi v ležišča.

Sedežne garniture iz usnja

Usnje je izredno kakovosten material, ki je preprost za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo. Sedežna garnitura iz usnja je tako zelo trpežna. Nudimo jih v različnih barvah in oblikah, izbirate pa jih lahko tudi v različnih postavitvah, tako da bodo ustrezale dimenzijam vašega prostora.

Sedežne garniture z ležišči

Sedežna garnitura v akciji
Sedežna garnitura v akciji

Sedežna garnitura z ležišči so odlična rešitev za enosobna stanovanja ali garsonjere. Več namenskost pohištva je zadnje čase velik trend, kateremu sledijo mnogi proizvajalci. Tako lahko izbirate med različnimi stili, barvami in oblikami sedežnih garnitur, ki se lahko preprosto spremenijo tudi v ležišča.

Sedežni elementi

Večbarvni sedežni elementi bodo popestrili vaš dom in mu dodali pridih igrivosti. Izbirate lahko med cvetličnimi motivi, pisanim ¨patchwork¨ vzorcem ali bolj umirjenimi barvami. Ne glede na izbiro, po bo sedežni element čudovito dopolnil vaš dnevni prostor in razbil monotonost. Ne glede na to, ali izbirate sedežne garniture iz funkcionalnega ali estetskega vidika, je v prvi vrsti pomembno, da izberete kakovosten model, ki vam bo zdržal več let.

Razstavi, sestavi, spremeni, preoblikuj, preobleči, zamenjaj barvo, dokupi, modificiraj. Naredi po želji.

Triki in nasveti

Pri mačkah je praskanje normalno, nagonsko vedenje in VAŠ CILJ JE, da mačka opraska sprejemljive predmete in pusti sedežno garnituro pri miru ?

Kaj mačke praskajo? Večino mačk privlači kar koli z nežno, grobo ali teksturirano površino ali nekaj, v kar si resnično lahko potopijo kremplje.

Kdaj praskajo? Ko se zbudijo iz dremeža, ko želijo označiti svoje ozemlje ali ko so nad nečim navdušeni, na primer, ko pridete domov iz službe ali nad novo sedežno garnituro ? pa tudi, da odstranijo odmrlo zunanjo plast svojih krempljev.

Kako se praskajo? Nekatere mačke se rade postavijo ob navpično površino; drugi se postavijo vodoravno in za dober odsek držijo rit v zraku.

SEDEŽNA GARNITURA

MEGANAKUPEK.SI IN FEYDOM REŠITVE

#1 Praskanje mačke je odvisno predvsem od teksture za želenega predmeta, zato je prekrivanje sedežne garniture z dodatnimi pregrinjali nesmiselno, saj mačke privlačijo prav te strukture. Priporočamo predvsem začasno prekrivanje na primer z dvostranskim lepljivim trakom ali aluminijasto folijo, ker so mačje tačke zelo občutljive jim lepljivost ne bo všeč?
Na spletu lahko kupite tudi ščitnik pohištva za praske, ki se v obliki prozorne vinilne plošče namesti na mesta kjer Vaša mačka rada praska in tako obvarujete sedežno garnituro.

Mnoge mačke ne marajo vonja citrusov ali mentola.

#2Priporočamo da v vodo zmešate malo sode bikarbone in eterično olje in posprejate Vašo sedežno garnituro. Lahko pa tudi pod sedežno garnituro ali ob straneh postavite bombažne kroglice, namočene v kolonjsko ali eterično olje. Saj bo vonj mačke odvračal od praskanja, vendar jih ne smete postaviti na tkanino, saj bodo namočene kroglice pustile mastne madeže, ki se ne bodo dali odstraniti.

Te predmete boste morda morali držati na mestu nekaj tednov ali mesecev ali dokler se vaša mačka ne navadi.

Praskalniki kot zaščita za sedežne garniture

#3 Praskalniki in blazinice so na voljo v vseh oblikah, velikostih in materialih, priporočamo, da jih nastavite po stanovanju več, še posebej na njihovih priljubljenih točkah zadrževanja. Če pa se počutite kreativne pa lahko po spletu enostavno poiščete načrte in ideje sami ali poskusite eno domačo alternativo po teh nasvetih: Trdna pokončna opora, pokrita z vrvjo; ravna blazinica iz valovitega kartona, hrbtna stran preproge ali majhen kos lesa še vedno z lubjem, so lahko odlične blazinice za praskanje (le prepričajte se, da les ni bil obdelan s kemikalijami, preden ga vnesete noter). Praskajoči predmet je lahko samostoječ, leži na tleh ali visi na kljuki. Poskusite ugotoviti, kaj ima vaša mačka raje ali, še bolje, zagotovite različne predmete za praskanje na različnih mestih in položajih.

Mačja meta

#4 Na stebriček vtrite malo mačje mete ali na vrh pritrdite igračo, da bo še bolj privlačna. Pohvalite svojo mačko, ker je uporabila steber ali kateri koli drug predmet, ki je sprejemljiv za praske.

#5 Kaznovanje vaše mačke deluje le, če jo ujamete, kako praska po prepovedanem predmetu. Če jih poskusite dejansko kaznovati, ne bodo vedele, kaj so storile narobe, in bi se vas lahko začele bati. Nikoli ne zakričite in ne udarite mačke za kazen: morda se vam bodo začele povsem izogibati.

#6 Če ujamete svojo mačko, ki “obdeluje prepovedano mesto sedežne garniture”, jo prekinite z močnim hrupom (ploskajte z rokami, stresite pločevinko kovancev ali kamenčkov, udarite po steni) in njihovo praskanje preusmerite na enega od sprejemljivih predmetov. Naredite to dosledno, da jih naučite “kavč slabo, ostalo dobro.”

V kolikor pa nič ne pomaga pa imamo za Vas še zadnji nasvet?

#BREZSKRBI vedno lahko naročite nove prevleke za Vašo garnituro ali pa samo za del ali element ki je Vaši mački najbolj všeč!

Sedežna garnitura v akciji
Sedežna garnitura

ZABAVA V DNEVNI SOBI? Zakaj pa ne?

Prava sedežna garnitura mora biti prostor, kjer bomo brezskrbni in kjer se bomo zares sprostili, ne ozirajoč se na to ali tam kdaj kaj pojemo, ali ko kljub prigovarjanju končno popustimo in lahko naš ljubljenček uživa z nami na garnituri.

S FEYDOMOM zabave v dnevni sobi ne bodo več prepovedane!

AQUACLEAN IMPREGNIRANO BLAGO – NOBENIH SKRBI!!! Ne verjamete? za vas smo izvedli test vzdržljivosti. Kar vidite na sliki je čisto pravo domače rdeče vino, pomarančni sok in jedilno olje, ki jih AQUACLEAN impregnirano blago ne vpije.

POPOLNOMA SNEMLJIVE PREVLEKE – NOBENIH SKRBI!!! Za vse tiste, ki ne najdete svoje barve med Aquaclean materiali, imamo drugo rešitev.

Izberite si garnituro, ki ima snemljive prevleke, kar pomeni, da ne glede na to, kateri material si izberete, ga lahko operete v pralnem stroju na 30 stopinjah, ga posušite na zraku (ne na soncu!) in rahlo vlažnega nataknete nazaj na garnituro, brez bojazni da bi se skrčil! Prepovedano pa je sušenje v sušilnem stroju in dodajanje mehčalca pri pranju!

ENOSTAVNO ČIŠČENJE Z GOBICO – NOBENIH SKRBI!!!

Predstavljamo Vam čudežno gobico Miraclean, ki deluje po principu radirke in priporočamo njen nakup!

Namočite jo v vodo in podrgnete po madežu, ne samo da odlično čisti FEYDOM sedežno garnituro, uporabite jo lahko tudi za čiščenje vaše obutve, avtomobila.

ENOSTAVNO ČIŠČENJE S PASTO IZ SODE BIKARBONE – NOBENIH SKRBI!!!

Naš nasvet, da boste lažje nanesli pasto na madež in jo dobro vrtli si pomagajte z zobno ščetko. Pustite nekaj časa, nato pa obrišite z vlažno brisačo.

Če pa želite samo osvežiti vašo garnituro, potem priporočamo, da v liter ali dva vode fino zmešate žlico soda bikarbone, v raztopino pomočite brisačo, jo ožamete in z brisačo zdrgnete sedežno garnituro in pustite da se posuši. Nasvet, če želite da bo garnitura hkrati lepo dišala dodajte kakšno kapljico naravnega eteričnega olja v vodo.

Seveda pa je pri čiščenju vedno dobrodošla pomoč ?

NIKAKOR PA NIKOLI ne čistite FEYDOM sedežne garniture z globinskim sesalnikom. S tem boste namreč poškodovali notranji silikonski sloj, ki služi optimalnemu prileganju in udobju garniture.

MEGANAKUPEK.SI ekipa vam želi veliko brezskrbnih trenutkov na vaši zbrani modularni garnituri