MEGANAKUPEK KOLEKCIJE

Navdih in ideje za vaše domovanje

MEGANAKUPEK.SI JE NAJNOVEJŠA IN SODOBNA SPLETNA TRGOVINA Z NEVERJETNO UPORABNIŠKO IZKUŠNJO.

Trendi vrtnega pohištva za leto 2021

 Sodobno bivanje na prostem

V današnjem času ni več dovolj, da na balkon ali teraso umestimo belo plastično vrtno garnituro z nekaj razmajanimi stoli; sodobni zunanji bivalni prostori morajo biti opremljeni prav tako premišljeno in estetsko kot notranji. Poleg umestitve vrtnega pohištva je potrebno imeti v mislih tudi zunanje klubske mizice, zunanje svetilke ter celo preproge, dekorativne blazine in odeje ter manjši dekor. Vrtni trendi 2021 zapovedujejo vrtno pohištvo temnejših nevtralnih barv in kovine in umetnih mas ter lesene in pletene teksture.

vrtna garnitura vrtno pohištvo mizica dekoracija rastline

Občutek luksuznega hotela na domači terasi

Zakaj se ne bi kar doma počutili kot na oddihu v prestižnem hotelu? Vse kar je potrebno je elegantna vrtna lounge garnitura minimalističnih linij v nevtralnih sivih tonih, ki jo dodatno poudarijo mehke blazine modrih barv. Izgled terase lahko poudarimo z bogatim rastlinjem, senčnikom ter v idealnih pogojih bazenom.

vrtna garnitura pletena nevtralna siva barva modre blazine senčnik rastlinje

Naravni slog s pridihom mediteranskih otokov

Čudovit navdih za opremo zunanje bivalne površine so lahko tudi potovanja na mediteranske otoke kot sta Mykonos in Ibiza. Balkon ali teraso opremimo v slogu obmorskih otoških vil s pomočjo vrtne garniture iz naravne teksture lesa ali ratana, ki jo kombiniramo s preprogo iz jutovine, bamusnih lantern in hišnega tekstila v svežih belih ali morsko modrih barvnih tonih. Piko na i dodajo sproščeni dodatki z mornarskim pridihom. Barvna shema naj bo sveža kombinacija bele in modre, lesene in pletene teksture pa dodajo toplino.

lesena vrtna garnitura morski mornarski pridih dodatki dekor

Ni bivanja na prostem brez vrtne mize in stolov

Pri izbiri vrtne mize najprej razmislimo o potrebni velikosti, kateri naj botruje tako količina prostora, ki nam je na voljo kot število gostov, ki ga običajno pričakujemo. Odlična ideja je tudi nakup raztegljive vrtne mize, katere velikost lahko prilagajamo trenutnim potrebam. Poleg same velikosti je potrebno upoštevati tudi material izdelave, ki naj bo trpežen in nezahteven za uporabo. Trenutno so zelo aktualne elegantne vrtne mize s kovinskim ogrodjem in površino iz lesa ali stekla. Pri izbiri stolov se lahko odločimo za nakup modelov iz iste kolekcije kot mizo, za posebno zanimiv izgled pa izberimo kontrastne vrtne stole ali celo več ne ujemajočih se kosov. Vrtni stoli naj bodo kar se da udobni za sedenje ter hkrati preprosti za vzdrževanje.

vrtna miza stoli kovina

Senčniki za zaščito pred soncem

V letu 2019 je pri izbiri vrtnega pohištva potrebno razmišljati tudi o senčenju, ki ga lahko zagotovimo z umestitvijo pohištva pod drevo ali nadstrešek ali pa z namestitvijo senčnika oziroma tende. Posebno priljubljeni so vrtni ležalniki in počivalniki z vgrajenimi senčniki, ki na pogled delujejo zelo luksuzno, umestiti pa jih je mogoče tako ob bazen kot na balkon ali vrt.

vrtni ležalnik počivalnik vgrajen senčnik podstavek za noge

Več izdelkov na meganakupek.si

Kopalniški tekstil za vsako kopalnico

1. Brisače kot modni dodatek kopalnice

Nič ni bolj zadoščujočega od tople in mehke brisače, v katero se zavijemo po sproščujoči kopeli ter doživimo pravi pravcati spa v domači kopalnici. Brisače poleg povsem praktične funkcije brisanja telesa služijo tudi kot pomemben vizualen element kopalnice, zato se velja nakupa brisač lotiti premišljeno. Določimo potrebno število brisač za vso družino ter izberimo modele, ki so estetsko enotni ter usklajeni s siceršnjo barvno podobo kopalnice. Pri tem ne smemo spregledati kopalniške preproge, ki zavzema veliko površino kopalnice ter s tem vpliva na njeno estetiko. 

kopalniški tekstil brisače dekor

2. Tipi in mehkoba brisač

Brisače se glede na namen ločujejo predvsem po velikosti. Za največje veljajo brisače za na plažo, ki po standardu merijo 100 x 150 cm in so običajno tudi bolj močnih pisanih barv. Standardne brisače za tuširanje so okvirnih dimenzij 70 x 140 cm, brisače za obraz pa 50 x 90 cm. Mini brisače za roke merijo 30 x 50 cm ali 40 x 60 cm. Kvaliteta brisač je odvisna od njihovega materiala in gramaže. Večja gramaža namreč zagotavlja večjo vpojnost in mehkobo brisač. Avstrijska blagovna znamka Vossen slovi po kvalitetnih, dermatološko testiranih materialih, obstojnih barvah in ekološko ter socialno trajnostni proizvodnji. Med brisače prištevamo tudi kopalne plašče, ki jih lahko uporabljamo za brisanje po kopanju ali pa kot dodatno domače oblačilo. 

kopalniski tekstil brisace pisane

3. Potrebno število brisač na družinskega člana

Pri nakupu novih brisač je potrebno razmišljati o potrebni količini. Načeloma velja splošno pravilo, ki pravi da vsak družinski član potrebuje dve veliki brisači za tuširanje, dve manjši brisači ter dve mini brisači za obraz. Prav takšno število brisač računajmo tudi na vsakega gosta, v vsaki kopalnici potrebujemo še dve brisači za roke. Tako bomo imeli vedno na voljo čist set brisač; tudi na pralni dan. Brisače za obraz lahko po želji nadomestimo z rokavicami za umivanje, ki bodo posebno razveselile mlajše družinske člane.

kopalniški tekstil brisače za tuš količina raznobarvno

4. Brisače na plaži in v savni

Brisače niso nepogrešljive samo doma, potrebujemo jih tudi ob prostočasnih aktivnostih, ki imajo stik z vodo. Brisače za plažo in savno so običajno večje od domačih brisač. Brisače za na plažo so navadno pisane, pri izbiri barve in vzorca lahko domišljiji pustimo prosto pot. Brisače za savno so nasprotno bolj umirjenih barvnih tonov, saj je čas savnanja namenjen sproščanju in bi močne barve bodle v oči. Nekateri modeli brisač za savno so opremljeni z patenti, ki omogočajo udobno nameščanje okoli telesa ter brisačo spremenijo v obleko. 

kopalniški tekstil brisače za na plažo in savno

5. Nega brisač 

S pravilno nego brisačam podaljšamo življenjsko dobo ter ohranimo njihovo mehkobo in barvo. Brisače se umažejo ter uničijo zaradi stika s produkti za nego kože in zatikanjem nitk ob kopalniško pohištvo. Brisače podobnih barv peremo skupaj, za pisane modele pa uporabimo lovilec barv. Izogibajmo se uporabi agresivnih čistilnih sredstev in mehčalcev, ki dejansko zamnšujejo vpojnost brisač. Mehkobo brisač se ohranja s procesom sušenja v sušilnem stroju, ki z rotiranjem zraka poskrbi za puhasto teksturo brisač. Brisače shranjujemo v kopalnici ali spalnici, lepo zložene na policah ali v košarah lahko služijo tudi kot simpatična dekoracija prostora. 

kopalniški tekstil shranjevanje dekor

Ali iščete kopalniške omarice, kopalniški bloki ali umivalniki z omaricami ?
Bogato ponubo lahko preverite na naši spletni strani pod kategorijo KOPALNICE.

Več izdelkov na meganakupek.si

Kratkočasenje z otroki med vožnjo

Trenutek, ko bomo zaklenili vrata svojega doma in se odpravili na pot proti počitniškemu cilju, je vse bližje. Ne glede na to, s katerim prevoznim sredstvom boste potovali, imejte v mislih, da je vožnja za otroke precej manj prijetna, kot za odrasle.

Otroci namreč še nimajo dobro razvitih spodobnosti, ki bi jim omogočale razumeti, zakaj se splača potrpežljivo čakati, poleg tega je njihova pozornost še precej kratkotrajna, zato težko dlje časa sedijo pri miru, še posebej, če jim je dolgčas. Vožnja proti prijetnemu cilju se lahko tako hitro spremeni v zelo neprijeten dogodek.

Puncka v avtosedezu

Na daljšo vožnjo se je pametno vnaprej pripraviti, se oborožiti z igračami, igrami in idejami, ki vam bodo pomagale skrajšati občutek dolge poti.

Moderno zasnovani avtomobili so večinoma oblikovani tako, da se bočna linija dviguje. To zagotavlja večjo varnost potnikov na zadnjih sedežih, žal pa pomeni tudi, da otrok z zadnjega sedeža ne vidi prav veliko. Otrok je tako obkrožen s plastiko in oblazinjenjem, poleg tega pa ima omejeno tudi gibanje. Ima torej kar nekaj razlogov za slabo voljo.

Poslušanje pravljic in pesmic

Otroke bo za nekaj časa gotovo zamotilo poslušanje pravljic. Če med vožnjo lahko berete in vam ob tem ne postane slabo, lahko otroku kakšno pravljico tudi sami preberete. Otrok lahko tudi sam lista in si ogleduje slikanice. Malčkom bodo še posebej zanimive knjige, po katerih mali prsti nadvse radi pritiskajo.

Branje knjige

Ne pozabite na zalogo zgoščenk s pravljicami in pesmicami. Z otroki se lahko o njih tudi pogovarjate, zapojete pa lahko tudi skupaj in s tem odženete slabo voljo daleč stran. Poznate pesmico »Če si srečen?« Ob petju te pesmi morate hkrati tudi ploskati in oponašati živali. Zabava zagotovljena!

Petje pesmi

Ustvarjanje

Tudi med vožnjo so otroci lahko ustvarjalni. Magnetne tablice za risanje so recimo precej enostavne za rokovanje, saj se vse drži v enem kosu, zato ni nevarnosti, da bi kak del igrače odletel v najbolj skrit kotiček avtomobila, od koder ga potem ni prav zlahka dobiti ven. Za dojenčke so primerne številne didaktične igrače, po katerih otroci pritiskajo in s tem povzročajo zvoke, ki jih zabavajo in hkrati učijo.

Igranje

Elektronske igrače

Predvajalniki risank, otroške elektronske igrače, vaš telefon ali tablica, na kateri otroci igrajo igrice, so vedno učinkoviti. Od vaših vzgojnih načel pa je odvisno, ali je to za vas sprejemljivo. Tisti starši, ki imate otroke, ki vožnjo zares težko prenašajo in tisti, ki se boste vozili dlje časa, boste morda razmišljali tudi v tej smeri. Če pa se odpravljate na ne preveč zahtevno pot, jo boste morda raje izkoristili za kakovostno preživet čas z otrokom. Presenečeni boste, kolikov novih stvari o svojem otroku boste med ustvarjalnimi debatami spoznali in izvedeli.

Otrok na telefonu

Spoznajmo se

Čas, ki ga moramo preživeti v avtomobilu, da lahko kam pridemo, je idealen za medsebojno spoznavanje. Med tednom, ko smo vsi prežeti in izžeti od obveznosti, je to včasih težko. Mnogi otroci tudi neradi odgovarjajo na vprašanja v stilu: »Kako si se imel v vrtcu« ali »Kaj je novega?«. Otroški psihologi svetujejo, naj otroku ne postavljamo preveč vprašanj, ampak raje sami postavimo zgled in otroci nam bodo sledili. Med vožnjo se na primer lahko navežete na zanimivosti iz okolice: »O, kakšno lepo pšenično polje. Iz nje bodo zmleli moko in spekli kruh. Ali kaj drugega. Če bi jaz imela toliko moke, bi spekla ogromen jabolčni zavitek, da bi ga lahko celo leto jedli mi in še vsi sosedovi otroci. Kaj pa bi spekel ti?« In tako dalje. Pustite ustvarjalnosti prosto pot in navdušeni boste ugotovili, česa vsega je sposobna domišljija vašega malčka.

Druzina v avtu

Zabavne igre

Abecedne igre
Z otroki, ki že vsaj malo poznajo črke, se lahko igrate zabavne abecedne igre. Nekdo predlaga črko in vsi udeleženci morajo imenovati žival, sadje, zelenjavo, mesto ipd. na to črko. Zmaga tisti, ki jih predlaga več. Če so otroci še zelo majhni, lahko izbor razširite tako, da otroci povedo katerokoli besedo na določeno črko.

Oponašanje živali
Z majhnimi otroki, ki črk še ne poznajo, se lahko igrate oponašanje oglašanja živali. Vsi, ki sedijo v avtomobilu, morajo oponašati eno žival, ostali pa morajo ugotoviti, za katero žival gre.

Zabavne igre

Ustvarjanje zgodb
»Hm, le kam mislite, da se peljejo osebe v tem avtomobilu?« Izmislite si svojo zgodbico na primer o tem, kako se v avtomobilu peljeta mama in vnučka in sta na poti na obisk k babici in dedku … Otrok pa naj si izmisli svojo zgodbo za naslednji avtomobil, ki pride mimo. Pri tem mu lahko pomagate in ga usmerjate tako, da bodo zgodbe čim bolj zanimive.

Spoznavajte prometne znake
Predlagajte otroku, naj bo pozoren na prometni znak, ko ga vidi in naj skuša ugotoviti, kaj znak pomeni ali pa mu to povejte vi. Tako bo otrok tudi bolj udeležen v prometu in pot bo minila hitreje, hkrati pa bo tudi poučna.

Kdo bo prvi videl morje?
Če se peljete na morje, se lahko greste igrico, v kateri zmaga tisti, ki prvi zagleda morje. Ali karkoli drugega, kar na svoji poti pričakujete. Sproti dodajajte nove cilje in vožnjo vsake toliko časa malo popestrite. Iščete lahko znamenitosti, dele pokrajine, lahko pa iščete tudi na primer rdeče avtomobile in s tem utrjujete poznavanje barv. Kdor ga zagleda prvi, predlaga novo stvar, ki jo je treba poiskati.

Postanek je pomembnejši od poti

To še posebej velja, kadar se v vozilu peljejo otroci. Že med vožnjo otroke večkrat vzpodbudite, naj se dobro pretegnejo. Ne odpenjajte varnostnih pasov! Vsake toliko se tudi ustavite, kaj malega popijte in pojejte in obiščite stranišče. Če boste do stranišča tekli ali poskakovali po eni nogi, pa toliko bolje.

Postanek

Avtosedeži

Pred vožnjo preverite ustreznost otroških avtosedežev. Otroci rastejo hitro in mimogrede se zgodi, da je otrokova glava višja od naslonjala otroškega avtosedeža, kar ni več ustrezno. Takrat je čas za novega. Na kaj vse še morate pri izbiri prave velikosti sedeža biti pozorni, si lahko preberete tudi v članku.

Avtosedez

Več izdelkov na meganakupek.si

Triki za uporabo ogledal

Pri umeščanju ogledal v prostor je treba paziti, da z njihovo pomočjo večamo manjšo dimenzijo prostora. Dolg in ozek hodnik bi bilo na primer nesmiselno vizualno podaljšati z ogledalom na koncu hodnika, ogledalo raje namestimo ob daljši stranici ter prostor tako navidezno razširimo. Prostor sicer optično poveča že majhno ogledalo, lahko pa kombiniramo več različnih modelov ali pa celotno steno prevlečemo z odbojnimi ploščami. Uporaba številnih ogledal različnih dimenzij in oblik je zanimiva že zaradi kolaža različnih okvirjev, ki prostoru dodajo elektično energijo. Velika ogledala so posebno dobrodošla v predsobah, kjer pred odhodom od doma običajno preverimo svoj izgled. 

Ogledalo starinsko stoječe okvir dekor 

En zanimivejših načinov uporabe ogledal je izbor pohištva, katerega stranice prekrivajo plošče ogledala – običajno gre za nočne omarice, konzolne mize in predalnike. Tovrstni kosi so na pogled zelo privlačni, saj zaradi odbojnih površin odsevajo ostale elemente v prostoru. To dejstvo jih naredi tudi vizualno nevtralne ter navidezno majhne. Pohištveni kosi iz ogledal veljajo za posebno glamurozne, običajno jih je mogoče občudovati v razkošnih spalnicah elegantnih dam. Imajo le eno slabo lastnost – potrebni so rednega čiščenja saj se na ogledalu pozna prav vsak prstni odtis. 

Ogledalo pohištvo dodatki dekor  

Med široko ponudbo ogledal lahko izbiramo med modeli okvirjev različnih debelin in slogov. Trenutno so zelo aktualni modeli z rezljanimi starinskimi okvirji v zlati ali srebrni barvi, ki v prostor vnesejo pridih nostalgičnega glamurja. Ljubitelji minimalizma pa bodo bolj navdušeni nad izčiščenimi modeli ogledal povsem brez okvirjev. Ogledala z lesenim okvirjem veljajo za večno klasiko, ki se poda v številne ambiente. Pri aplikaciji ogledala je običajno bolj smotrno izbrati model, ki ga lahko pritrdimo na steno, čeprav so zelo modna tudi stoječega ogledala. Ta so primerna za večje prostore in mrtve kotičke ambientov, v običajnih manjših in ožjih prostorih pa se bodo bolj hvaležno obnesla stenska ogledala. 

Ogledalo stoječe

Najboljši trik za osvetlitev prostora, ki nima veliko naravne svetlobe je uporaba ogledala, ki ga pritrdimo poleg okna. Opazujmo na katero mesto na steni skozi okno pade največ svetlobe ter tja umestimo ogledalo ter tako dobimo dvojno količino naravne svetlobe. Uporaba ogledala je zanimiv način, s katerim lahko s pomočjo igre nagiba odbojne površine podvojimo čudovit okenski razgled. Že stare petrolejke so izkoriščale pravilo večanja količine svetlobe s pomočjo ogledala, danes pa lahko ogledalo namestimo za stensko svetilko ter tudi tako optično povečamo količino svetlobe. 

Ogledalo horizontalno stensko omara dodatki dekor

Ogledalo lahko povsem samozavestno služi tudi kot umetniško delo namesto slike. V ta namen so aktualni modeli z zanimivimi predimenzioniranimi okvirji ter ogledala s popačenim odbojem, v zadnjem času pa je mogoče opaziti velik porast popularnosti ogledal z navidezno starinsko teksturo. Gre za modele z delno spraskano odbojno površino, kar jim doda pridih romantične patine. Z malce spretnosti in primerno opremo lahko običajno ogledalo postaramo sami, ter mu tako dodamo modno noto. 

Ogledalo stensko okvir moderno

 

Ogledalo pohistvo

Več izdelkov na meganakupek.si

Klubske mizice za vsak dom in okus

1. Oblika  in višina klubske mizice

Pri izbiri klubske mizice je potrebno upoštevati tako velikost in obliko dnevne sobe kot tudi slog notranje opreme. Za manjše dnevne dobe so bolj primerne klubske mizice zaobljenih linij, manjših dimenzij in svetlih barv, v večji dnevni sobi pa si lahko privoščimo izbiro bolj masivne klubske mizice ali kombinacijo večih različnih modelov. Klubske mizice se razlikujejo tudi po višini. Višji modeli so uporabni kot odlagalne površine ob robu oblazinjenega pohištva, klubska mizica v sredini prostora pa naj bo podobne višine kot sedišče sedežne garniture.

klubske mize različne dnevna soba dekor

2. Slog klubske mizice

Po samem slogu je klubsko mizico dobro uskladiti s podobo ostalih pohištvenih elementov v dnevni sobi. Lesene police in regale ter pastelno oblazinjeno pohištvo lahko lepo dopolnimo s klubskimi mizicami iz ratana, žametna zofa pa kar kliče po medeninasti klubski mizici z marmorno ploščo. Klubske mizice v izgledu obrabljene kovine se odlično podajo k opremi industrijskega sloga, izrezljani romantični modeli pa k vintage pohištvu.

klubska mizica ratan dekor ura kovina marmor industrijski slog vintage

3. Drznost pri izbiri in kombiniranju klubskih mizic

Klubske mizice veljajo za pohištvene kose, ki jih je zaradi manjše dimenzije in cenovne dostopnosti mogoče pogosteje menjati. Posledično preprosto spreminjati podobo dnevne sobe. Zato si lahko pri nakupu mize za dnevno sobo privoščimo več drznosti in izberimo bolj dekadenten model izstopajočih barv ter materiala. Posebno zanimiv izgled lahko dosežemo tudi s kombiniranjem različnih modelov klubskih mizic, le domišljiji je potrebno pustiti prosto pot!

klubske mize kovina tabure dnevna soba dekor

4. Klubska mizica kot shranjevalna površina

Primarna funkcija klubskih mizic je res odlaganje predmetov, ker pa shranjevalnih površin v domu ni nikoli preveč jih lahko zagotovimo tudi v sami klubski mizici. Izberemo lahko model z odprto polico ali zaprtimi predali. V vlogi klubskih mizic so še kako dobrodošle tudi skrinje, v katere je mogoče pospraviti resnično veliko drobnarij kot so spominki, revije, igrače ali okrasne blazine.

klubska miza industrijska shranjevalne površine predali dekor

Več izdelkov na meganakupek.si

Ideje za izbiro klubske mizice

Ko se odločite za nakup nove mizice za dnevno sobo je izbira le teh zelo raznolika, zato si je dobro pogledati ponudbo že doma na spletu. Tako boste izbrali ravno pravšnjo za vas.

Preverite našo izbiro modernih klubskih mizic.

Klubske mizice (147)

Summary

Pravila oblikovanja jedilnice

1. Funkcionalnost in osnovne mere

Pri opremi jedilnice je prva prioriteta njena funkcionalnost, zato se je treba najprej vprašati, kakšna bo njena uporaba. Velikost mize in število stolov prilagodimo številu uporabnikov. Splošno pravilo je, da je minimalna širina jedilne mize 80 cm, za 1 osebo potrebujemo 60 cm dolžine mize – miza za 4 osebe naj bo tako dolga najmanj 120 cm, za 6 oseb 180 itd … Za povprečen odmik stolov od mize je treba računati 80 cm, pri klopi je ta dimenzija lahko manjša. Običajna višina mize je 75 cm, barske mize pa so običajno višje – 85 cm ali 115 cm.

Jedilnica raztegljiva miza

2. Osvetlitev

Za pomemben oblikovalski element v jedilnici velja svetloba. Na sredini jedilne mize, nikakor ne na sredini prostora, naj bo umeščena stropna viseča svetilka, ki naj sledi obliki mize. Svetilka nad dolgo podolgovato mizo naj bo linijske oblike, k okrogli mizi pa se bolj poda svetilka okroglih dimenzij. Pri izbiri velikosti svetilke imejmo v mislih tako velikost kot višino prostora. V večjem prostoru z visokim stropom si lahko privoščimo lestenec večjih dimenzij, v manjši jedilnici bo zadostovala manjša viseča svetilka, v vsakem primeru pa naj bo svetilka umeščena med 75 in 100 cm nad površino mize. Glede na različne funkcije, ki jih opravljamo pri mizi, je pri načrtovanju svetlobe je potrebno paziti, da zagotovimo tako dobro generalno osvetlitev površine mize kot pritajeno ambientalno osvetlitev. Kombiniramo lahko več različnih visečih svetilk ali pa izberemo svetilko s funkcijo zatemnjevanja. Pri izbiri sloga svetilke velja izbrati model, ki se slogovno ujema z opremo prostora, trenutno pa so zelo modne svetilke industrijskega izgleda ter modeli s pletenimi ali žičnatimi senčniki.

Jedilnica osvetlitev industrijski izgled pleten žičnati model

3. Sedalne površine

Pri izbiri stolov je treba dati prednost funkciji. Stol naj bo stabilen, udoben za sedenje ter izdelan iz trpežnih materialov. Sodobni oblazinjenji stoli se lahko pohvalijo s prevlekami iz tehnološko naprednih tkanin, ki so zelo odporne na obrabo in preproste za čiščenje. Številni stoli imajo kovinsko konzolno podnožje, trenutno pa so zelo aktualni stoli modernistične estetike z nekoliko poševnimi lesenimi nogami. V primeru pomanjkanja prostora se lahko namesto stolov odločimo za umestitev jedilne klopi, na kateri lahko sedi več oseb. Dodatna sedišča lahko pri raztegljivi jedilni mizi uredimo tudi s pomočjo zložljivih stolov in taburejev, ki nimajo naslonjala in tako zavzamejo manj prostora.

Jedilnica jedilni kot usnje rjave barve

4. Kombiniranje različnih kosov

Pri izbiri pohištvenih kosov imejmo v mislih tudi trpežnost materialov. Jedilne mize s steklenimi ploščami so zelo priljubljene ravno zaradi preprostega čiščenja in vzdrževanja; naraven les pa je v tej vlogi kljub lepoti nekoliko nehvaležen, saj zahteva stalno nego. Smernice sodobnega oblikovanja interijerjev dopuščajo veliko svobode pri kombiniranju jedilniškega pohištva. Nobene nuje ni po nakupu enotne jedilne garniture; dobrodošlo je kombiniranje mize in stolov iz različnih linij, posebno drzni uporabniki pa si lahko privoščijo celo nakup več popolnoma različnih stolov.

Jedilnica manjša kombinacija jedilnih miz in stolov

5. Shranjevalne površine

V jedilnici so vedno dobrodošle dodatne odlagalne in shranjevalne površine. Porcelan, svečani kozarci, dragocene pijače, spominki, knjige in revije bodo najlepše pospravljeni in urejeni v elegantnih vitrinah in kredencah. V primeru pomanjkanja prostora se lahko odločimo za montažo polic. Stene jedilnice popestrijo lepo uokvirjene družinske slike in ure, trenutno pa so zelo modni tudi svetlobni napisi in stenske tapiserije.

Jedilnica pisana

Več izdelkov na meganakupek.si

Na kaj moramo biti pozorni pri izbiri posteljnine?

Za udoben spanec izberite posteljnino, ki se najbolj prilega vašim željam, potrebam in karakterju. Ob tem bodite pozorni, ne le na končni izgled posteljnine, v smislu barv in vzorcev, temveč tudi na tkanino iz katere so izdelani seti posteljnin, ki naj se prilegajo dekorativnim vzglavnikom in nenazadnje opremi celotnega prostora.

 

Slog

V modernih stanovanjih, izberite posteljnino, ki pooseblja sodobni slog. To so lahko elegantne, minimalistične posteljnine, ki jih popestrite z dekorativnimi vzglavniki v intenzivnih barvah in z izstopajočimi vzorčki. Po drugi strani pa za dramatični učinek minimalistično opremljene spalnice lahko popestrite z modernimi posteljninami v divjih barvah in vzorcih.
Če preferirate klasično opremljena stanovanja, je pametno izbrati manj izstopajoče, tradicionalne dodatke, ki izžarevajo brezčasnost, a kljub temu lepo zaookrožijo prostor in izrazijo vaš značaj. Zanje so značilne posteljnine s tradicionalnimi vzorčki in v nevtralnih barvah.
V spalnicah, v katerih želite oddajati ‘vintage’ pridih, prevladujejo pastelne barve, rožice, staro pohištvo in domač, prijeten občutek, ki si ga vsak želi v svojem domu. Njihov cilj je, da izražajo toplino in udobje. Zanje so značilni kosi pohištva, dodatki in materiali, ki lahko pripadajo različnim preteklim obdobjem. Oprema spalnice v tem stilu, je zato odvisna od obdobja, ki ga želimo izraziti. Lahko se odločimo za spalnico, ki na prvi pogled deluje nevsakdanje in nekoliko »obrabljeno« ali pa za spalnico, ki izžareva prestiž dvorov. V po izgledu obrabljene spalnice, se lepo podajo posteljnine v barvi sivke ali pa tiste posute z vzorčki manjših rožic. Kadar pa želimo doseči prestiž dvorov, pa se raje odločimo za bolj luksuzne posteljnine.

Posteljnina Jade

 

Barve

Poleg sloga upoštevajte tudi barve posteljnine, saj barvni toni, poleg tega da izražajo našo osebnost in preference, vplivajo tudi na ambient, ki ga želimo izraziti. Izbor prave barve vpliva na naše počutje pred in po spanju in ustvarja harmonijo v prostoru.
Oranžna in rumena barva posteljnine bosta vlili veselje v spalni prostor, bela pa simbolizira mir in tišino. Tudi zelena in modra barva nas sprostita in delujeta pomirjujoče in osvežujoče. Vijolična barva deluje nekoliko bolj skrivnostno, a še vedno pomirjujoče, rjava pa velja za nevtralno, ne izstopajočo barvo.
Le redki so dovolj drzni, da se odločijo za posteljnino v rdeči ali črni barvi, ki kljub temu da lahko deluje agresivno, odlično popestri vaš prostor.

 

Paleta barve

 

Tkanine

Poznamo različne vrste tkanin, ki so primerne za izdelavo udobne posteljnine. Izredno popularne so posteljnine iz bombažnega satena. Ta udobna in mehka posteljnina, ki je svilnata na dotik, je na voljo v različnih cenovnih razponih. Razlika med ugodnimi in bolj luksuznimi satenastimi posteljninami je v gostoti tkanine in v njeni obdelavi.
Kupci sicer radi posežejo po damastnih posteljninah, ki so bolj kompaktne, trpežnejše in gostejše. Zanimive so tudi posteljnine izdelane iz krepa, za katere je značilno, da so trše, a zato lažje za vzdrževanje. Vedno več ljudi prisega tudi na posteljnine iz biocela, ki so izdelana iz celuloznih vlaken. Oblikuje jih svilnat in mehak občutek, njihova pozitivna lastnost pa je, da so bolj hladne na dotik in da imajo večjo moč vpojnosti kot bombaž.

 

Posteljnina Lindsay

 

Možnosti za izbor posteljnine je torej ogromno. Za nadaljnjo inspiracijo pobrskajte po naši spletni trgovini, kjer najdete tudi pohištvo za spalnice, svetila in ostale dekorativne dodatke, ki bodo zaokrožili končni izgled vaše spalnice. 

Več izdelkov na meganakupek.si

Juhej, počitnice so tu!

Končno je prišel čas poletnih počitnic ko se lahko bolj brezskrbno prepustimo prostočasnim dejavnostim, potovanjem, sproščanju in preživljanju časa z družino. To poletje bo brez dvoma nepozabno ne glede na to ali bomo počitnice preživeli v mestu, na deželi, pri sorodnikih oziroma prijateljih, na ležalniku ob lokalnem bazenu ali pa na plaži eksotične turistične destinacije.

Poletne počitnice ležalnik brisače

Poleg kopalk je ob morju najbolj nujen dodatek živahna brisača za na plažo. Uporabimo jo lahko za brisanje po kopanju ali kot ležalko, privoščimo pa si lahko izbor čim bolj pisanih barv in vzorcev. Zadnja leta so modni modeli okroglih oblik, klasične pravokotne brisače pa bodo zaradi funkcionalnosti vedno aktualne. Posebno trendi so brisače, ki imajo robove okrašene s barvnimi cofki ali resicami. Novost na trgu so posebno prilagojeni modeli brisač za na ležalnik, ki se ponašajo z integriranimi žepi za shranjevanje sončnih krem in drugih nepogrešljivih pripomočkov. Za prenašanje brisače bo prišla najbolj prav velika torba za na plažo, v katero lahko spravimo tudi plastenko vode, dobro knjigo, kremo in telefon. Poleti je potrebno paziti na zadostno zaščito pred sončnimi žarki. Sončne kreme so sicer sorazmerno učinkovite, nič pa ne prekosi naravne sence, ki si jo zagotovimo z uporabo senčnika. 

Brisače za na plažo barvne pisane

V poletnih mesecih je zadostna hidracija še kako pomembna! Priporočljivo je spiti najmanj dva litra tekočine na dan, namesto kupljenih presladkanih sokov pa si lahko privoščimo vodo, v kateri namočimo koščke sadja in osvežujočih zelišč. Sadno vodo postrezimo v simpatičnih kozarcih starinskega izgleda in okrasimo s slamicami. S pisanimi barvami, sočnim okusom in zdravimi sestavinami bomo brez dvoma navdušili goste! 

Poletne počitnice kozarec limonada sadje slamice

Splošno znano je, da so temperature poleti v zavetju dreves nižje. Po osvežujočo sprostitev se lahko odpravimo v bližnji gozd ali park, med drevesi razpnemo visečo mrežo in se prepustimo zibanju vetra ter dobri knjigi. Viseče mreže so odlična iznajdba, saj jih je preprosto zložiti, nositi in namestiti; za sedenje ali ležanje so zelo udobne, z njihovo uporabo pa ne poškodujemo narave. 

Poletne počitnice viseča mreža narava

Otroci tudi poleti zahtevajo konstantno animacijo in motivacijo, ki jo lahko zagotovimo s kreativnimi pripomočki za učenje in igro. V bazenu in morju jih bodo navdušile igrače za kopanje, na suhem pa jih zelo zabavajo otroški poganjalci. 

Poletne počitnice napihljiva igrača za v bazen

Poleti je hrano najlepše uživati na prostem. Bodisi planiramo piknik na travniku, daljši izlet z avtom ali dopust v kampu, še kako dobrodošla bo posoda za shranjevanje! Uporaba primerne posode za shranjevanje namreč omogoča dolgotrajnejše ohranjanje svežine hrane, zmanjša količino odpadnih sestavin ter poskrbi, da se delikatna hrana med transportom ne poškoduje. 

Poletne počitnice piknik barvne posode za shranjevanje

Več izdelkov na meganakupek.si

Vzdrževanje sedežnih garnitur

Vzdrževanje sedežnih garnitur; Sedežna garnitura je tisti pohištveni element, ki v domu doživi največ obrabe. Na njej sedimo, se družimo, beremo, spimo, gledamo televizijo, jemo in se igramo. Zato ni čudno, da se dokazi vseh teh dejavnosti prej ali slej poznajo na njeni površini. Nasveti in triki za vzdrževanje in čiščenje so vedno dobrodošli, ne glede na to ali gre za sedežne garniture iz tkanin, usnja, žameta ali mikrofibre.

Vzrzevanje sedeznih garnitur tkanina

Vzdrževanje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva

Oblazinjeno pohištvo s prevlekami iz blaga je zelo hvaležno za uporabo, sodobne tkanine so tehnološko napredne in večinoma odporne na umazanijo in bledenje. Morda sicer niso tako odporne na obrabo kot usnje ali mikrofibra, vseeno pa so med uporabniki zelo priljubljene. Vsak uporabnik lahko v pestri ponudbi na trgu najde popoln model zase – izbor je vaš! Čiščenja se lahko lotimo z razredčeno milnico in gobico, pazimo pa, da tkanine ne drgnemo, temveč gobico zgolj pritiskamo ob površino. Žvečilni gumi je s tkanine najlažje odstraniti tako, da ga zamrznemo in odluščimo.

Vzrzevanje sedeznih garnitur svetla

Najboljši način za redno čiščenje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva je brez dvoma sesanje. Sedežne garniture, fotelje in zofe naj bi sesali enkrat mesečno, s čimer se odstrani večina prahu, pršic in alergenov ter poskrbi za nevtralizacijo vonja. Posebno prav pride sesalec v primeru, če v domu živi hišni ljubljenček in se redno lotevamo čiščenja živalske dlake!

Vzrzevanje sedeznih garnitur sesalec

Vzdrževanje foteljev, zof in garnitur iz usnja

Usnje zaradi svoje vzdržljivosti, trpežnosti in lepega videza velja za enega najbolj priljubljenih materialov za oblazinjeno pohištvo. Zaradi vseh teh kvalitet se ponaša tudi z višjo ceno in slovi tudi kot naložba, za katero pa je seveda potrebno primerno skrbeti. Res je, da usnje – tako kot naša koža – z uporabo pridobi patino, ki pa prispeva k udobju in kos celo olepša. Prah je z usnja mogoče posesati že z manjšim ročnim sesalnikom, teksturo pa lahko obrišemo kar z vlažno krpo.
Če je usnjena sedežna garnitura posebno umazana, se čiščenja lahko lotimo tudi s čistili za usnje, ki pa jih velja pred uporabo preizkusiti na manjši površini kavča – najbolj tam, kjer ni najbolj vidno. Po čiščenju z mokrimi sredstvi je zelo pomembno, da usnje kar se da osušimo s suho krpo. Madeže črnila je z usnja mogoče očistiti z vato, namočeno v alkohol, ki ga nežno nanesemo neposredno na madež. Usnje se lepo odziva na tretmaje s kremo za usnje, namesto katere lahko uporabimo tudi navadno kremo za roke. Prijetno vzdrževanje sedežnih garnitur vam želimo pri Meganakupek.si

Vzrzevanje sedezne garniture - usnje

Vzdrževanje oblazinjenega pohištva kt so sedežne garniture, počivalniki in tabureji

Ob posebnih priložnostih, na primer, kadar sedežno garnituro ‘podedujemo’ po prejšnjih lastnikih, jo kupimo na bolšjem trgu ali pa je bila izpostavljena res izrednim razmeram velja razmisliti o profesionalnem čiščenju. Strokovno vzdrževanje sedežnih garnitur in globinsko čiščenje zmore iz sedežne garniture odstraniti praktično vse madeže, cigaretni vonj in prah, hkrati pa po čiščenju barve prevlek zasijejo v novem sijaju, tkanina pa je zaščitena pred ponovnim nabiranjem umazanije. Čistilni servis je mogoče naročiti na dom, delo pa je opravljeno hitro in učinkovito. Tudi v skrajnem primeru, da prevleka potrebuje več kot zgolj čiščenje ljubega kosa še ni potrebno zavreči! Odločimo se lahko za obnovo, restavriranje ali pretapeciranje, ki bo v idealno sedežno garnituro vneslo novo življenje.  V primeru, da si želite novo preverite v naši kategoriji sedežne garniture.

Vzrzevanje sedeznih garnitur tapeciranje

Več izdelkov na meganakupek.si

 
Vzdrževanje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva - Fotelji, masažni stoli, tabureji in zofe
Preverite ponudbo
  • Preverite ponudbo

Dvosed z ležiščem, rjava tekstil

341.00 309.00 z DDV

Dvosed, rdeča usnje

997.00 z DDV

DVOSED, rjava les, tekstil

579.00 519.00 z DDV

Dvosed, večbarvno tekstil

729.00 z DDV

DVOSED, zelena tekstil

839.00 z DDV

FOTELJ S FUNKCIJO LEŽIŠČA, rdeča tekstil

479.00 379.00 z DDV

FOTELJ S FUNKCIJO LEŽIŠČA, rjava les

257.00 229.00 z DDV

FOTELJ S FUNKCIJO LEŽIŠČA, rjava, bež tekstil

599.00 z DDV

FOTELJ S FUNKCIJO LEŽIŠČA, zelena tekstil

808.00 z DDV

FOTELJ, antracit, modra, zelena tekstil

469.00 z DDV

FOTELJ, bež les, umetna masa, leseni material

329.00 z DDV

FOTELJ, črna, nerjaveče jeklo kovina, usnje, leseni material

578.00 z DDV

FOTELJ, les, tekstil

349.00 299.00 z DDV

FOTELJ, lila tekstil

329.00 299.00 z DDV

FOTELJ, modra les, tekstil

179.00 z DDV
Summary

Praznično obložena miza

1. Ni prave pojedine brez prave posode in loncev

Priprava na praznike se prične v kuhinji, kjer se ob štedilniku in pečici pripravljajo slastne svečane jedi. Za enostavno kuho in peko so nujno potrebne primerne posode in lonci, ki olajšajo življenje družinskemu kuharju ali kuharici. Izdelani naj bodo iz trpežnih materialov, ki jih je preprosto pomivati, vzdrževati in shranjevati, dandanašnji pa so vedno bolj priljubljeni tudi tehnološko napredni modeli posode, ki postopek kuhe še dodatno olajšajo. Če želimo na goste narediti posebno eleganten vtis hrano pred postrežbo preložimo iz kuhalne posode v servirno posodo. 

kuhinjski pripomočki posode za kuhanje

2. Izgled mize ustvari prvi vtis

Dejstvo je, da ljudje jemo tudi z očmi, zato je oblikovanje praznične mize še kako pomembno za popolno slovesno izkušnjo. Popolna skladnost izbranega porcelana, kozarev, pogrinkov, jedilnega pribora, dekorja in ambientalne osvetlitve kar vabi k mizi; hrana sama je samo še češnja na vrhu tega čudovitega doživetja. Pravilna postavitev jedilnega pogrinjka sicer sledi zelo strogim pravilom pozicioniranja elementov, za zasebna družinska druženja pa si lahko privoščimo nekoliko bolj sproščeno prezentacijo. Jedi je najpreprosteje shraniti v ogrevane posode in jih skupaj s kuhinjskimi pripomočki razpostaviti po kuhinjskem pultu, goste pa povabiti, da si postrežejo sami. 

kuhinjski pripomočki pribor krožniki kozarci praznični dekor

3. Deske za rezanje nepogrešljive kot pripomoček za predpripravo hrane in dekor

Pri predpripravi hrane v nobeni kuhinji ne gre brez deske za rezanje. Dimenzija deske naj bo dovolj velika, da hrana med rezanjem ne polzi z nje. Izdelana naj bo iz materiala, ki omogoča preprosto čiščenje. Sodobni modeli se ponašajo celo z integriranimi predali za odpadke, s pomočjo katerih je odrezke zelenjave preprosto zbirati in kasneje odvreči v kompost. Zanimivo oblikovane lesene deske za rezanje lepo zložene ob kuhinjsko ozadje služijo tudi kot priljubljen dekorativni element.

kuhinjski pripomočki deska za rezanje

4. Namizni pogrinjek mizi doda karatker

Namizni pogrinjki so odličen način za zaščito površine mize in dekorativno oblikovanje izgleda mize. Glede na priložnost lahko menjamo pogrinjke različnih barv in materialov ter tako povsem spreminjamo izgled mize. Pogrinjki naj bodo dovolj veliki za umestitev krožnika, jedilnega pribora in kozarca ter izdelani iz materialov, ki omogočajo preprosto vzdrževanje. V prazničnem zimskem času so posebno dobrodošli namizni pogrinjki s poudarjeno teksturo nordijskega izgleda ali pa bleščeči svečani modeli. 

kuhinjski pripomočki pogrinjek jedilni pribor dekor

5. Bel jedilni servis je večno moden

Med jedilnimi servisi so večno modni modeli preprostih zaobljenih oblik v beli barvi. Časi prazničnih slavnostnih jedilnih servisov naših babic so minili, dandanašnji se večinoma uporablja en model za vse priložnosti. Bel preprost jedilni servis lahko različnim letnim časom in dogodkom prilagajamo z menjavo pogrinjkov, servirnih krožnikov in dekorja ter mu tako zagotovimo dolgotrajno aktualnost. Glede na redno uporabo in pranje v pomivalnem stroju velja za čim daljšo življenjsko dobo jedilnega pribora izbrati nekoliko kvalitetnejši in bolj kompakten komplet. V prazničnem času belemu jedilnemu servisu dodajo svečan pridih bleščeči pogrinjki, kristalni kozarci in dekoracija v obliki adventnega venca. 

kuhinjski pripomočki miza jedilni servis

Več izdelkov na meganakupek.si

Moja spalnica – moj kotiček za sprostitev

Spelnice

Premišljeno urejena in po vaši meri opremljena spalnice s kakovostnim ležiščem ni le še ena soba v vašem domu, temveč je lahko tudi pot do sproščujočega spanca.

Odrasel človek naj bi v povprečju prespal 7 ur in pol na dan, kar je 229 ur na mesec, oziroma 2.745 ur na leto. Če ste zadnje čase iz takšnih ali drugačnih razlogov bolj malo spali, vam ta podatek ne koristi kaj dosti. Vsekakor pa velja, da spanec močno vpliva na vaše zdravje. Zato je pomembno, da si spalnico uredite tako, da se boste v njej z lahkoto sprostili in zazibali v mirne sanje.

Umirjene barve …

Na splošno velja pravilo, da v spalnici uporabljamo nežnejše, umirjene barve, ki sproščajo. Vsaka barva ima namreč svoj psihološki učinek, tako lahko rdeča barva preveč stimulira vaše čute, zelena barva pa pomirja in sprošča. Če so vam pri srcu močne barve, vam svetujemo, da jih v spalnici uporabite zmerno, denimo v obliki tekstilnih dodatkov, posteljnine, ali na steni za vzglavjem postelje. Morda pa se boste odločili za izvirno stensko nalepko?

Moderna spalnica z dodatki v živih barvah

… izbrani materiali in ravno prav svetlobe

Postelje, nočne omarice in garderobne omare so največkrat izdelane iz lesa, seveda pa to ne pomeni, da kombinacije z drugimi materiali kot so kovina, usnje ali tekstil niso dovoljene. Pri opremljanju spalnice je potrebno razmisliti tudi o primerni osvetlitvi. Svetila naj ne bodo premočna ali preveč masivna. Še namig: stikalo za luč na steni ob postelji vam utegne priti še kako prav.

S svetili opremljena spalnica v rjavih tonih

Večnamensko pohištvo

Se želite znebiti nepotrebne navlake in pustiti svoji spalnici, da zadiha? Izberite posteljo z vgrajenim predalom oz. prostorom, v katerega lahko pospravite dodatno posteljnino in vzglavnike. Marsikdo si v stiski s prostorom v spalnici uredi delovni kotiček s pisalno mizo in pisarniškim stolom. Od preostalega dela spalnice ga lahko ločite z lično predelno steno ali zaveso. Med garderobnimi omarami so nadvse priljubljene omare z drsnimi vrati, ki vam prihranijo prostor in optično povečajo spalnico. Poleg polic in obešalnikov pa boste tudi v omari potrebovali predale, ki so kot nalašč za shranjevanje perila in nogavic. Če želite, da se omara popolnoma prilega prostoru, je brez dvoma najboljša izbira vgradna omara.

Postelja z vgrajenim predalom v svetli spalnici

Dodatki dajo spalnici karakter

Zavese so lahko čudovit dodatek. Debele, ki zjutraj preprečujejo, da bi vam nagajali prvi sončni žarki, ali prosojne, ki delujejo romantično in nežno. Če ste dovolj redoljubni, vam svetujemo, da posteljo prekrijete s posteljnim pregrinjalom, ki se ujema z zavesami – ne le, da boste tako zaščitili posteljnino, temveč bo vaš prostor deloval bolj urejeno. Na nočno omarico postavite izbrano namizno svetilko, predal naj služi odlaganju knjig. Steno lahko okrasite z velikim ogledalom, izbrano sliko, družinskimi fotografijami v okvirju, morda z regali ali s policami za knjige. Mehke preproge poskrbijo za udobje v prostoru, saj je nadvse prijetno iz postelje stopiti na mehka tla. Zelo priročen pa je tudi izbrani fotelj ali stol, na katerega se lahko udobno namestite s knjigo v roki ali pa nanj odložite kakšen kos oblačila.

Priročen stol in pisana preproga v spalnici

Kdaj ste nazadnje zamenjali ležišče?

Ne le iz higienskih razlogov, temveč tudi zaradi boljšega počutja, je ležišče priporočljivo zamenjati vsakih 10 let. Za popolno nego in vzdrževanje morate ležišče tudi redno obračati – denimo pri vsaki menjavi posteljnine, ga nekajkrat letno posesati, oprati prevleko in ga redno zračiti.
Več o izbiri primernega ležišča si lahko preberete v našem katalogu Zdravo spanje.

Sanjate o popolni spalnici?

Oglejte si kratek film, ki vam predstavlja, kateri materiali, postelje in omare so trenutno moderni ter kako jih lahko najbolje kombinirate. Da bodo vaše sanje postale resničnost.

Več izdelkov na meganakupek.si

Kava na balkonu

Povprečni slovenski balkoni se običajno ne ponašajo z ravno veliko kvadraturo, kar pa ne pomeni da jih ni mogoče lepo urediti. Izbrati velja nekoliko manj voluminozno vrtno pohištvo, zelo dobrodošli so zložljivi vrtni stoli, ki jih je tekom neuporabe mogoče pospraviti. Na ožjih balkonih je prostor mogoče učinkovito izkoristiti z umestitvijo vrtne klopi, ki jo obložimo z mehkimi sedežnimi blazinam ter dopolnimo z manjšo mizico. Še ena ideja za kreativni izkoristek prostora na balkonu je montaža viseče mreže, ki omogoča udobno pozibavanje ter hkrati ne zavzame praktično nič tlorisne površine. 

majhna vrtna garnitura

Ob lepih sončnih dnevih ni lepše aktivnosti od kuhanja na prostem, ki si ga lahko privoščimo tudi na domačem balkonu. Vse kar potrebujemo je manjši prenosni žar. V izogib pritožbam sosedov velja namesto modela na oglje izbrati plinski žar, ki proizvaja manj dima. Poleg tega ima še druge prednosti kot sta na primer hitro segrevanje in preprosto čiščenje. Pravi žar mojstri bodo za peko poleg same vroče plošče potrebovali tudi pripomočke za žar kot so stiskala za hamburgerje, različne prijemalke, vilice ter aluminijaste posode. 

Mini prenosen zar

Pri opremi balkona glavno vlogo vsekakor igra udobna vrtna garnitura. Sodobni modeli so izdelani iz tehnološko dovršenih materialov, ki odlično kljubujejo obrabi ter vremenskim razmeram. Modni so elementi izčiščenih in futuristično zaobljenih linij, med materiali pa prevladujejo kovine in tkanine iz umetnih vlaken. Večno modni so tudi modeli iz kovane kovine starinskih linij, ki spominjajo na romantične angleške vrtove. 

Vrtna garnitura siva

Piko na i podobi urejenega balkona dodajo dodatki kot so sedežne blazine in odeje, ki pridejo še kako prav ob hladnejših pomladnih večerih. Ljubiteljski vrtičkarji si lahko manjši vrtiček uredijo tudi na balkonu ter najljubše lončnice, začimbe in celo zelenjavo zasadijo kar v cvetličnih lončkih. Tako rastline kot ljudje smo občutljivi na premočno sonce, zato velja tudi balkon – v primeru da nima  naravnega senčenja – zaščititi pred premočnimi žarki. V ta namen odlično služijo pomične tedne, bolj cenovno ugodna ter preprosta pa je postavitev senčnika. Sodobni senčniki se ponašajo z elegantnim kovinskim ogrodjem ter omogočajo preprosto nastavitev glede na položaj sonca. 

romanticno vrtno pohistvo

Na balkonu si je morda res težje privoščiti umestitev razkošnega ležalnika, brez dvoma pa se najde prostor za udoben zložljiv fotelj v kombinaciji z elegantno kovinsko vrtno mizo. Pri opremi balkona pa je poleg pohištva in dekorja je zelo pomembna tudi osvetlitev. Stropne ali stenske zunanje luči zagotavljajo dobro generalno osvetlitev, ki omogoča kvalitetno rabo balkona tudi ob večerih. V izogib svetlobnemu onesnaževanju je smotrno izbrati model, ki sveti v tla ali pa je usmerjen proti stenski površini. Najbolj energijsko varčna so solarna svetila, ki se tekom dneva polnijo s pomočjo sočne energije, zvečer pa zagotavljajo prijetno ambientalno osvetlitev. 

zlozljiv vrtni stol

Več izdelkov na meganakupek.si

Oprema za dom (4144)

KATEGORIJE BLOG OBJAV ZA DOMOVANJE

ideje za dekoracijo doma ali pisarne

Spletno nakupovanje je danes zelo razširjeno, preprosto pa je preko spleta kupovati tudi dodatke za dom. Pri pohištvu so tovrstni nakupi nekoliko zahtevnejši, saj izbor večjih kosov zahteva številne izmere in izrise, pri dodatkih pa je takih omejitev veliko manj. Spletni nakup lahko opravimo iz udobja doma ob kateri koli uri dneva.

Shop this look – Kupi komplet v enakem stilu

Trenutni trendi okrasitve vašega sanjskega doma ali pisarne: izkoristite naše značilne kombinacije in svoj dom ali pisarno spremenite v čudovito notranjost, opremljeno s stilom. Ste že izbrali svoj najljubši trend pri opremljanju stanovanj?

Summary