Domov » Trgovina » Vrt in oprema » Rastlinjaki » Rastlinjak, votle plošče

Prikazovanje 1–36 od 189 rezultatov

VITAVIA VENUS 3800 HKP 4MM, ALU

326,69  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

VITAVIA VENUS 2500 HKP 4MM, ČRNA

346,49  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

VITAVIA VENUS 2500 HKP 6MM, ALU

395,99  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Opomba

Vse, kar morate vedeti o rastlinjakih s PVC ploščami

Rastlinjaki so nepogrešljiv pripomoček za vrtnarjenje v vseh letnih časih. Pri izbiri rastlinjaka je pomembno upoštevati različne dejavnike, vključno s površino, izolacijskimi lastnostmi in dodatno opremo. V tem članku bomo raziskali vse, kar morate vedeti o rastlinjakih s PVC ploščami, vključno z izbiro prave velikosti, debeline plošč ter ključnimi lastnostmi in opremo.

Rastlinjaki so nepogrešljiv pripomoček za vrtnarjenje v vseh letnih časih. Z rednim vzdrževanjem boste podaljšali življenjsko dobo rastlinjaka in ohranili optimalne

Greenhouse on stone slab patio surrounded by various potted plants – Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vrtnarje vseh stopenj izkušenj

Rastlinjaki z votlimi ploščami pvc – Izbor prave velikosti rastlinjaka

Pri izbiri rastlinjaka je ključnega pomena upoštevati potrebe vašega vrta in razpoložljive prostorske omejitve. Začetniki lahko izbirajo med štirimi velikostmi površine, ki jo bodo lahko obdelovali. Najpogostejše velikosti rastlinjakov so:

 1. Majhen rastlinjak: Primeren za začetnike ali tiste z omejenim prostorom. Omogoča gojenje manjših količin rastlin.
 2. Srednje velik rastlinjak: Idealna izbira za povprečnega vrtnarja. Ponuja dovolj prostora za različne vrste rastlin.
 3. Velik rastlinjak: Primerno za izkušene vrtnarje ali tiste z veliko površino. Omogoča gojenje večjih količin rastlin.
 4. Komercialni rastlinjak: Namenjen profesionalnim vrtnarjem ali komercialni uporabi. Ponuja največji prostor in funkcionalnost.

Izbira prave velikosti rastlinjaka je ključnega pomena za uspešno vrtnarjenje. Upoštevajte svoje potrebe, prostor in proračun pri odločanju.

Debelina plošč v rastlinjaku s PVC ploščami

Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vse vrtnarje,

Rastlinjaki s PVC ploščami imajo številne prednosti, ki jih naredijo privlačno izbiro za vrtnarje vseh stopenj izkušenj:

Debelina plošč v rastlinjaku igra pomembno vlogo pri izolacijskih lastnostih in trajnosti strukture. Pri rastlinjakih s PVC ploščami je priporočljivo izbrati plošče debeline približno 4 ali 6 mm. Debelejše plošče ponujajo boljšo izolacijo in zaščito pred ekstremnimi vremenskimi pogoji, medtem ko tanjše plošče omogočajo več svetlobe in preglednosti.

Dodatna oprema za rastlinjake s PVC ploščami

Poleg osnovne strukture rastlinjaka je pomembno tudi dodatno opremiti rastlinjak z ustrezno opremo za boljšo funkcionalnost in udobje. Standardna oprema vključuje:

 • Jekleni okvir temelja: Zagotavlja stabilno osnovo in zaščito pred premikanjem ali poškodbami.
 • Strešno okno za prezračevanje: Omogoča nadzorovano prezračevanje in uravnavanje temperature znotraj rastlinjaka.
 • Žlebi za zbiranje deževnice: Pomagajo pri zbiranju deževnice za zalivanje rastlin, kar prispeva k trajnostnemu vrtnarjenju.

Z obsežno standardno opremo ste lahko prepričani, da imate vse, kar potrebujete za uspešno vrtnarjenje v rastlinjaku s PVC ploščami.

Prednosti rastlinjakov s PVC ploščami

Rastlinjaki s PVC ploščami ponujajo številne prednosti, med drugim:

 • Odlična izolacija: PVC plošče zagotavljajo dobro izolacijo in ohranjajo stabilno temperaturo znotraj rastlinjaka.
 • Trajnost: PVC plošče so trpežne in odporne proti različnim vremenskim vplivom, kar podaljšuje življenjsko dobo rastlinjaka.
 • Enostavna namestitev: Rastlinjaki s PVC ploščami so enostavni za namestitev in vzdrževanje, kar olajša uporabo za začetnike in izkušene vrtnarje.

Nasveti za vzdrževanje rastlinjakov s PVC ploščami

Za zagotovitev dolge življenjske dobe in optimalne učinkovitosti rastlinjaka s PVC ploščami upoštevajte naslednje nasvete za vzdrževanje:

 • Redno čiščenje in odstranjevanje odpadnih materialov.
 • Preverjanje tesnosti plošč in morebitno zamenjavo poškodovanih plošč.
 • Pravočasno vzdrževanje mehanskih komponent, kot so vrata, okna in strešna okna.

Z rednim vzdrževanjem boste podaljšali življenjsko dobo rastlinjaka in ohranili optimalne pogoje za rast rastlin.

FAQs (Pogosta vprašanja)

 • Kako izbrati pravo velikost rastlinjaka?
  • Pri izbiri velikosti rastlinjaka upoštevajte svoje potrebe, prostor in proračun ter izberite velikost, ki bo ustrezala vašim potrebam.
 • Kakšna je razlika med PVC ploščami debeline 4 mm in 6 mm?
  • PVC plošče debeline 4 mm ponujajo več svetlobe in preglednosti, medtem ko so plošče debeline 6 mm boljše za izolacijo in zaščito pred ekstremnimi vremenskimi pogoji.
 • Kako dolgo traja namestitev rastlinjaka s PVC ploščami?
  • Čas namestitve rastlinjaka je odvisen od velikosti in kompleksnosti strukture, vendar je običajno mogoče namestiti rastlinjak v nekaj urah s pomočjo osnovnega orodja.
 • Ali je rastlinjak s PVC ploščami primeren za vse letne čase?
  • Da, rastlinjaki s PVC ploščami so primerni za uporabo v vseh letnih časih in zagotavljajo zaščito pred ekstremnimi vremenskimi pogoji.
 • Kako lahko podaljšam življenjsko dobo rastlinjaka s PVC ploščami?
  • Redno vzdrževanje, čiščenje in preverjanje stanja plošč ter mehanskih komponent bo podaljšalo življenjsko dobo rastlinjaka.
 • Ali je rastlinjak s PVC ploščami primeren za začetnike?
  • Da, rastlinjaki s PVC ploščami so enostavni za namestitev in vzdrževanje ter primerni tudi za začetnike v vrtnarjenju.

Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vse vrtnarje,

ki želijo vzgajati zdrave in bujne rastline v vseh letnih časih. Z izbiro prave velikosti, debeline plošč in dodatne opreme lahko ustvarite optimalne pogoje za rast rastlin in uživate v sadovih svojega vrtnarskega dela. Ne pozabite redno vzdrževati rastlinjaka, da boste podaljšali njegovo življenjsko dobo in ohranili optimalne pogoje za vaše rastline.

Pravilno prezračevanje v rastlinjakih: Poskrbite za ustrezno prezračevanje rastlinjaka, saj bo to omogočilo izmenjavo zraka in preprečilo visoke temperature ter nastanek plesni. N voljo imamo avtomatsko odpiranje okev v rastlinjakih.

Tri vrste: AVTOMATSKI ODPIRALEC ZA OKNA RASTLONJAKOV 

 1. AVTOMATSKI ODPIRALEC OKNA S
 2. AVTOMATSKI ODPIRALEC OKNA M
 3. AVTOMATSKI ODPIRALEC OKNA T

Ustrezna temperatura: Spremljajte temperaturo znotraj rastlinjaka in prilagodite ogrevanje ali hlajenje glede na potrebe rastlin.

Redno odstranjevanje plevela: Plevel je lahko konkurenca za rastline, zato redno odstranjujte plevel iz rastlinjaka.

Pravočasno obiranje: Obirajte rastline pravočasno, ko dosežejo želeno zrelost. Tako boste zagotovili kakovostno in okusno zelenjavo.

Rastlinjaki s PVC ploščami imajo številne prednosti, ki jih naredijo privlačno izbiro za vrtnarje vseh stopenj izkušenj:

 1. Zaščita pred vremenskimi vplivi: PVC plošče nudijo učinkovito zaščito pred ekstremnimi vremenskimi razmerami, kot so močan veter, toča in sneg, kar omogoča gojenje rastlin v vseh letnih časih.
 2. Odlična izolacija: Material PVC zagotavlja dobro izolacijo, ki ohranja stabilno temperaturo znotraj rastlinjaka. To je ključnega pomena za ustvarjanje optimalnih pogojev za rast rastlin.
 3. Trajnost: PVC plošče so trpežne in odporne proti obrabi, kar podaljšuje življenjsko dobo rastlinjaka in zmanjšuje potrebo po rednem vzdrževanju.
 4. Enostavna namestitev: Rastlinjaki s PVC ploščami so običajno enostavni za namestitev in vzdrževanje, kar je še posebej koristno za začetnike v vrtnarjenju.
 5. Dobra svetlobna prepustnost: PVC plošče omogočajo prehod svetlobe, kar spodbuja fotosintezo rastlin in pospešuje njihovo rastRastlinjaki Naslov: Rastlinjaki: Gojite svežo zelenjavo in podaljšajte sezono rasti vse leto (Ljubljana, Slovenija)

Rastlinjaki z votlimi ploščami PVC – Primerjava z drugimi vrstami rastlinjakov

Pri izbiri rastlinjaka je pomembno tudi primerjati različne vrste materialov in struktur. Primerjava rastlinjakov s PVC ploščami z drugimi vrstami, kot so steklo ali polikarbonat, lahko pomaga pri odločitvi:

 1. Stekleni rastlinjaki: Stekleni rastlinjaki ponujajo odlično preglednost in estetski videz, vendar so lahko dražji in manj odporni proti udarcem kot rastlinjaki s PVC ploščami.
 2. Polikarbonatni rastlinjaki: Polikarbonatni rastlinjaki so trpežni in lahki, vendar imajo lahko slabšo izolacijo in višjo ceno v primerjavi s PVC ploščami.
 3. Plastični rastlinjaki: Plastični rastlinjaki so cenovno ugodna možnost, vendar imajo lahko omejeno trajnost in slabšo izolacijo kot rastlinjaki s PVC ploščami.

Pri izbiri rastlinjaka je treba upoštevati različne dejavnike, vključno s ceno, trajnostjo, izolacijskimi lastnostmi in estetiko, ter izbrati možnost, ki najbolje ustreza vašim potrebam in proračunu.

Priporočila za nakup

Pri nakupu rastlinjaka s PVC ploščami je pomembno upoštevati naslednja priporočila:

 1. Preverite kakovost materialov: Poskrbite, da so PVC plošče visoke kakovosti, trpežne in odporne proti UV žarkom za dolgotrajno uporabo.
 2. Poiščite dodatno opremo: Izberite rastlinjak, ki vključuje dodatno opremo, kot so strešna okna, žlebi za deževnico in sistem za prezračevanje, za boljšo funkcionalnost.
 3. Raziščite možnosti montaže: Preverite, ali je rastlinjak enostaven za montažo in ali so na voljo navodila za namestitev.
 4. Preverite garancijo: Preverite pogoje garancije in servisne storitve, ki jih ponuja proizvajalec, za zagotovitev brezskrbnega nakupa.

S pravilno izbiro in nakupom rastlinjaka s PVC ploščami lahko ustvarite optimalne pogoje za uspešno vrtnarjenje in uživate v bogatih pridelkih rastlin vse leto.

To je le nekaj osnovnih nasvetov, ki vam bodo pomagali pri nakupu rastlinjaka s PVC ploščami. S pravilno izbiro in vzdrževanjem lahko uživate v vseh prednostih vrtnarjenja v rastlinjaku.

Nasveti za uporabo rastlinjaka

Uporaba rastlinjaka s PVC ploščami zahteva skrbno vzdrževanje in upoštevanje določenih nasvetov za optimalne rezultate:

 1. Redno prezračevanje: Zagotovite, da je rastlinjak dobro prezračen, še posebej v vročih poletnih mesecih, da preprečite pregrevanje rastlin.
 2. Pravilno zalivanje: Poskrbite, da rastline prejmejo ustrezno količino vode glede na njihove potrebe, da se izognete prekomernemu zalivanju ali dehidraciji.
 3. Spremljanje temperature: Uporabite termometer za spremljanje temperature znotraj rastlinjaka in prilagodite prezračevanje glede na spremembe temperature.
 4. Zaščita pred škodljivci: Redno preglejte rastline in rastlinjak ter spremljajte prisotnost škodljivcev, kot so uši, polži in plesni, ter ukrepajte po potrebi.
 5. Čiščenje in vzdrževanje: Redno čistite rastlinjak in odstranjujte odpadke ter preverjajte stanje plošč in komponent za optimalno delovanje.

S spoštovanjem teh nasvetov lahko ustvarite optimalne pogoje za rast rastlin v rastlinjaku s PVC ploščami in uživate v obilnem pridelku zelenjave, sadja in cvetja.

Rastlinjaki z votlimi ploščami PVC – Primer uporabe

Za ilustracijo praktične uporabe rastlinjaka s PVC ploščami si oglejmo primer:

Gospod Novak, začetnik v vrtnarjenju, se odloči postaviti rastlinjak s PVC ploščami v svojem vrtu. Po izbiri ustrezne velikosti rastlinjaka in debeline plošč ter namestitvi dodatne opreme za prezračevanje in zalivanje, začne saditi različne vrste zelenjave in zelišč.

Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vrtnarje vseh stopenj izkušenj

Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vrtnarje vseh stopenj izkušenj

Z rednim vzdrževanjem in skrbnim spremljanjem pogojev znotraj rastlinjaka Gospod Novak uspešno goji zdrave in okusne rastline skozi vse letne čase. Zahvaljujoč rastlinjaku s PVC ploščami lahko uživa v sveži zelenjavi in zeliščih skozi vse leto ter izboljša svoje vrtnarske veščine.

Rastlinjaki s PVC ploščami so odlična rešitev za vrtnarje vseh stopenj izkušenj,

ki želijo uživati v vrtnarjenju v vseh letnih časih. Z ustrezno izbiro velikosti, debeline plošč in dodatne opreme ter pravilno uporabo in vzdrževanjem lahko ustvarite optimalne pogoje za rast rastlin in uživate v bogatih pridelkih.

Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen vrtnar, lahko rastlinjak s PVC ploščami postane nepogrešljiv pripomoček za vaše vrtnarske podvige. Z upoštevanjem nasvetov in priporočil lahko dosežete odlične rezultate in uživate v sadovih svojega dela v vrtu.

Rastlinjaki Votle plošče - Rastlinjaki s PVC ploščami