Domov » Trgovina » Vrt in oprema » Vrtno pohištvo » Viseče mreže

Prikazovanje 1–36 od 51 rezultatov

Zunanja viseča mreža TAHITI Ocean

34,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Dvojna zunanja viseča mreža BRISA Sea Salt

89,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Dvojna zunanja viseča mreža BRISA Lime

89,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Dvojna zunanja viseča mreža BRISA Toucan

89,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska zunanja viseča mreža BRISA Vanilla

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska zunanja viseča mreža BRISA Cedar

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska zunanja viseča mreža BRISA Lime

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska zunanja viseča mreža BRISA Marine

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska viseča mreža PARADISO Natura

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Zunanja viseča mreža BRISA Lime

79,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Družinska viseča mreža RIO Natura

149,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Viseče gnezdo JOKI Dolphy

129,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Viseče gnezdo JOKI Foxy

129,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Družinska zunanja viseča mreža BRISA Wave

119,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Potovalna viseča mreža TRAVEL SET Jungle

34,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Potovalna viseča mreža TRAVEL SET Blue

34,90  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Maksimalna nosilnost

Material

Barva

Viseče mreže vrhunske kakovosti

Najbolj zanimiva izbira visečih mrež v Sloveniji. V naši ponudbi najdete enojne, dvojne, družinske, potovalne, zunanje viseče mreže in viseče stole in gugalnike jajčke.

Viseče mreže

Viseče mreže vseh velikosti. Nekatere so primerne za eno osebo, druge pa za dve ali celo manjšo družino. Lahko izbirate med materiali, ki so za zunaj ali pa organskim bombažem, ki je za pokrite površine, kot recimo terasa ali dnevna soba. V naši ponudbi lahko izbirate tudi med mnogimi barvami.

Navodila za varno uporabo visečih mrež s palico

Uporabljajte samo varna stojala ali pritrditvene sete za namestitev viseče mreže.

Pritrditveni set naj namesti za to strokovno usposobljena oseba. Redno je potrebno preverjati ustreznost pritrditve. V primeru, da se je karkoli poškodovalo, je potrebno posamezne dele ustrezno zamenjati. Viseča mreža s palico zagotavlja dolgotrajno varno uporabo samo ob pravilni uporabi.

Maksimalna nosilnost visečih mrež

V kolikor presegate maksimalno nosilnost viseče mreže s palico, je izpostavljena močnemu direktnemu soncu ali se uporablja na vlažnih področjih, se viseči mreži s palico lahko skrajša življenjska doba. Tkanina in vrvi se sčasoma obrabijo, zato pred uporabo preverite, da ne boste presegli maksimalno nosilnost viseče mreže s palico. V kolikor se to zgodi, varnost ni več zagotovljena.

Viseče mreže in varnost otrok

Nikoli ne puščajte otrok v viseči mreži s palico brez nadzora. Viseče mreže s palico ne smete uporabljati kot gugalnico, za gimnastične vaje, prav tako po njej ne smete plezati. Vedno je potrebno upoštevati vsa v tekstu navedena navodila in razvidna iz slik. V kolikor navodil ne boste upoštevali, lahko pride do poškodb, za kar proizvajalec ne jamči. Ta navodila obdržite in jih posredujte vsem, ki bodo uporabljali visečo mrežo s palico.

Viseča mreža La Siesta FRUTA je izdelana iz vodoodpornega materiala, ki je preprost za vzdrževanje in tako primeren za uporabo na prostem. Podvojene vrvi mrežo ojačajo in zmanjšajo možnost raztrganin.

VISEČE MREŽE

Vodnik za izbiro in uporabo visokokakovostnih visečih mrež

Viseče mreže so priljubljena izbira za sprostitev in udobno bivanje na prostem. So idealne za vrt, teraso, balkon ali celo notranje prostore. Če razmišljate o nakupu viseče mreže, ste na pravem mestu! V tem vodniku vam bomo podrobno predstavili, kako izbrati in uporabljati visokokakovostne viseče mreže, ki bodo izpolnile vaše potrebe po udobju in estetiki.

Prednosti uporabe visečih mrež

Viseče mreže so priljubljene iz več razlogov. Tu so nekatere prednosti njihove uporabe:

 • Sprostitev in udobje: Viseče mreže so odličen način za sprostitev in udobje na prostem. Omogočajo vam, da se sprostite, se udobno namestite in uživate v naravi ali sončnem zahodu.
 • Estetika: Viseče mreže so tudi privlačen dodatek k vašemu domu ali vrtu. So lahko elegantne, barvite in prilagojene vašemu osebnemu okusu, kar lahko izboljša videz vašega zunanjega prostora.
 • Prilagodljivost: Viseče mreže so prilagodljive in se lahko uporabljajo na različnih mestih, kot so vrt, terasa, balkon ali celo notranji prostori. Prav tako so na voljo v različnih velikostih, oblikah in vzorcih, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam.

Kako izbrati visokokakovostno visečo mrežo

Izbira visokokakovostne viseče mreže je ključnega pomena za dobro uporabniško izkušnjo. Tu so nekateri faktorji, na katere morate biti pozorni pri izbiri:

Material

Material, iz katerega je narejena viseča mreža, je pomemben dejavnik pri izbiri. Najpogosteje uporabljeni materiali so bombaž, najlon, poliester in sintetične mreže. Vsak material ima svoje prednosti in slabosti.

 • Bombaž: Bombažne viseče mreže so mehke in udobne ter primerne za uporabo v notranjih prostorih. So tudi okolju prijazne, vendar so manj odporne na vremenske vplive in se hitreje obrabijo.
 • Najlon: Najlon je trpežen in vodoodporen material, kar ga naredi primernega za uporabo na prostem.

Izvedba viseče mreže

Oblika in izvedba viseče mreže sta prav tako pomembna faktorja pri izbiri visokokakovostne mreže. Tukaj so nekatere možnosti, ki jih morate upoštevati:

 • Klasična viseča mreža: To je najbolj tradicionalna oblika viseče mreže, ki je pritrjena med dvema točkama, na primer drevesoma, stebroma ali drugimi podpornimi strukturami. Ta vrsta viseče mreže je preprosta za namestitev in ponuja udobje in sprostitev na prostem.
 • Viseča mreža s stativom: Če nimate primernih podpornih struktur za klasično visečo mrežo, lahko izberete visečo mrežo s stativom. To je samostojna konstrukcija, ki vam omogoča, da postavite visečo mrežo kamor koli želite brez potrebe po dodatni podpori.
 • Viseči stol: Viseči stoli so prav tako priljubljena izbira za sprostitev na prostem. So udobni sedeži, ki so pritrjeni na eni točki in se običajno vrtijo. Viseči stoli so lahko odličen dodatek k vašemu vrtu ali terasi.

Nosilnost in stabilnost

Nosilnost in stabilnost viseče mreže sta ključnega pomena za varno uporabo. Preverite, koliko teže lahko viseča mreža prenese, in se prepričajte, da ustreza vašim potrebam. Prav tako je pomembno, da je viseča mreža stabilna in dobro pritrjena, da se izognete morebitnim nezgodam med uporabo.

Dodatna oprema

Pri izbiri viseče mreže lahko upoštevate tudi dodatno opremo, ki je na voljo. Na primer, nekatere viseče mreže imajo priložene blazine ali prevleke, ki povečajo udobje. Prav tako lahko razmislite o nakupu dodatnih dodatkov, kot so strehe ali mrežaste mreže, ki vas bodo zaščitili pred soncem ali insekti med uporabo.

Kako uporabljati visečo mrežo

Po nakupu visokokakovostne viseče mreže je pomembno, da jo pravilno uporabljate, da bo trajala dolgo časa in vam nudila maksimalno udobje. Tu so nekateri nasveti za uporabo viseče mreže:

 1. Preverite nosilnost: Preden se uležete v visečo mrežo, preverite, koliko teže lahko prenese, in se prepričajte, da ne preobremenite mreže

Pravilna namestitev

Pravilna namestitev viseče mreže je ključnega pomena za njeno varno uporabo. Tu je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri pravilni namestitvi:

 1. Izbira ustrezne lokacije: Izberite primerno mesto za namestitev viseče mreže. Preverite, ali so podporne strukture, na primer drevesa ali stebri, trdni in stabilni.
 2. Preverite višino: Preverite višino, na kateri boste namestili visečo mrežo. Prepričajte se, da je višina primerna za udobno uporabo in da ni nevarnosti za dotik tal med uporabo.
 3. Pravilna pritrditev: Pravilno pritrdite visečo mrežo na podporne strukture. Upoštevajte navodila proizvajalca in uporabite ustrezno in kakovostno pritrdilno opremo, kot so vrvi, karabinerji ali jekleni obroči.
 4. Preverite stabilnost: Preverite, ali je viseča mreža stabilna po namestitvi. Preizkusite jo, da se prepričate, da se ne nagiba ali guga preveč.

Pravilna uporaba viseče mreže

Pravilna uporaba viseče mreže je ključnega pomena za varnost in udobje med uporabo. Upoštevajte naslednje nasvete za pravilno uporabo:

 1. Preverite nosilnost: Preden se uležete v visečo mrežo, preverite, koliko teže lahko prenese, in se prepričajte, da ne preobremenite mreže z večjo težo, kot je navedeno.
 2. Pravilno vstopanje: Pravilno vstopite v visečo mrežo, da se izognete padcem ali poškodbam. Uporabite roke in noge za stabilen vstop, in ne skočite ali padajte v mrežo.
 3. Pravilno sedenje: Med sedenjem v viseči mreži se izogibajte nagibanju ali nihanju, saj lahko to vpliva na stabilnost mreže. Sedite sredinsko in držite se za robove mreže za dodatno stabilnost.
 4. Previdnost pri premikanju: Če se premikate medtem ko ste v viseči mreži, bodite previdni in se premikajte počasi in previdno, da se izognete nenadnim premikom ali padcem.
 5. Upoštevanje navodil proizvajalca: Vedno upoštevajte navodila proizvajalca glede pravilne uporabe viseče mreže in se držite priporočil za varno uporabo.

Kakovostni materiali in okolju prijazna proizvodnja

 • Certificiran les za odgovorno gozdarstvo
 • Mednarodni sistem certificiranja zagotavlja, da uporabljeni les prihaja iz ekološko in družbeno odgovornega gospodarjenja z gozdovi.
 • Lesene palice narejene iz bambusa
 • Visoko kakovostni bambus: zelo čvrst in privlačen.
 • Zahvaljujoč svoji kvalitetni proizvodnji je izjemno vodotesen in ima prijetno gladko površino.

Pravilna namestitev

Pravilna namestitev viseče mreže je ključnega pomena za njeno varno uporabo. Tu je nekaj korakov, ki vam bodo pomagali pri pravilni namestitvi:

 1. Izbira ustrezne lokacije: Izberite primerno mesto za namestitev viseče mreže. Preverite, ali so podporne strukture, na primer drevesa ali stebri, trdni in stabilni.
 2. Preverite višino: Preverite višino, na kateri boste namestili visečo mrežo. Prepričajte se, da je višina primerna za udobno uporabo in da ni nevarnosti za dotik tal med uporabo.
 3. Pravilna pritrditev: Pravilno pritrdite visečo mrežo na podporne strukture. Upoštevajte navodila proizvajalca in uporabite ustrezno in kakovostno pritrdilno opremo, kot so vrvi, karabinerji ali jekleni obroči.
 4. Preverite stabilnost: Preverite, ali je viseča mreža stabilna po namestitvi. Preizkusite jo, da se prepričate, da se ne nagiba ali guga preveč.

Vzdrževanje viseče mreže

Pravilno vzdrževanje viseče mreže je ključno za njeno dolgotrajnost in udobje. Tu so nekaj nasvetov za vzdrževanje:

 1. Redno čiščenje: Redno čistite visečo mrežo, odstranjujte umazanijo, liste in druge ostanke, ki se naberejo na mreži.
 2. Preverjanje poškodb: Redno preverjajte visečo mrežo na morebitne poškodbe, kot so razpoke, trganje ali obraba materiala. Po potrebi popravite ali zamenjajte poškodovane dele.
 3. Shranjevanje v suhem prostoru: Če ne uporabljate viseče mreže, jo shranite v suhem prostoru, da se izognete poškodbam zaradi vlage ali plesni.
 4. Uporaba za namen: Uporabljajte visečo mrežo le za namen, za katerega je bila namenjena, na primer za sprostitev in počitek, ne pa za druge aktivnosti, ki bi lahko povzročile nepotrebno obremenitev.

Zaključek

Pravilna namestitev, uporaba in vzdrževanje viseče mreže sta ključnega pomena za njeno varnost, trajnost in udobje med uporabo. Sledite nasvetom in navodilom proizvajalca, uporabljajte visečo mrežo na pravilen način ter redno preverjajte njeno stanje. Uživajte v sprostitvenih trenutkih v vaši viseči mreži in se prepričajte, da jo uporabljate varno in odgovorno.

graph TD
A[Pravilna namestitev in uporaba viseče mreže]
B[Izbor pravega materiala]
C[Pravilna namestitev]
D[Pravilna uporaba]
E[Vzdrževanje viseče mreže]
F[Redno