Domov » Trgovina » Oprema za dom » Kuhinje » Kuhinjski bloki in mini kuhinje

Prikazovanje 1–36 od 172 rezultatov

Kuhinjski blok in mini kuhinje

Kuhinjski blok in mini kuhinje sta pomembna in nepogrešljiva kotička v vsakem domu. V njej boste preživeli veliko časa, medtem ko boste pripravljali okusne jedi za vas, vašo družino in prijatelje. Ne glede na to, ali želite povečati prostor za shranjevanje ali hočete poudariti svoj slog, obstaja veliko načinov, kako izkoristiti svoj kuhinjski blok in mini kuhinje. 

Pomanjkanje kvadratnih metrov nikoli ne bi smelo ovirati oblikovalskega potenciala vaše kuhinje. Presenečeni boste, kaj lahko naredite, da bodo blok in mini kuhinje videti in se v njej boste tako tudi počutili, veličastno. Vemo, da se je težko izogniti neredu v majhnem prostoru, zlasti tistim, ki živijo v mestnih stanovanjih, zato ne glede na to, ali delate s stotinami kvadratne površine ali le nekaj ducati, vaš prostor za kuhanje lahko postane vrhunski – tako estetsko kot funkcionalno -, potrebujete le nekaj ustvarjalnih idej, da postane resničnost.

Postavitev je eden izmed najpomembnejših vidikov pri sestavljanju vaših idej za majhno kuhinjo. Oblika vašega prostora bo upoštevala celotno izbrano estetiko, pa tudi možnosti shranjevanja, ki jih potrebujete za zagotovitev, da vaša kuhinja ustreza potrebam vašega življenjskega sloga. Nekatere izmed najbolj priljubljenih postavitev majhne kuhinje vključujejo:

Sodobni blok in mini kuhinje

Enostenske kuhinje, oziroma kuhinje v obliki črke L, so idealne za tiste, ki iščejo zelo majhne kuhinjske ideje. V tej postavitvi se vsi števci in naprave prilegajo eni steni. Še posebej so primerni za stanovanja in domove, ki nimajo veliko bivalnega prostora. Morda boste morali ustvariti prostor za shranjevanje, da zagotovite, da imate vse, kar potrebujete.

Majhne kuhinje v obliki črke L

Kuhinje v obliki črke L so idealne, zlasti v majhnih prostorih. Morda se vam bo zdela oblika L primerna za kuhinjo z odprtim načrtom ali za prostore, ki ne morejo ustrezati oblikovanju kuhinje. Še vedno imate koristi od veliko prostora na pultu in razumne količine prostora za shranjevanje. Vendar pa boste morda morali najti drug dom za velike aparate, kot so pralni in sušilni stroji.

Blok in mini kuhinje

Blok in mini kuhinje lahko postanejo zares čudoviti v samo nekaj korakih! Ugotovite, kaj iščete in v naši široki ponudbi najdite kuhinjo za vas. Ne glede na to, koliko prostora imate, zagotovo se bodo našli blok in mini kuhinje po vašem okusu.

Ozke mini kuhinje

Ozke kuhinje so običajno med najbolj priljubljenimi postavitvami majhnih kuhinj. S to postavitvijo imate koristi od dveh vrst omar s prostorom za kuhanje in pomivanje posode. Pogosto imate na voljo veliko kuhinjskega pulta in prostora za shranjevanje. Kuhinjski blok in mini kuhinje bodo tako imeli največjo možno kapaciteto glede na prostor, ki ga imate na voljo. 

Majhne kvadratne kuhinje

Kvadratne kuhinje se dobro prilegajo modelom v obliki črke U. Če imate dovolj prostora, razmislite o postavitvi pultov na tri od štirih sten. Imeli boste prostora za shranjevanje ter možnostmi vaših aparatov pod pultom. Če prostor dopušča, boste v svojo mini kuhinjo vključili tudi jedilnico.

Izberite kuhinjski blok ali mini kuhinje, ki vam bodo všeč in se boste v njej dobro počutili. Poleg praktičnih omaric, ki nudijo shranjevalni prostor, nikar ne pozabite tudi na krožnike, lonce in jedilni pribor. Pa seveda na vse tiste najmanjše dodatke, ki bodo pripravo jedi naredili lažjo in bolj zabavno.

IZJEMEN DAN SE ZAČNE V IZJEMNI KUHINJI

Danes je kuhinja sinonim za dom, ker se v njej sprostimo po napornem dnevu, je prostor, kjer se obeduje, pogovarja o pomembnih temah ali sproščeno druži… V kuhinji se prebujamo ob topli skodelici kave in spodbuja nas, da smo pripravljeni na izzve novega delovnega dne.
Kuhinje v sebi nosijo močna čustva in spomine na otroštvo, družinska druženja ter čarobne vonje, ki so se širili iz pečič naših babic, z dobrim načrtovanjem pa postajajo pravi dragulji dizajnerskega sveta, zahvaljujoč atraktivnim prostorskim rešitvam, močnim kontrastom in na videz nezdružljivim kombinacijam, skupaj z inteligentnimi rešitvami, ki poudarjajo vse posebnosti dizajna z ljubeznijo do podrobnosti.

Da, v današnjem času je kuhinja postala mnogo več od prostora za kuhanje, je naš zvesti partner, ki nam s svojimi funkcionalnostmi omogoča, da se bolj posvetimo resničnim življenjskim vrednotam.

Blok in mini kuhinje

Blok in mini kuhinje za vsakogar! Na Meganakupek imamo široko ponudbo raznoraznih kuhinj, pa tudi kuhinje po meri. Če imate malo prostora, priporočamo kotno kuhinjo, saj tako prihranite veliko prostora. Tako da tudi, če imate majhno kvadraturo v kuhinji, lahko najbolje izkoristite prostor in ga naredite prostornega. Zraven lahko vključite še jedilnico, če vam prostor to dopušča.

Kuhinjski bloki in mini kuhinje

Kuhinjski blok in mini kuhinje so idealna izbira za prvo stanovanje ali garsonjero. Blok kuhinje so namreč cenovno najbolj ugodne in primerne tudi za manjše prostore. Poleg tega pa so številni naši modeli na voljo takoj – brez čakanja in dolgih dobavnih rokov.

Majhno stanovanje, velik ljubiteljski kuhar? Tudi če imate malo prostora, se vam ni potrebno odpovedati kuhinji, ki ima vse. Čeprav so kuhinjski blok in mini kuhinje kompaktni, je njihova oprema raznolika. Ne glede na to, ali želite pričarati večhodno večerjo ali le na hitro pripraviti obrok: v že povsem opremljeno mini kuhinjo se lahko vključijo vsi kuhinjski aparati in vse ostalo, kar je v kuhinji potrebno, po želji pa jih seveda naredimo tudi po meri. Zaključene kuhinjske bloke in mini kuhinje dobite tudi v zrcalni postavitvi, opremite pa jih lahko povsem po želji, pri čemer vam bo v pomoč tudi različna dodatna kuhinjska oprema. Zasnuje in izvede se lahko marsikaj: od proste izbire kuhinjskih armatur do ustrezne osvetlitve. Poleg omar in predalov s sistemom mehkega in tihega zapiranja, vas bodo moderne mini kuhinje prepričale tudi z domiselnimi možnostmi za shranjevanje in površinami za odlaganje, ki so enostavne za nego in pogosto tudi odporne na praske, kot na primer tiste z melaminskim premazom.

Mini kuhinje po meri

Kdor želi vnesti lastno kreativnost in ne stavi le na dokončno oblikovan blok in mini kuhinje, lahko svojo blok in mini kuhinje oblikuje po meri. Različne delovne višine, fronte in delovne plošče, električne naprave, notranje razdelitve, osvetlitev in vse ostalo, kar je potrebno v popolni kuhinji – z našim orodjem za načrtovanje bo individualiziran kuhinjski blok in mini kuhinje kmalu stali tudi pri vas doma. Tudi kar se tiče videza, ne ostane pri mini kuhinjah nobena želja neizpolnjena: od kuhinje za enega v purističnem betonskem videzu do modelov z živobarvnimi frontami. Nasvet: če je kotiček v katerega boste postavili kuhinjski blok, majhen in temen, potem bodo prava izbira odtenki v svetlih barvah. Tako bo prostor videti večji in prijaznejši.
Blok in mini kuhinje

Naj bo vaša kuhinja prostorna in svetla, razmislite o vsaj enem oknu v vaši kuhinji. Lahko se odločite za elegantni ali starinski slog, karkoli vam je všeč. Blok in mini kuhinje so v različnih barvnih kombinacijah in iz različnih materialov, tako da se zagotovo najde nekaj za vsakogar.

Tloris mini kuhinje

Pri tlorisu ne gre le za postavitev vašega prostora. Pomembno je tudi razmisliti o svojem delovnem trikotniku. Blok in majhne kuhinje omogočajo, da lahko preprosto dostopate do vseh površin svojega prostora, zaradi česar je kuhanje in čiščenje učinkovito. Poskusite svoje površine za čiščenje, kuhanje in pripravo razdeliti v tri ločene cone, vmes pa veliko talnega prostora. Morda boste želeli razmisliti o jedilnem prostoru, če tako dopušča prostor.

Blok in mini kuhinje niso popolne brez aparatov

Blok in mini kuhinje neizogibno potrebujejo vrsto naprav za učinkovito delovanje. Potrebujete vsaj hladilnik z zamrzovalnikom, kuhalno ploščo, pečico in pralni stroj. Morda boste želeli tudi pomivalni stroj in sušilni stroj. Poskusite načrtovati svoje naprave v prostor, preden kaj kupite. Če je potrebno, boste morda morali narediti kompromis. Na primer, izberite večji umivalnik, če pomivalnega stroja ne morete namestiti v svoj prostor. Ali pa poiščite drug dom za vaš pomivalni stroj, če ugotovite, da je vaš prostor pred pultom omejen.

Zajtrkovalnice

Čeprav se zajtrkovalnica morda zdi ekstravagantna, je odlična izbira za tiste, ki iščejo kuhinjske ideje za majhne prostore. Zajtrkovalnice se lahko podvojijo kot prostor za pripravo in jedilnico, kar ustvarja večnamenski pristop k oblikovanju vaše kuhinje. Obstaja veliko pametnih idej za zajtrkovalnice za majhne kuhinje, zato je vredno raziskati, ali je katera prava za vas.

Blok in mini kuhinje ter majhne jedilnice 

Večina majhnih kuhinj nima dovolj prostora za ločeno jedilnico. Možno pa je, da ga ustvarite z ustreznim tlorisom. Na primer, za prihranek prostora lahko uporabite zložljivo jedilno mizo. Ali pa uporabite večnamenski kuhinjski otok, ki deluje za pripravo, jedilnico in shranjevanje. Če menite, da boste v kuhinji potrebovali prostor za jedilnico, raziščite paleto idej za majhne kuhinjske mize. Našli boste tisto, kar vam najbolj ustreza.

Blok in mini kuhinje: odkrijte široko ponudbo v naši spletni trgovini

Iščete popolnoma opremljen blok in mini kuhinje za vaše vikend hišice ali pisan kuhinjski blok za študentsko stanovanje? Pokukajte v Meganakupek spletno trgovino, kjer boste gotovo našli svojo sanjsko mini kuhinjo.
Kuhinjski bloki in mini kuhinje so nastale kot skrite in odlične rešitve, kot zmanjšane različice kosov pohištva samega po sebi zapletenega, a hkrati zelo prilagodljivega. V sodobnih hišah je prostor, ki ga namenjamo okolju, vse bolj omejen, zato morate biti sposobni racionalizirati prostore in centrirati pohištvo. Iz tega razloga so mini kuhinje idealne, če želite vse na dosegu roke v čim manjšem prostoru. Vstavljanje mini kuhinje v okolje omogoča njeno večnamensko uporabo, saj je v resnici ne zaseda v celoti za eno samo funkcijo in omogoča vsestranskost, ki bi bila sicer mogoča le v velikih prostorih.

Težave s prostorom? Z mini kuhinjami je vse mogoče!

Opremljanje kuhinje v garsonjeri, skromni nastanitvi, študentski sobi ali preprosti majhni hiši je lahko težavna naloga, če nimate porebnega materiala, zato so se mini kuhinje z leti izkazale za najboljšo izbiro. Pogosto podobne kompaktnim omaram se mini kuhinje razlikujejo od tradicionalnih kuhinj zaradi svoje majhnosti in velike zmogljivosti, da v manj kot 2 metra prostora zaprejo vse, kar potrebujete za pripravo sočne jedi iz testenin ali nedeljske torte. Ko se je spremenila ideja, da so lahko kuhinjski bloki in mini kuhinje primerne le za pogodbena in hotelska okolja, so mini kuhinje nedolgo nazaj uradno vstopile v svet pohištva in postale veljavna alternativa tradicionalni kuhinji. Sčasoma je postala zavestna izbira sloga in močan estetski vpliv; samo poglejte si velike blagovne znamke, ki so se z leti poglobile in začele s proizvodnjo.

Kaj so kuhinjski bloki?

Kuhinjski blok in mini kuhinje sta pomembna in nepogrešljiva kotička v vsakem domu. V njej boste preživeli veliko časa, medtem ko boste pripravljali okusne jedi za vas, vašo družino in prijatelje. Ne glede na to, ali želite povečati prostor za shranjevanje ali hočete poudariti svoj slog, obstaja veliko načinov, kako izkoristiti svoj kuhinjski blok in mini kuhinje.

Kako naj postavim svoj kuhinjski blok ali mini kuhinjo, da bom imel čimveč prostora?

Če ste omejeni s prostorom, če živite v majhnem stanovanju ali garsonjeri, potem imate morda problem, kako postaviti svojo kuhinjo, da bo dovolj prostora za vse. Na srečo smo tukaj mi na Meganakupek, ki vam pomagamo, prav tako pa vam lahko ustvarimo mini kuhinjo po meri. Mini kuhinje so nova, kompaktna stvar, kjer prihranite veliko prostora, hkrati pa imate v njej vse, kar potrebujete.

Ali lahko v svojo mini kuhinjo postavim tudi jedilnico?

Kuhinjski bloki

Seveda lahko, če vam prostor to omogoča. Sicer si ga prilagodite tako, da vanjo spravite še jedilnico. Tudi če imate malo prostora, se vam ni potrebno odpovedati kuhinji, ki ima vse. Čeprav so kuhinjski blok in mini kuhinje kompaktni, je njihova oprema raznolika. Ne glede na to, ali želite pričarati večhodno večerjo ali le na hitro pripraviti obrok: v že povsem opremljeno mini kuhinjo se lahko vključijo vsi kuhinjski aparati in vse ostalo, kar je v kuhinji potrebno, po želji pa jih seveda naredimo tudi po meri.

Kaj vse lahko spravim v mini kuhinjo?

mini kuhinja

Kuhinjski bloki in mini kuhinje so danes postale tako kompaktne, da lahko imate v njej vse, kar potrebujete. Poleg omar in predalov s sistemom mehkega in tihega zapiranja, vas bodo moderne mini kuhinje prepričale tudi z domiselnimi možnostmi za shranjevanje in površinami za odlaganje, ki so enostavne za nego in pogosto tudi odporne na praske, kot na primer tiste z melaminskim premazom.