Domov » Trgovina » Oprema za dom » Dnevne sobe » Masažni stoli

Prikaz vseh 9 rezultatov

Masažni stoli

Profesionalni in udobni električni masažni stoli

Če imate pogosto bolečine v mišicah, bodo masažni stoli hitro postali vaš najljubši kos pohištva. Ko razmišljate o električnih profesionalnih masažnih stolih vam verjetno pride na pamet ogromen stol z veliko gumbi in žicami. Mi smo prepričani, da ste presenečeni nad elegantnimi in subtilnimi oblikami, katere vam s ponosom ponujamo. Profesionalni masažni stoli so narejeni iz (umetnega) usnja in so opremljeni s priročnim daljinskim upravljalnikom. Izberite ustrezen program in se prepustite počitku!

Masaža je praksa z dolgo zgodovino zagotavljanja številnih zdravstvenih koristi, od lajšanja bolečin in izboljšane cirkulacije do pospešenega celjenja. Ko pa so bili masažni stoli prvič razviti, so mislili, da so zasnovani predvsem za olajšanje počitka in sprostitve. Čeprav zagotovo dosegajo ta cilj, lahko naredijo veliko več.

Najboljši masažni stoli zagotavljajo pravo masažo

Eden od razlogov, zakaj vam masažni stoli ne pomagajo le pri sprostitvi, je ta, da so najboljši masažni stoli danes veliko izboljšani v primerjavi s starejšimi modeli. V prvih dneh so bili masažni stoli zelo preprosti in so imeli omejeno funkcionalnost. V mnogih primerih so lahko zagotovili pritisk le na nekaj področjih in le z najosnovnejšimi vzorci gibanja.

Če primerjate masažne stole, ki so trenutno na voljo, s tistimi iz preteklih desetletij, je razlika izjemna. Masažni stoli danes obravnavajo ključna področja od glave do pet, vključno z:

Vrat
Ramena
Zgornji del hrbta
Spodnji del hrbta
Roke
Dlani
Noge
Stopala
Posledično lahko masažni stoli pomembno vplivajo na vaše zdravje.

Masažni stoli in njihove številne zdravstvene prednosti

Kje konkretno lahko masažni stoli nudijo zdravstvene koristi? Čeprav je odvisno od fizičnega stanja osebe, pogostosti uporabe stola in drugih dejavnikov, ljudje poročajo (in v mnogih primerih študije tudi potrjujejo) prednosti, ki vključujejo:

Masažni stoli zmanjšajo bolečine

Redna uporaba masažnega stola lahko pomaga zmanjšati bolečino na številnih delih telesa. Masaža še je posebej učinkovita na spodnjem delu hrbta. Ko se mišice, ki so postale pretirano napete iz različnih razlogov, začnejo sproščati, se bolečina v spodnjem delu hrbta zmanjša. Pravzaprav je lahko za mnoge ljudi masaža učinkovitejša pri zmanjševanju bolečin v spodnjem delu hrbta kot ukrepi, kot sta akupunktura ali zdravila. Čeprav morate upoštevati zdravnikova navodila, so seveda lahko masažni stoli dragocen dodatek k vašemu načrtu zdravljenja.

Manj glavobolov

Glavoboli na splošno in zlasti migrene imajo lahko komponento mišične napetosti. Z zmanjšanjem ali odpravo te mišične napetosti lahko najboljši masažni stoli pomagajo zmanjšati pogostost in intenzivnost glavobolov.

Hitrejše okrevanje po vadbi

Ko intenzivno vadite, vaše mišice proizvajajo mlečno kislino. Ta stranski produkt vadbe prispeva k utrujenosti in bolečinam v mišicah. Vaše telo postopoma predela mlečno kislino in jo odstrani iz mišic. Kot bodo potrdili tako atletski trenerji kot športniki, lahko redna uporaba naprednega masažnega stola pomaga vašemu telesu pri izločanju mlečne kisline in vam pomaga pri popolnejšem in hitrejšem okrevanju po vadbi.

Masažni stoli nižajo krvni tlak in srčni utrip

Stres naših napornih urnikov se pogosto kaže kot mišična napetost na številnih delih telesa, predvsem na vratu in ramenih. Ta napetost lahko nato okrepi odziv tako imenovanega simpatičnega živčnega sistema (SNS), kar zviša vaš krvni tlak in srčni utrip. Visok krvni tlak (imenovan tudi hipertenzija) poveča tveganje za številne bolezni, vključno s srčnimi boleznimi, možgansko kapjo in poškodbami organov, kot so ledvice. Masažni stoli so zato zelo koristni in zdravi kontrapunkt vsakodnevnemu stresu. Sproži vaš parasimpatični živčni sistem (PNS), ki obstaja za ublažitev učinkov SNS. Z drugimi besedami, najboljši masažni stoli pomagajo povrniti vaše telo v ravnovesje in prispevajo k bolj zdravi ravni krvnega tlaka in srčnega utripa.

Izboljšano delovanje imunskega sistema

Ko je vaše telo pod stresom, je lahko vaš imunski sistem potlačen, zaradi česar ste bolj ranljivi za bolezni. S tem, ko vam pomaga pri sprostitvi, masaža okrepi vaš imunski sistem za učinkovitejše delovanje. Čeprav masaža sama po sebi ne preprečuje bolezni, lahko pomaga ustvariti pogoje, v katerih se lahko vaše telo bolje brani.

Nižje ravni kortizola

Kortizol je hormon, znan po tem, da spodbuja odziv telesa na krizo “boj ali beg”. Čeprav je v nekaterih situacijah nujen in pomemben, lahko nenehno povišane ravni kortizola povzročijo številne težave v telesu. Masažni stoli lahko s pomočjo masaže znižati raven kortizola in zmanjšati »stresni odziv« telesa.

Onkraj telesa: masažni stoli in vaše čustveno zdravje

Naše razumevanje, kako um vpliva na telo in obratno, se še naprej širi. Zdaj vemo, da imajo številna duševna in čustvena stanja tudi fiziološko komponento. Čeprav natančen mehanizem še ni razumljen, je vse več dokazov, da lahko visoka raven kortizola prispeva k psihiatričnim stanjem. S pomočjo zmanjšanja stresa in vračanja telesa v ravnovesje lahko masaža zmanjša nihanje razpoloženja ter simptome tesnobe in depresije. Masažni stoli tako ne zdravijo zgolj fizičnih bolečin, ampak tudi psihične.

Izbira pravega masažnega stola

Ob nakupu masažnega stola morate imeti v mislih nekaj stvari. Najprej in predvsem, mora biti udoben, tako da imejte v mislih globino sedeža. Ko naslonjalo za noge ni razširjeno, bi morali biti sposobni postaviti obe nogi ravno na tla. Hrbtno naslonjalo je nastavljivo, prav tako pa naj bo udoben sedež, ko je v pokončnem položaju. Končno se ti masažni stoli razlikujejo glede na število funkcij, ki jih imajo, zato vam je odvisno, koliko jih želite.

Najboljši masažni stoli imajo določene lastnosti, ki jim omogočajo izjemne koristi za zdravje. Na primer, ustvarijo ustrezno količino pritiska od glave do pet.

In čeprav ne vpliva na vaše telo, je pomembna tudi estetska privlačnost vašega stola. Ko primerjate masažne stole, bi morala biti povezava med umom in telesom ter kako se počutite, ko vidite svoj stol, dejavnik pri vaši odločitvi o nakupu.

Masažni stoli z funkcijo zero gravity

Profesionalni masažni stoli so na voljo v različnih modelih. Lahko izberete sedež brez ali z naslonjalom za roke. Za dodatno udobje so nekateri masažni stoli opremljeni tudi z podlogo za noge, ki je bodisi ločena ali pritrjena na stol. Ponoči se lahko popolnoma sprostite, medtem, ko gledate televizijo. Pravi električni masažni stoli so opremljeni z nasloni za noge, tako da si lahko masirate tudi noge.

KAKO DELUJEJO MASAŽNI STOLI

Masažni stoli delujejo na principu masažnih valjev, ki omogočajo različne masažne tehnike kot so valjanje, raztezanje, gnetenje, stiskanje, valjenje, udarjanje in ¨Shiatsu¨ masaža. Masaže se izvajajo na področju celotnega hrbta (hkrati z rameni, vratom in ledvenim predelom). Z zračnimi blazinami pa vam masirajo roke, noge in zadnjico. Z zračnimi blazinami se izvajata masaži pritiskanja in shiatsu.

Različni masažni stoli vam nudijo različne kombinacije masažnih tehnik, ki si jih lahko sami uravnavate, lahko pa se prepustite v naprej programiranim avtomatičnim masažnim programov, ki so v večini pripravljeni s sodelovanjem zdravnikov in specialistov (ortopedisti, kiropraktiki, maserji).

Uporaba masažnih stolov

Masažni stoli so enostavni za uporabo. Namenjeni so masiranju. Na masažni stol se usedete, kot v vsak navaden stol. Dobro je, da se pomaknete čim bolj nazaj, tako da se s svojim hrbtom popolnoma prilegate in dotikate hrbtnega predela masažnega stola in da sedite na sredini stola. Nato začnete s premikanjem hrbtnega in nožnega predela masažnega stola v lego, katera vam ustreza. Zdaj lahko začnete z masažo. Več o načinih masiranja si lahko preberete v navodilih oziroma vam pove tudi naš prodajalec. Priporočeno je, da se masirate največ 15 minut na enkrat.

Masažni stoli narejeni na Japonskem

Vsi masažni stoli, ki jih zastopamo, so visoko kvalitetni in v večini še vedno proizvedeni na Japonskem. Ta informacija je zelo pomembna, saj se vedno bolj pojavljajo izdelki, narejeni na Kitajskem, ki ne nudijo visoke kakovosti, ki jo sicer obljubljajo in nudijo masažni stoli priznanih proizvajalcev.

Masažni stoli

Masažni stoli

GARANCIJA MASAŽNIH STOLOV
Garancija na nove masažne stole je dve leti. Na razstavne exponate pa eno leto.
SERVIS MASAŽNEGA STOLA
Da servis ne bo potreben, pred začetkom prve uporabe preberite varnostna navodila, ki ste jih prejeli ob nakupu masažnega stola. Če se boste masažni stol naučili pravilno uporabljati, je možnost okvare skoraj nična!

NAJBOLJ PRODAJANE BLAGOVNE ZNAMKE MASAŽNIH STOLOV

MASAŽNI STOLI HUMAN TOUCH

Masažni stoli blagovne znamke Human Touch je številka 1 v Ameriki. Že več kot 30 let razvijajo svoje izdelke in so poznani po kombiniranju modernih oblik z vrhunsko tehnologijo. S svojim patentiranim masažnim sistemom posnemajo tehnike profesionalnih maserjev. S svojimi izdelki strankam pomagajo zmanjšati stres, bolečino v hrbtenici, napetost mišic in priti do boljšega počutja.

Pri razvoju sodelujejo tudi z združenjem ACCO, ki je neodvisna neprofitna organizacija, ki deluje za javno predstavitev in podporo idejam; Združenju ameriških kiropraktikov (the American Chiropractic Association), Koncil kiropraktičnih ortopedov (the Council on Chiropractic Orthopedics) in Ameriški svet kiropraktičnih ortopedov ( the American Board of Chiropractic Orthopedists). Združenje ACCO sestavljajo strokovnjaki s področja medicine in kiropraktike.

MASAŽNI STOLI SANYO

SANYO masažni stoli so narejeni na Japonskem, kjer se masaža in masažni stoli jemljejo resno! SANYO v svoje masažne stole vgrajuje vse svoje nove tehnologije in znanja s področij, kot so elektromotorji in mehanska tehnika. SANYO gradi visoko zmogljive elektromotorje že več kot 60 let. Kakovost in dovršenost vgrajene tehnike je še posebej občutna pri masažnih mehanizmih, saj masažne valje občutite, kot roke pravega maserja. Podjetje obstaja že od leta 1947, ko je bilo prvo, ki je proizvedlo luč za kolo. Vse od takrat se lotevajo različnih proizvodov: od televizijskih sprejemnikov, videokamer, hladilnikov, računalnikov do sočnih celic. Vsake stvari, ki se jo lotijo, požanjejo uspeh, saj se lotijo proizvodnje in razvoja temeljito in to se odraža v njihovih izdelkih in uspehu. SANYO je tudi eden večjih dobaviteljev sestavnih delov na svetu, za najrazličnejše končne produkte. Lahko ste prepričani, da so to izredno kvalitetni masažni stoli.

MASAŽNI STOLI INADA

Podjetje Family Inada je eno izmed prvih proizvajalcev masažnih stolov. Svoj prvi masažni stol so proizvedli že leta 1962. Vse od tedaj so gonilo razvoja na področju masažnih stolov, ki so ga popeljali že v razsežnosti, ki si jih težko predstavljamo. Zadnja novost so ultra robotiziranimi masažni stoli. Njihova predanost pa strmi k nenehnem izboljševanju dobrega počutja strank.

KAKO UPORABLJATI MASAŽNI STOL

 • Ne uporabljajte svojega masažnega počivalnika v izrazito prašnem in vlažnem prostoru.
 • Masažni stoli naj se nahajajo v prostoru s sobno temperaturo (15-35°C).
 • Izogibajte se postavitvi blizu močnih virov toplote (kamin, radiatorji).
 • Izogibajte se daljši izpostavitvi počivalnika neposredni sončni svetlobi.
 • Bližina TV sprejemnika ali drugih elektronskih aparatov lahko moti delovanje stola.
 • Za priklop počivalnika na elektriko uporabljajte izključno priložen električni kabel.
 • Masažni stoli se priklopijo neposredno v ozemljeno zidno vtičnico, brez uporabe podaljškov.
 • Preden ga vklopite ali izklopite, se prepričajte, da so vsi gumbi v legi “OFF”.
 • Ko počivalnika ne uporabljate, naj bo le-ta izklopljen (stikala “OFF”).
 • Če zaznate kakšno napako ali nepravilno delovanje, počivalnik takoj ugasnite in ga izklopite iz elektrike, nato pokličite pooblaščenega serviserja.
 • Če občutite nelagodje ob uporabi počivalnika, ga takoj prenehajte uporabljati.
 • Če pride do izpada elektrike, počivalnik ugasnite (stikala na “OFF”) in ga izklopite iz vtičnice.
 • Ne uporabljajte počivalnika dalj kot 15 minut naenkrat.
 • Če je počivalnik prišel v stik z vodo, ga takoj ugasnite in izklopite ter pokličite serviserja.
 • Skrbite, da bodo vaši masažni stoli čisti in brez prahu.

POGOSTA VPRAŠANJA: MASAŽNI STOLI PODROBNEJE

Kako lahko naredim masažo globljo?
Spustite masažni stol bolj proti tlom in se usedite globlje vanj, tako da bo vaša teža sedaj bolj pritiskala na stol. Če vam to še vedno ni dovolj globoko, odstranite notranjo varnostno blazinico.

Kako naredim masažo bolj nežno?

Vzdignite masažni stol v bolj sedeči položaj. Če je masaža še vedno premočna, si dodajte za hrbet še kakšno dodatno blazinico.

Polil sem vodo po stolu. Kaj naj naredim?
Takoj izklopite glavno stikalo na stolu na OFF in iztaknite kabel iz stola in stene. Pokličite svojega prodajalca ali dobavitelja.

So masažni stoli primerni tudi za ljudi s prekomerno težo?
Priporočamo, da masažni stol uporabljajo ljudje, ki tehtajo do 100kg. Če tehtate več kot to, se poskušajte v stol usesti nežno in se ne premočno naslanjati na stol.

Pojavlja se nenavaden zvok med masiranjem?

Če se zvoki pojavljajo med pritiskanjem, gor/dol masažo ali valji in prevleka povzročajo čuden zvok med masiranjem, so ti zvoki neizogibni, saj so posledica delovanja določenih funkcij. Ne vplivajo na slabše delovanje počivalnika.

Težave imam z vklopom masažnega stola.

Preverite, da je kabel počivalnika pravilno vtaknjen v vtikač in ga ponovno namestite. Preverite, da je glavni gumb na počivalniku priklopljen na ON. Najprej pritisnite gumb LOCK, na unlock, nato pa glavni gumb pritisnite na ON. Preverite, da kakšna tuja sila ne vpliva na masažne valje. Preglejte celoten masažni stol in odstranite oviro.

Masažni valji so prenehali delovati in se vstavili v zgornjem predelu stola.

Preverite, da kakšna tuja sila ne vpliva na delovanje masažnih valjev in na nožni predel počivalnika. To je posledica prenehanja delovanja časovnika, ki je določen avtomatično.

Prenehanje delovanje masažnih valjev med masiranjem (vseh 5 ročnih masažnih gumbov so obarvani rdeči).

Preverite, da kakšna tuja sila ne vpliva na delovanje masažnih valjev in na nožni predel počivalnika. Previdno dvignite svoje telo. Izklopite glavni gumb na počivalniku in ga ponovno vklopite po pribl.3 sek.

Nožni del ne more priti v začetno pozicijo.

Preverite, da nožni del ni izklopljen. Dvignite nožni del do višine stola in ga nato zopet spustite.

masažni stoli

Masažni stoli za vsak okus. 

Počivalnika ni možno spustiti.

Preverite, da se nič ne nahaja za ali pred počivalnikom, kar bi lahko zaviralo njegovo delovanje. Odstranite oviro.

Valji delujejo neenakomerno.

Ker je sistem pritiskanja vgrajen avtomatično, lahko pride do takšne napake, vendar to ni nič narobe. To ni napaka.

Zakaj se splača kupiti masažni stol?

Če hodite redno na masažo pomislite koliko daste v enem letu za masažo in kako hitro lahko s tem kupite masažni stol! Masirajo se lahko vsi družinski člani. Masirate se lahko kadar koli želite in tudi kolikor dolgo (priporočamo 15 minut na enkrat). Pripomorete k izboljšanju vašega počutja in počutja drugih. Pripomorete k izboljšanju vašega zdravja.

Komu so namenjeni masažni stoli?

Namenjeni so ljudem, ki si želijo sprostitve. Njihova osnovna uporaba je masaža hrbta in preostalega dela telesa. Lajšajo bolečine, ki nastajajo zaradi napačne obremenitve mišic in stresa. Masažni stoli sproščajo mišice, napetosti popustijo in bolečine se zmanjšajo.

Komu ne priporočamo uporabo masažnih stolov?

Osebam, ki ustrezajo katerim koli sledečim navedenim pogojem, svetujemo naj se pred uporabo posvetujejo z osebnim zdravnikom, saj uporaba lahko povzroči poškodbe.