Ideje in navdih za opremo doma

Zavese kot dekorativni dodatek

Zavese kot dekorativni dodatek
zavese-kot-dekorativni-dodatek-img4.jpg

Funkcija prostora narekuje izbor blaga za zavese

Zavese so tisti dekorativni element, ki lahko ob menjavi v trenutku povsem spremeni izgled prostora, zato si pri izbiri barv in potiskov lahko privoščimo več drznosti. Blago za zavese kot material pa mora primarno odgovarjati potrebam in načinu bivanja v prostoru – v spalnicah so na primer dobrodošle težje zatemnitvene zavese, ki ne prepuščajo svetlobe. V dnevnih prostorih in kuhinjah so priljubljene polprosojne zavese, ki zaščitijo pred radovednimi pogledi, hkrati pa ne ovirajo dostopa svetlobe v prostor.
zavese-kot-dekorativni-dodatek-img3.jpg

Karnise in vodila določajo pozicijo zaves

Pri nakupu zaves premislimo tudi o njihovi umestitvi ob okno. Zavese, ki segajo vse od stropa do tal prostor vizualno povišajo; zato kratke zavese, ki segajo le do spodnjega roba okna niso najbolj dobrodošle. Karnise in vodila velja umestiti kar se da visoko pod strop, poleg tega pa naj segajo na vsaki strani vsaj 30 cm preko okna – takšna postavitev omogoča umik zaves ob okno kadar niso zagrnjene. Karnise in vodila obstajajo v različnih izvedbah – cevne, takšne z utori, eno in več tirne, sodobno minimalistične ali starinsko okrašene. Izberimo takšen model, ki se poda tako k materialu zaves kot opremi prostora. 
zavese-kot-dekorativni-dodatek-img1.jpg

Različne izvedbe gubanja zaves

Zavese se med seboj razlikujejo tudi po načinu gubanja blaga. Dramatično drapirane zavese s svojimi valovitimi linijami prostor navidezno omehčajo ter mu dodajo mehkobo, gladke panelne zavese pa so bolj primerna izbira za izčiščene minimalistične prostore. Končane zavese imajo običajno že izdelane enakomerno razporejene obročke, ki omogočajo enostavno gubanje materiala. Po meri izdelane zavese dopuščajo več svobode pri izvedbi načinov gubanja zaves s pomočjo kompliciranih trakov za zavese.
zavese-kot-dekorativni-dodatek-img2.jpg

Strokovna izmera, šivanje in montaža prihranijo skrbi

Zaradi pestre ponudbe materialov na trgu in izjemne delikatnosti izmere, šivanja ter montaže zaves velja proces nakupa zaves za precej časovno zamudnega; strokovna pomoč pa je še kako dobrodošla! Že prodajno osebje v salonu je s svojimi izkušnjami in poznavanjem materialov neusahljiv vir informacij, ki nam pomagajo pri izbiri popolnega materiala. Sledi izris zaves, prilagojen za vsak posamezen prostor; izračun potrebnih količin materialov; izmera na domu, šivanje ter na koncu sama montaža. Strokovni servis poskrbi za čim manj stresa in toliko večje veselje ob pogledu na končni rezultat!

Več izdelkov na meganakupek.si

Sorodni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja