Priljubljeno

Najboljše miške za gaming setup po ugodni ceni.

Katera gaming miška je primerna za vas in kako to ugotoviti? Ko iščemo gaming miško, ki je primerna za nas moramo gledati na par stavri:

  • Težo miške
  • Velikost miške
  • Obliko miške
  • Stranski gumbi

Seveda se te lastnosti gaming miške spreminjajo od uporabnika do uporabnika. Za uporabnike z večjim rokam priporočam večje gaming miške, za tiste ki igrajo igre v katerih se uporabla veliko razlicnih gumbov so bolj primerne miške z več stranskih gumbov. Teža gaming miške je večinoma po ukusu, ampak za bolj natančne klike nekaterim pomaga tezja miška.

Logitech G203 LIGHTSYNC


Logitech G203 LIGHTSYNC je gaming miška, opremljena z LIGHTSYNC RGB osvetlitvijo s 16,8 milijoni barv in različnimi efekti, ki se lahko prilagajajo z Logitech G Hub programsko opremo. Nastavite pa jo lahko tudi tako, da se osvetlitev in efekti spriminjajo glede na vsebino vašega zaslona ter celo glasbo.

Miška ima vgrajen natančen optični senzor z nastavljivo ločljivostjo od 200 do 8000 DPI in se ponaša s 6 programirljivimi gumbi. Glavna gumba s posebnimi vzmetmi zagotavljata izjemno hitro in natančno zaznavo klika.

Logitech G203 je zelo ugodna in kakovostna gaming miška, ceprav nima veliko dodatnih gumbov ter nima posebne oblike za 40-50 € je ena izmend najbolj izbir za uporabnika, ki je trgu za gaming miške po ugodni ceni.

g203 miška
slika gaming miške g203

Logitech G402 Hyperion Fury

je ultra-hitra miška za prvoosebne strelske igre. Hyperion Fury je opremljena z Logitechovo ekskluzivno senzorsko tehnologijo Fusion Engine, ki lahko z zanesljivostjo sledi hitrostim preko 12 m/s, in Logitechovo ekskluz ivno senzorsko tehnologijo Delta Zero za neprekosljivo natančnost. V miški Hyperion Fury se nahaja tehnologija Fusion Engine, ki so jo ustvarili Logitechovi inženirji in rešuje problem mnogih igralcev FPS-jev: njihova miška ni sposobna slediti tako h itro kot jo oni lahko premikajo. S kombinacijo najsodobnejše optične senzorske tehnologije in merilnika pospeška ter žiroskopa, Fusion Engine zagotavlja neprimerljivo hitrost sledenja.

Vrhunske hitrosti sledenja
Tehnologijo Fusion Engine v miški Hyperion Fury poganja 32-bitni pridruženi procesor ARM, ki omogoča zanesljive in natančne hitrosti sledenja preko 12 m/s. Poleg tega lahki materiali in drsniki z nizkim trenjem omogočajo hitre premike ter hkrati največjo mero udobja.

Nep rekosljiva natančnost in točnost
Logitechova ekskluzivna tehnologija Delta Zero zagotavlja miški Hyperion Fury absolutno natančnost. V trenutku lahko dostopate do štirih nastavitev DPI, kar omogoča prestavljanje navzdol  do piksla natančno ostrost relstvo ali pa prestavljanje navzgor za hitre manevre, vse z maksimalno natančnostjo. Z uporabo Logitechove programske opreme za igre lahko dodate peto nastavitev DPI ter izkušnjo prilagodite vašim željam. S prestavljanjem med nastavitvami DPI lahko miška Hyperion Fury v hipu preskoči med 4000 DPI in 240 DPI, s čimer vam zagotavlja prilagodljivost za uspeh v kaosu bitke.

Prilagodljive nastavitve
Gaming Miške Hyperion Fury imjo osem programabilnih gumbov, ki jim je z uporabo Logitechove program ske opreme mogoče dodeliti katerokoli funkcijo, od kompleksnih makrov do enega samega pritiska tipke. Vašo osebno konfiguracijo lahko za najvišjo hitrost in dostopnost shranite na privzeti  pomnilnik. Z dosledno hitrostjo pošiljanja 1 milisekunde pa miška Hyperion Fury zagotavlja, da bodo vsi vaši ukazi izvedeni v najkrajšem možnem času.

Logitech G402 Hyperion Fury

Logitech Gaming miška G502 Hero LED

Logitech G502 HERO je žična igralna miška, ki se zdi zelo dobro zgrajena. Njegova desničarska oblika nudi ergonomsko oporo z naslonom za palec in ima ogromno programabilnih gumbov, vključno z ostrostrelskim gumbom. Ima tudi izjemno nizko zakasnitev klika in širok razpon CPI. Čeprav je precej težka v primerjavi z namensko miško FPS,
ima pet odstranljivih uteži, ki vam omogočajo, da prerazporedite težo po svojih željah. Njegovo drsno kolesce se odklene za prosto drsenje in ima nagibe L/R za vodoravno drsenje, kar je redka funkcija gaming miške. Na žalost je precej velika miška,
in ljudje z majhnimi rokami bodo verjetno težko udobno prijeli ali dosegli vse gumbe.

Logitech Gaming miška G502 Hero LED

Razer Basilisk V3

Linija miši Razer Basilisk ima nekaj naših najljubših možnosti za igranje FPS zahvaljujoč ergonomski zasnovi in ​​zvezdnemu senzorju. Tradicija se nadaljuje z Razer Basilisk V3. Ta žična gaming miška s ceno nekoliko nad 60 USD ima udobno obliko, zasnovano za desničarje, z enostavnim dostopom do gumbov in vključenim naslonom za palec. Dobili boste optični senzor 26K DPI – dovolj hiter za vsakega računalniškega igralca – in občutljivost lahko takoj pade, zahvaljujoč ostrostrelnemu gumbu. Ta funkcija vam omogoča boljši cilj pri premagovanju nasprotnikov.

Razer Basilisk V3 je opremljen s številnimi drugimi prilagodljivimi gumbi z otipljivimi mehanskimi stikali, ki vam bodo zagotovo dali prednost pred konkurenco. Ima trdno, neodstranljivo veslo za palec. Ima DPI sklopko – v bistvu prestavlja veslo ob strani gaming miške – ki bo odlično delovala tudi pri ostrostrelstvu. Čeprav lahko te prestavne ročice in deset drugih gumbov na tej miški prilagodite tako, da z Razer Synapse počnete, kar želite. Poleg tega ima HyperScroll Tilt Wheel različne načine za hitro drsenje ali natančnost, odvisno od tega, za kaj ga uporabljate. Naloženih je celo 11 območij prilagodljive osvetlitve RGB.

Razer Basilisk V3

Corsair Katar Pro XT

Potrebujete poceni igralno miško, ki jo lahko enako udobno držite v levi roki kot v desni? Corsair Katar Pro XT je to. Ta cenovno ugodna možnost ima znano, simetrično obliko s teksturiranimi ročaji na straneh, ki jih boste z veseljem držali več ur. Vendar je treba omeniti, da so na eni strani samo gumbi za palec. Prav tako je lahek, zaradi česar ga je enostavno zanihati tudi v najbolj norih trenutkih igranja iger, medtem ko vzdržljivo plastično ohišje in 6-metrski pleteni kabel zdržita vse, kar vržete vanj. V drsnem kolescu je celo nekaj osvetlitve RGB, ki se lahko sinhronizira z drugimi perifernimi napravami Corsair.

Ni slabo za miško, ki je nekoliko višja od 30 $. Poleg tega Corsair Katar Pro XT prinaša veliko zmogljivosti glede na svojo ceno. Vsebuje optični senzor, ki lahko sledi do 18.000 DPI, sledenje pa lahko nastavite točno po svojih željah v korakih po 1 DPI. Corsair je implementiral tudi gumbe Quickstrike za zmanjšanje globine, ki jo gumbi gaming miške potujejo pred aktiviranjem, kar vam pomaga, da se vaši vnosi registrirajo veliko hitreje. Ne dobite veliko dodatnih gumbov, vendar bi moralo biti šestih na miški dovolj in jih je mogoče programirati po vaših željah.

Corsair Katar Pro XT

Za več ugodnih ter kakovostnih gaming mišk in tipkovnic pa obiščite Meganakupek.si