Gospodinjstvo

Prihaja nova energijska nalepka EU za sesalnike. Katere so njene novosti in kako nam lahko pomaga pri nakupni odločitvi?

Prihaja nova energijska nalepka EU za sesalnike. Katere so njene novosti in kako nam lahko pomaga pri nakupni odločitvi?

Preverite, kakšne so obveznosti proizvajalcev glede sesalnikov, in kako se odločiti za nakup pravega.

1. Aparat mora imeti motor z dolgo življenjsko dobo

Vsak proizvajalec mora pred lansiranjem novega modela sesalnika na trg opraviti test, v katerem mora motor dokazati 500-urno življenjsko dobo z napol polno posodo za prah ali vrečko. Do danes takšno testiranje ni bilo zakonsko zahtevano, čeprav so ga nekateri vodilni proizvajalci tudi v preteklosti že samoiniciativno izvajali.

 2. Sesalnik mora ime trpežno cev

Med testom mora aparat dokazati, da njegova cev lahko vzdrži prek 40.000 upogibov med obratovanjem brez kakršnih koli poškodb.

Na kaj moramo biti pozorni pri nakupu sesalnika, da bo zadostil našim potrebam in da bomo z njim zadovoljni?

Velika učinkovitost delovanja na vseh tipih tal.

To je za veliko večino potrošnikov odločilni kriterij. Samo dober razred učinkovitosti čiščenja zagotavlja temeljito sesanje prahu. Poleg tega visok razred učinkovitosti čiščenja skrajša čas sesanja.

Idealna energijska poraba brez kompromisov.

Ekonomična poraba energije varuje okolje in je prijazna do vaše denarnice. Vendar energijska poraba ni edini pomemben faktor: ključno je doseči ravnotežje med energijskimi prihranki in temeljitim sesanjem prahu. Konec koncev sesalnik, pokončni sesalnik, ki nima dovolj velike sesalne zmogljivosti ni samo nadležen, ampak poleg tega zapravlja še vaš čas in ne nazadnje tudi energijo. Sesalnik spada med manjše porabnike električne energije v gospodinjstvu. Za Boscheve strokovnjake predstavlja razred energijske učinkovitosti A+ najboljše razmerje med energijskimi prihranki in učinkovitostjo sesanja (pobiranja prahu) pri obstoječi tehnologiji.

Nizka raven hrupa delovanja.

Raven zvokovne moči je še posebej pomembna za vse, ki so občutljivi na hrup. Pri ravni 70 dB(A) ali manj se pri sesanju lahko počutimo bolj sproščeno in lahko ob sesanju še vedno jasno slišimo svojo najljubšo glasbo ali zvonjenje telefona oziroma otroški klic.

Pomembno za alergike.

Razred izpusta prahu je pomembno merilo odločanja pri nakupu sesalnika za alergike. Priporočamo, da ima izpušni zrak sesalnika za alergike skorajda ničelno toleranco (na primer ULPA filter zadrži do 99,9995 % prašnih delcev v velikosti do 0,12 mikrona). Za alergike priporočamo sesalnik z vrečko, saj se ob učinkovitem filtrirnem sistemu prah zadrži v vrečki ali robotski sesalniki, ki neprestano sesajo. Najbolje je zaupati proizvajalcem in izbrati sesalnik, ki je specialist za to področje.

AAAA sesalniki ponujajo najboljšo učinkovitost čiščenja.

AAAA še naprej predstavlja najboljšo kombinacijo učinkovitosti čiščenja na trdih tleh (A) in preprogah (A) z najmanjšo možno stopnjo emisije prahu (A) in stopnjo energijske učinkovitosti razreda A (A). Sesalniki z oceno A so tako najbolj učinkoviti. Če ste prvenstveno osredotočeni na učinkovitost delovanja, potem je ta tip sesalnika zagotovo najboljša izbira.  

Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si

Sorodni članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja