Ideje in navdih za opremo doma

Bivanje na prostem

Vrtno pohištvo naj bo enake kvalitete in udobja kot notranji pohištveni kosi! 

Prihajajoči topli dnevi kar vabijo k temu, da zapustimo tople kuhinje in dnevne sobe ter začnemo prosti čas preživljati na prostem. Bodisi jutranja kava na balkonu, družinski piknik na terasi ali večerna vrtna zabava; vsakršno druženje na svežem zraku je še kako dobrodošlo. Najbolj nujen element vsakega zunanjega bivalnega prostora je vrtno pohištvo, ki postaja v zadnjih letih enako udobno in estetsko dovršeno kot običajno notranje pohištvo. Velike jedilne mize in kompaktni stoli omogočajo družinska slavja, elegantne lounge garniture posedanje s prijatelji ob kozarcu rujnega, branje knjige pa bo najbolj prijetno na ležalniku ali v viseči mreži. 

lounge pohistvo

Žar kot center dogajanja

Dejstva, da je hrana okusnejša na svežem zraku ne gre spregledati. Peka na žaru je ravno zato tako priljubljena poletna aktivnost, ni pa vseeno kakšen žar izberemo. Plinski žari so za pogoste uporabnike bolj ekonomični, se hitro segrejejo, ne oddajajo veliko vonja ter jih je mogoče enostavno očistiti. Žari na oglje edini zagotavljajo avtentičen dimljen okus hrane, omogočajo tudi velik temperaturni razpon. Peka na plinskem žaru zahteva nekoliko znanja in spretnosti, poleg tega pa so precej zahtevni za vzdrževanje. 

žar na oglje hrana druženje avtentičen dimljen okus

Nepogrešljivi pripomočki za žar

Sam postopek peke na žaru si lahko olajšamo tudi s pripomočki za žar. Prižiganje oglja bo veliko preprostejše s pomočjo kock za pospeševanje prižiga. Hrano lažje obračamo z uporabo vilic in klešč, ki nas tudi zaščitijo pred vročino. Predpasnik je ključnega pomena pri obrambi oblačil pred umazanijo! Po uporabi žar očistimo s čistili in ščetkami, tekom neuporabe pa ga pred vremenskimi vplivi zaščitimo s prevleko za žar. 

pripomočki za žar žar na oglje

Prilagajanje modnim muham z menjavo sedežnih blazin

Pri izbiri vrtnega pohištva je potrebno primarno imeti v mislih kvalitetno izdelavo, trpežnost materialov in večno minimalistično estetiko. Vrtno pohištvo mora namreč kljubovati različnim vremenskim pogojem ter dobro služiti vrsto sezon. Trenutnim modnim muham in svojemu okusu lahko vrtno pohištvo kasneje preprosto prilagajamo s pomočjo menjave pisanih sedežnih blazin, prta, okrasnih vzglavnikov in dekorativnih odej. 

blazine za sedenje vrtne mize in klopi les dekor

Romantična atmosfera s pomočjo zunanjih svetil

Ob nepozabnih večernih zabavah na vrtu je zelo pomembna tudi osvetlitev. Pri osvetlitvi zunanjih površin pazimo na svetlobno onesnaževanje in namesto svetil, ki svetijo v nebo raje izberimo takšne, ki so usmerjene v tla ali pa kakšen dekorativni element. Zunanja svetila lahko na primer prav lepo osvetljujejo grm ali fasado, hkrati pa ne bodejo v oči. Zelo priljubljene so trajnostno naravnane naravne svetilke, ki se polnijo s pomočjo sončnih celic ter jih lahko umestimo tudi na lokacije, kjer ni dostopa do elektrike. Zelo modne so tudi svetlobne verige manjših žarnic starinskega izgleda, ki jih lahko razobesimo po pergolah, drevesih ali ograjah. 

zunanja osvetlitev žarnice dekor starinski izgled

Več izdelkov na meganakupek.si