Ideje in navdih za opremo doma

Pantone barva leta 2019 je koralna

Slavni barvni inštitut Pantone vsako leto izbere barvo leta, ki je simbolni odgovor na trenutni svet okoli nas in pereče teme. Za barvo leta 2019 so pred kratkim razglasili nepričakovan topel oranžen barvni odtenek s pomenljivim imenom ˝living coral˝. Dobeseden prevod imena pomeni ˝živeča koralna˝, živahna in hkrati nežna barva pa pooseblja toplino in udobje. Spodbuja družabnost, intimnost in igrivost ter je simbol veselega optimizma. 

Koralna dnevna soba sedežna vreča za sedenje

Barva leta 2019 s svojim koralnim tonom služi kot most med realnim in virtualnim svetom, saj v obeh svetovih omogoča podobno izkustvo doživetja. V realnem svetu je koralna barva zelo dobrodošla v interierju, saj poudari njegovo toplino ter ga poživi. Gre za zelo nepričakovan barvni odtenek, ki je glede na kombinacijo z ostalimi elementi lahko zelo nežen ali pa povsem divji in sporoča o samozavesti uporabnika. 

Pantone koralna dekoracija dodatki

V modnih domovih je koralno mogoče opaziti tako v večjih količinah v obliki stenskih tapet, oblazinjenega pohištva in kuhinj, še bolj pogosto pa se pojavlja v obliki manjših dekorativnih dodatkov, porcelana in hišnega tekstila. Čudoviti so tudi ambienti, v katerih so kombinirani koralni odtenki različnih svetlosti. Koralna preproga se na primer odlično poda k svetlejši koralni posteljnini in temnejši koralni viseči svetilki. 

Koralna kuhinja dekor

Cenovno ugoden in preprosto izvedljiv način za vnos koralne v dom je nakup posteljnine, odeje, zaves ali okrasnih vzglavnikov v Pantone barvi leta 2019. Menjava hišnega tekstila je namreč najboljši način za hitro trendi stilsko osvežitev doma. 

Pantone barva leta dekoracija posteljni dodatki rjuhe vzglavniki

Koralna barva se lepo poda k minimalističnemu skandinavskemu slogu s pohištvenimi kosi v nevtralnih črno belih barvnih tonih. Preprosta siva sedežna garnitura v kombinaciji s koralnimi okrasnimi vzglavniki zasije v povsem novi luči! Bolj drzni uporabniki lahko koralno samozavestno kombinirajo tudi z močnejšimi barvnimi toni, poudarjenimi grafičnimi vzorci in medeninastimi detajli. 

Koralni dekor vzglavnik in odeja

Več izdelkov na meganakupek.si