Ideje in navdih za opremo doma

Trendi vrtnega pohištva

vrtne garniture

Trenutni trendi s področja vrtnega pohištva stremijo k temu, da pohištveni kosi tako po udobju kot videzu ne bi zaostajali za običajnim ‘notranjim’ pohištvom. Sodobni tehnološko napredni materiali omogočajo izvedbo trpežnega pohištva, ki uspešno kljubuje obrabi in vremenskim razmeram. Zelo priljubljeno je pohištvo iz umetnih mas, kovin, betona in večno aktualnega lesa, dopolnjeno s tekstilnimi in steklenimi detajli.

Najbolj aktualni kosi so v sivih in rjavih tonih.

Potrebno se je zavedati dejstva, da vsak material zahteva svojo nego ter se drugače odziva na izpostavljenost vremenu. Linije vrtnih miz in stolov bodisi povsem minimalistično izčiščene ali pa starinsko zaobljene, barvno pa so najbolj aktualni kosi sivih in rjavih tonov.

vrtno pohistvo jedilnica

Med vrtne garniture, ki ne bodo šle nikoli iz mode, lahko samozavestno štejemo iz ratana, vrbovega šibja ali umetne mase pletene modele nostalgičnih oblik. Zaradi svoje klasične oblike se podajo k številnim arhitekturnim slogom, posebno lepo pa zaživijo ob masivni leseni vrtni mizi. Videz terase je zelo preprosto mogoče popestriti s pisanimi okrasnimi dodatki. Barvne sedežne blazine v prostor vnesejo nekoliko igrivosti, za posebno udobno sedenje jih lahko dopolnimo z okrasnimi vzglavniki, ob hladnih večerih pa pridejo še kako prav tudi tople odeje. Za eleganten končni učinek je treba le paziti na barvno in slogovno ujemanje vseh dodatkov. Oblazinjeni elementi vrtnih garnitur so dandanašnji izdelani iz sodobnih tkanin, ki so zelo vodo odbojne, dobro pa kljubujejo tudi vremenu. Vseeno tekstilne elemente ob slabšem vremenu in v zimski sezoni velja pospraviti na varno v za to namenjene zaboje za blazine.

Vrtno pohištvo pleteno jedilnica

V primeru, da na terasi ali vrtu naravno senčenje v obliki dreves, nadstreška ali tende ni zagotovljeno je treba zagotoviti zadostno umetno senčenje s pomočjo senčnika. Klasične senčnike so na trgu že skoraj popolnoma nadomestili sodobni modeli s konzolnim stojalom, ki ne zmanjšajo tlorisne površine terase in hkrati omogočajo preprosto nastavitev pozicije glede na položaj sonca. Na trgu na voljo celo lounge garniture z integriranimi zložljivimi senčniki, ki so ob opoldanski pripeki še kako dobrodošli.

vrtno pohištvo lounge garnitura senčnik

Majhnost terase ali balkona naj ne bo ovira za njeno uporabnost in urejenost. Popolna izbira za opremo manjšega prostora so zložljive mize in vrtni stoli iz lesa ali kovanega železa, ki jih je mogoče preprosto zložiti ter umakniti.

Zložljive mize in stoli – popolna izbira za opremo manjšega balkona.

Odločimo se lahko tudi za umestitev vrtne klopi, ki zadostuje za krajše posedanje in hkrati ne zavzame prav veliko površine. Balkon lahko dodatno okrasimo z velikimi lončnicami v estetskih cvetličnih loncih.

vrtno pohištvo balkon za dva cvetlični lonci lončki

V zadnjem času je mogoče opaziti velik porast priljubljenosti visečih gugalnikov, ki so nekakšna sodobna interpretacija visečih mrež. Gre za izredno elegantne pohištvene elemente z udobnimi fotelji, ki visijo s kovinskih stojal. Sedišče je običajno izdelano iz pletene umetne mase ter udobno obloženo s tekstilno blazino. Viseči gugalnik omogoča udobno sedenje ob lahkotnem pozibavanju, primerni pa so tako za uporabo na vrtu, ob bazenu ali pa tudi na balkonu.

vrtno pohištvo viseči sedež moderno

Več izdelkov na meganakupek.si

Nazaj na seznam

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.