Dom in bivanje, Prosti čas in Fitness vadba

Zabavne stvari, ki jih lahko počnete doma

Zabavne stvari, ki jih lahko počnete doma

Tudi mi smo prevetrili možgane, zbrali nekaj idej za preganjanja dolgčasa in pripravili seznam zabavnih stvari, ki jih lahko počnete kar v udobju vašega doma.

Generalna čistka

Ta ideja mogoče ni idealna za vse, vendar vseeno svetujemo, da zdaj, bolj kot kadarkoli, poskrbite za čistočo svojega doma. Časa imate na pretek, zato se lotite spomladanskega in globinskega čiščenja. Prosti čas izkoristite za pomivanje tal, pospravite in organizirajte omare ter zavrzite vse obleke in predmete, ki jih ne potrebujete več. Lotite se vsega in vseh projektov, ki jih navadno odlagate.

Da se pri čiščenju ne utrudite preveč, naj vam na pomoč priskoči robotski sesalnik iRobot, ki sesanje opravi namesto vas.

 

čiščenje, čistka, spomladansko čiščenje

Vrtnarite

V svoj dom vnesite nekaj barve in posadite rože. Vrtnarjenje in opazovanje rastlin je za človeka zelo terapevtsko in pomirjajoče. Zdaj imate več kot dovolj časa, da posadite svojo najljubšo zelenjavo, začimbo ali rožo in zanjo vestno skrbite. Boste videli, v kakšno veselje je gledati rastline rasti in cveteti. Tudi, če pred hišo nimate vrta, lahko še vedno vrtnarite na balkonu ali pa kar v kuhinji – na pultu. Zahvaljujoč pametnemu vrtu Plantui je zdaj tudi to mogoče. Lahko se pa samo zleknete na vrtni ležalnik ali viseči stol, ki sta namenjena uživanju na sončku ob branju knjige ali brskanju po internetu.

 

vrt, posadite rože, vrtnarite

Preizkusite nove recepte

Ste v kuhinji pravi mojster? Potem je ves ta čas, ki ga imate na voljo, idealna priložnost, da se preizkusite v pripravi novih kulinaričnih specialitet. Tudi za tiste, ki jim kuhanje predstavlja bolj opravilo kot zabavo, bo glede na trenutno nerazpoložljivost restavracij, kuhanje doma prava popestritev in posebna priložnost, da izberete nekaj novih receptov, ki jih želite poskusiti. Pobrskajte po spletu, izberite recept in zabava se lahko prične. No, ne še tako hitro. Pri svojem kuharskem podvigu nikakor ne pozabite na svoj najljubši Bosch mešalnik.

 

kuhanje, recepti

Preberite knjigo

Branje je s porastom modernejših medijev in tehnologij izgubilo svojo priljubljenost. Ne glede na to pa je lahko v trenutni situaciji branje zanimiva in drugačna popestritev vsakdanjika. Čeprav so knjižnice zaprte, lahko do knjige še vedno dostopate s pomočjo različnih e-bralnikov. Izberite knjigo, ki bo zanimiva tudi za preostale člane družine, in jo preberite na glas. Prebrano nato predebatirajte v družinskem knjižnem klubu.

 

branje, ebralnik

Posnemite vlog

Vloganje ali video bloganje je popularno kot še nikoli in trenutna situacija predstavlja odlično priložnost, da se na takšen način povežete s svojimi prijatelji, družinskimi člani in zunanjim svetom. Posnemite zabavne in izobraževalne vsebine, kot so kuhanje, telovadba na domu, petje, ples, pospravljanje in organizacija doma … Lahko se celo prelevite v voditelja informativne oddaje in pripravite novice o lokalnih dogodkih ali o dogodkih, ki se odvijajo v vašem družinskem krogu. Idej za tematiko je neskončno! Hobije in talente lahko delite z ostalimi in hkrati poskrbite za kratkočasenje posameznikov, ki so se znašli v podobni situaciji kot vi.

 

vlog, snemanje

 

Tehnologija, ki obstaja danes, je res osupljiva. Ne samo kamere, ampak tudi pametni telefoni, kot so iPhone, Samsung ali Huawei, so opremljeni z napredno tehnologijo, številnimi aplikacijami in orodji, s pomočjo katerih lahko posnamete video posnetke vrhunske kvalitete.

Priredite tematski filmski maraton

V letu 2022 smo, kar pomeni, da obstaja ogromno filmov različnih žanrov. Izberite enega, po možnosti takšnega, ki ima več delov, in organizirajte tematski filmski maraton. Povabite še ostale družinske člane – vsak naj se obleče v svoj najljubši lik iz filma, opremite se z rekviziti, nikar pa ne pozabite na prigrizke.

Za res pravo filmsko doživetje in popolno izkušnjo poskrbite za ogled z vrhunsko resolucijo na televiziji znamke Samsung, Philips ali Sony.

 

filmski nvečer, film, televizija, kino

Sestavite figurico

Sestavljanje je pomirjujoč način preživljanja časa doma. Za iskanje in sestavljanje pravih kosov lahko porabite ure in ure, vendar bo končni izdelek vreden vašega časa. Posezite po svoji najljubši figuri iz filma Ježek Sonic, kulskemu robotu Astrobot ali Tankbot.

Stopite v virtualni svet video igric

Video in računalniške igrice so od nekdaj predstavljale priložnost za medsebojno povezovanje. Čeprav starši in psihologi tovrstno druženje med vrstniki pogostokrat omejujejo, je morda ravno zdaj takšen način komuniciranja s prijatelji dobrodošel.

Pograbite računalnik, XBOX ali Playstation, izberite svojo najljubšo igro in … akcija!

 

video igre, gaming, igraj igre

Fotografirajte in ustvarite trenutke, ki trajajo večno

Pograbite fotoaparat ali telefon in v objektiv ujemite vse neprecenljive trenutke, ki jih preživljate s svojo družino. Lahko se oblečete v smešne kostume, pripravite modno revijo ali posnamete spontane trenutke vašega vsakdana. Vse posnete fotografije nato uredite v album in tako zagotovite, da spomini trajajo in ostanejo za vedno. Na pomoč vam priskoči mobilni tiskalnik Zoemini prenosni tiskalnik, ki poskrbi, da ujete fotografije natisnete v trenutku, da bo vaš fotoalbum vedno poln svežih spominov. 

 

fotografiranje, fotografiraj

Je kdo rekel družabne igre?

Kdo se spomni časov, ko smo večere preživljali ob igranju družabnih iger? Izbrskajte iz predala vaše najljubše namizne igre, na katerih se že toliko časa nabira prah. Malo prijazne konkurence nikoli ne škodi! Zberite vso družino in se pripravite na nekaj ur čiste zabave. Naj bo Monopoly, Scrabble ali preprosto neskončne igre s kartami, družabne igre so vedno odličen način zabave za vso družino. 

 

 

scrabble, družabne igre, zabava

Telovadite

Vsi smo že slišali tisti slavni stavek: saj bi telovadil, pa nimam časa. Nič več izgovorov, zdaj je čas, da izpolnimo svoje stare zaobljube! Saj vemo, polovica izmed vas se je zdaj nasmejala. Ne morete v fitnes? Ni problema. Danes je ogromno različnih vadb, ki jih lahko sami izvajamo doma, brez kakršnihkoli pripomočkov. Pobrskajte po spletu in poiščite svojega novega najljubšega vaditelja, ki vas bo spremljal kar iz vašega računalnika. Oblecite udobna športna oblačila in se lotite vadbe kar v svoji dnevni sobi, na vrtu ali celo na balkonu. 

 

Telovadba, telovadi, pilates, vaje doma

 

V vrvežu vsakdana včasih pozabimo, da je ogromno stvari, ki jih lahko počnemo doma. Mi že preizkušamo nove recepte. Kako pa vi preživljate čas?

Povejte nam v komentarjih!

 
Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si

Nazaj na seznam

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.