Ideje in navdih za opremo doma

Kako dnevu ukrasti nekaj časa zase?

Zdi se, da imajo dnevi premalo ur, da bi si poleg vseh obveznosti lahko vzeli še čas zase. Ali pa je to le stvar prioritet? Ponujamo vam nekaj idej, ki vam bodo pomagale poiskati čas zase in odkriti poti do nove življenjske energije.

Imamo res tako malo časa, ali si ga preprosto ne znamo vzeti?

 

Vstajajte pred drugimi

Že to, da boste lahko svojo jutranjo kavo spili v miru, morda prelistali jutranje novice in si v mislih organizirali dan, vas bo napolnilo z mirom in močjo, da se boste lažje spoprijemali z obveznostmi dneva.

Skodelica kave

Ste zaspani? Zvečer pojdite v posteljo prej, jutranje minutke so gotovo bolj kakovostne kot večerne, ko ste že preveč utrujeni.

 

Najdite nov vir motivacije

Se utapljate v vsakodnevnih obveznostih in v resnici sploh ne pogrešate svojega življenja? Rdeča luč! Nujno morate poiskati nov vir motivacije izven vaše cone udobja, ki vas bo prebudil in v vas ponovno razvnel novo energijo. Vpišite se na plesni tečaj, vrtnarite, naučite se tujega jezika ali se pridružite skupini zbirateljev – karkoli vam je pač najbližje. Prvi koraki so težki, v vseh nadaljnjih pa se bosta nova volja in energija le še množili. Kdo ve, kam vas življenje popelje.

 

Rekreacija

Več, kot boste telovadili, več energije boste imeli. Ne glede na to, kako protislovno se sliši – drži. Verjetno se vam zdi, da za to nimate časa? Pojdite po stopnicah, namesto da se peljete z dvigalom ali tekočimi stopnicami. V službo ali vsaj del poti pojdite s kolesom ali peš. Pojdite na sprehod. Jutri pa morda že na tek. Kmalu boste v tem začeli zares uživati, predvsem pa boste veseli izboljšanja počutja.

 

Iz službe odidite pravočasno

Če boste v službi ostajali dlje, kot traja vaš delovnik, boste tisti dan morda naredili nekaj več, vendar se bo vaša utrujenost začela kazati na učinkovitosti v prihodnjih dneh. In tako niste naredili ničesar, na dolgi rok pa si celo lahko nakopljete simptome kronične utrujenosti in izgubite veselje do dela.

Pomanjkanje časa

Vaš cilj bi moral biti, da je delo v celoti opravljeno. Včasih to zahteva 9 ur, drugič 7 ur. Z dobro organizacijo, ki je odvisna najbolj od vas, vam bo to lažje uspelo. Če vam kljub temu ne bo, vam očitno nalagajo preveč dela, ki ga ni mogoče opraviti v okviru vašega delovnega časa, kar je delodajalcu pametno tudi sporočiti.

 

Trik: bodite prezgodnji

Če na sestanek ali srečanje pridete prezgodnji, s tem ubijete 2 muhi na en mah: niste prepozni, ker bi s tem lahko ustvarili slab vtis, in ker ste prišli prej, lahko te minute izkoristite zase: preberite kakšno stran časopisa ali knjige, prelistajte rumene novice in počivajte ali preprosto pustite svojim mislim tavati, kot včasih, ko ste še bili brez obveznosti. Še pomnite?

 

Brez otrok

Dobri starši najprej poskrbijo zase, ker lahko le tako dobro skrbijo tudi za svoje otroke. Če ste utrujeni in preveč obremenjeni, je čas, preživet z otroki vse drugo kot kakovosten.

Babica in dedek z vnučkom

To je vse, kar si morate zapomniti. In telefonsko številko vaše varuške.

 

Preprosto čas zase

Priskrbite si udoben ležalnik ali celo visečo mrežo (na voljo so tudi takšne s stojalom) za na vaš vrt ali balkon. Vsem, tudi službenim obveznostim preprosto povejte, da si nameravate vzeti nekaj časa zase. Presenečeni boste, kako razumevajoči znajo biti.

Vrtni ležalnik

Zleknite se in berite, razmišljajte, opazujte okolico … ali preprosto, ne počnite ničesar.

 

Več izdelkov na meganakupek.si