Ideje in navdih za opremo doma

Novoletne zaobljube

Vpisal se bom na fitnes! Vsak mesec bom prebral eno knjigo! Zveni znano? Ste tudi vi med tistimi, ki leto radi začnete z novoletnimi zaobljubami, ki jih do marca že pozabite? Vsako novo leto je priložnost za nove začetke in spremembe. Zakaj ne bi začeli kar v svojem domu? Predstavljamo vam 6 predlogov, s katerimi bosta vaša hiša ali stanovanje letos postala popoln dom. Naj vsaj en izmed njih postane vaša novoletna zaobljuba.

 

1. Znebite se nereda v stanovanju

To je brez dvoma eden najboljših načinov za dobro počutje v svojem domu. Za povrh pa vas tudi nič ne stane. Večina med nami leto za letom kopiči stvari, ki jih ne potrebujemo. Posledica so natrpani predali in omare, v katerih izgubimo pregled nad vsebino. Zakaj ne bi leta pričeli z generalnim čiščenjem? 

Temeljito preglejte svoje obleke in druge predmete, ki so se nabrali v vašem domu. Obdržite le tiste, ki vam prinašajo veselje in pozitivno energijo. Obleke, ki jih ne nosite pogosto, shranite v zaščitnih vrečah za oblačila. Razne blazine in druge manjše predmete pa pospravite v lične priročne škatle, še posebej uporabne so večje in nižje škatle s pokrovom, ki jih lahko porinete kar pod posteljo. Domiselna rešitev za shranjevanje nakita je tudi škatla za nakit, ki ima na prednji strani ogledalo.

škatle za shranjevanje pod posteljo

 

2. Poenostavite čiščenje

Zdaj, ko ste se znebili nepotrebnih stvari, je čas da razmislite o svojem načinu čiščenja. Mnogi prisegajo na urnike. Na primer ponedeljek je lahko dan za odnašanje smeti, sobota dan za čiščenje kopalnice, nedelja pa dan za pranje perila. Že veste, da je najučinkoviteje, če čistite vsako sobo posebej? Šele, ko ste z eno zaključili, se lotite naslednje. Ne pozabite čiščenja popestriti z glasbo, vključite vse družinske člane, urnik čiščenja pa obesite na vidno mesto.

Kdaj ste nazadnje pregledali svojo »čistilno opremo«? Morda je čas za novo metlo ali ostale pripomočke za čiščenje, tudi krpe za čiščenje imajo svoj rok trajanja, ki bi utegnil že preteči. Preglejte svojo zalogo čistil, jo po potrebi dopolnite in čistila shranite v priročno škatlo za shranjevanje, ki naj bo na lahko dostopnem mestu, a izven dosega otrok.

učinkovito čiščenje stanovanja

 

3. Varčujte z energijo

Poenostavljeno čiščenje vam bo res vzelo manj časa in energije, kako pa je z energijo, ki jo porabi vaše gospodinjstvo? Za začetek premislite o svetilih v svojem domu. Tehnologija na področju osvetljave je v zadnjih desetletjih močno napredovala, zato bodo LED sijalke zaradi številnih prednosti postale edina alternativa za osvetlitev vašega doma. Ne le, da imajo 4 X daljšo življenjsko dobo kot varčne žarnice, temveč porabijo daleč najmanj energije. Zmanjšajte gretje, ko vas ni doma in kadar zračite stanovanje. Varčujte z vodo. In, če še ne ločujete odpadkov, je novo leto pravi čas za nakup novega ločevalnega koša.

viseča LED svetilka

 

4. Ne bojte se sprememb

Že dolgo razmišljate o nakupu nove sedežne garniture, pa se nekako ne morete odločiti? Začnite z majhnimi koraki – nove okrasne blazine lahko v hipu spremenijo videz starega naslanjača. Morda pa bosta za spremembo v dnevni sobi dovolj le fotelj ali stol v živih barvah. Ali pa nova preproga in zavese, pa tudi sobna rastlina. Kaj pa, če bi eno steno v stanovanju okrasili s stensko nalepko ali novo sliko? Različna dekoracija za dom je lahko čudovito darilo samemu sebi, pogled na izbrane okrasne predmete pa vas bo še dolgo razveseljeval.

fotelj in dodatki za dom v živih barvah

 

Koliko spominov hrani vaš dom! Nudi vam mirno zavetje, ali živahen prostor za druženje. Naredite iz njega kar največ!

 

5. Družite se v udobju doma

Ko boste svoj dom uredili povsem po svojem okusu, ga boste z veseljem pokazali prijateljem. Povabite jih na kavo in jim pripravite prijetno doživetje. V novo vazo postavite svež šopek rož, na jedilno mizo postavite nov jedilni servis in dodajte dekorativni svečnik za bolj dramtičen učinek. Za to priložnost lahko tudi malce prerazporedite pohištvo, da bo obrnjeno tako, da se boste lahko z gosti nemoteno pogovarjali.

minimalističen jedilni servis

 

6. Kupujte premišljeno

Novo, kakovostno pohištvo običajno ni poceni, zato pred nakupom dobro premislite o svojih željah in potrebah. Ne le oblačila, tudi kuhinjo in pohištvo lahko kupite po izredno ugodnih cenah, če le redno spremljate naše aktualne ponudbe. V Lesnini vam do 13. januarja ponujamo številne razstavne eksponate in zadnje kose tudi do 66 % ceneje. Morda pa je prav zdaj pravi čas za nakup tiste nove sedežne garniture, omare ali celo kuhinje in jedilnice, o kateri že dolgo razmišljate.

 

Akcijski katalog - praznimo

 

Več izdelkov na meganakupek.si