Ideje in navdih za opremo doma

Nepozabna večerna zabava na vrtu

Uredili ste vrt in okolico hiše, zasadili rože, se opremili z novim vrtnim pohištvom in kakovostnim žarom ter si morda celo privoščili nov gugalnik ali visečo mrežo, kot ste si od nekdaj želeli. Pa zdaj? Vsekakor je čas, da toplo poletje otvorite z nepozabno večerno zabavo za prijatelje!

Ko na vrtu nežno zasije

Najbrž se strinjate, da je poleti na vrtu posebej prijetno posedati in klepetati ravno ob večerih. Klasičnih zunanjih svetil včasih ne moremo postaviti v svoj najljubši kotiček vrta, a sodobna tehnologija, ki stavi na energetsko varčnost, nas zadnja leta navdušuje z zunanjimi solarnimi svetilkami, ki so učinkovite, priročne, cenovno dostopne in prijazne do okolja. Ob vsem tem je vrt z zunanjimi solarnimi lučmi odet v nežno romantično svetlobo, zaradi katere bomo dolge poletne večere še bolj z veseljem preživljali v objemu domače zelene oaze.

Zunanja solarna svetila

Kaj so solarna svetila?

V primerjavi z običajnimi svetili solarne svetilke za svoje napajanje ne priključujemo na napajalno omrežje, saj se napajajo neposredno s sončno energijo. To predstavlja posebno prednost za vsa zunanja svetila, saj imajo v primeru sončnega vremena ves dan priložnost, da zbirajo energijo v posebej vgrajenem akumulatorju, ki se v temi vključi samodejno, oziroma v nekaterih primerih ob aktivaciji senzorja. Prav zaradi naštetega pa se solarne luči za uporabo na vrtu ponašajo s celo vrsto uporabnih in estetskih prednosti.

Zaradi svoje neobremenjenosti z napajalnim omrežjem lahko vrtne solarne svetilke v resnici postavimo kamorkoli in si tako zagotovimo v celoti osvetljen vrt oziroma okolico hiše. Solarna svetila imajo vgrajene kakovostne LED diode z dolgo življenjsko dobo, zato so še posebej prijazna do okolja in naših denarnic.

Solarne led luči na vrtu

Uporabne in estetske prednosti

Večina solarnih luči je povsem preprostih za montažo in uporabo, saj imajo na koncu svojega stojala pogosto konico, ki solarni svetilki omogoča preprosto zasaditev v travo ali rastlinsko prst na vrtu. Poleg tega so zunanje luči večinoma izdelane iz nerjavečega jekla, kar omogoča uporabo v vseh podnebnih razmerah.

Nenazadnje je poleg vseh naštetih prednosti navdušujoče tudi dejstvo, da solarne svetilke na našem vrtu pričarajo posebej romantično vzdušje v toplih poletnih večerih. Prav slednje vas zagotovo navdahne, da prijatelje končno povabite na dolgo obljubljeno večerno druženje!

Vrtne solarne svetilke

Vrtna dekoracija in nežni soj sveč

Da bodo poletne večerne družabnosti na vrtu zares idilične, lahko poskrbite še z nekaj drobnimi detajli. Morda vrtno garnituro zaokrožite z ljubkimi okrasnimi blazinami oziroma blazinami za vrt, na veje dreves razobesite pisane lampijone, okrasite vrt s simpatičnimi okrasnimi figuricami, na mizo pa postavite svečnike oziroma mizne lanterne in se prepustite čarobni igri senc, ki jih bo soj sveč risal po vaših nasmejanih obrazih.

Lampijoni in svečniki na vrtu

 

Več izdelkov na meganakupek.si