Ideje in navdih za opremo doma

Kdo pravi, da je prazničnih okraskov lahko preveč?

Zadnji mesec v letu je posvečen praznovanju. V družbi tistih, ki jih imamo najraje, se poslavljamo od iztekajočega se leta, se obdarujemo in družimo ob dišečih piškotih, toplih napitkih in priljubljenih prazničnih napevih. To seveda najraje počnemo doma, kjer z novoletnimi okraski pričaramo pravljično vzdušje za vso družino. Že veste, kako boste letos okrasili svoj dom? Imamo nekaj predlogov, vse resne navdušence nad božično dekoracijo pa lahko potolažimo s splošnim vodilom: okraskov nikoli ne more biti preveč!

Leseni novoletni okraski kupola

 

Okrasni venček: praznična dobrodošlica

Za čarobnost veselega decembra lahko poskrbite že na vhodnih vratih, kamor po starodavnem običaju lahko obesite praznični adventni venec po svojem okusu. Morda so vam všeč venčki v bolj naravnih tonih, ljubitelji blišča pa si lahko na vrata obesijo na primer venček v kombinaciji zlate in srebrne barve.

Srebrni božični venček

 

Dnevna soba: novoletna jelka je samo začetek

Praznično drevesce, naj bo umetno ali naravno, je okrasna osnova vsake dnevne sobe. K sreči trendi in ponudba zadnjih let omogočajo več kreativnosti pri izbiri. Klasična zelena smrečica oziroma jelka je ustaljena klasika, lahko pa si izberete tudi kaj bolj sodobnega, na primer božično jelko v snežno beli barvi, ki je letos še posebej v modi. Na svoj račun lahko pridejo tudi vsi tisti s prostorskimi omejitvami – vsem z majhno dnevno sobo tako priporočamo lično majhno drevesce, ki ga lahko postavijo na polico ali še bolj sodobno LED svetilko v obliki smrečice. Božično dekoracijo lahko sami izdelate tudi doma – vejo preprosto pobarvate s srebrno ali zlato barvo, jo postavite v cvetlični lonček in jo dopolnite z elegantnimi okrasnimi figuricami ali visečimi okraski.

LED novoletne jelke

Pri izbiri okraskov za jelko se lahko povsem prepustite domišljiji, splošna pravila estetike pa kljub vsemu narekujejo, da se skušajte držati osnovne teme in komplementarnih barv. Večno priljubljeni so na primer okraski v kombinaciji bele in rdeče, morda pa so vam bolj všeč uglajeno srebrni okraski, kraljevsko zlati ali celo letos moderni pastelno rožnati oziroma pastelno ali “mint” zeleni. Izbire je dovolj. Vsekakor ne pozabite na najpomembnejše in na vrh smrečice posadite tradicionalno okrasno zvezdo!

Rdeči novoletni okraski

 

Jedilnica: Majhni dodatki za pravo vzdušje

Od leta se najraje od vsega poslavljamo s pojedinami in prazničnimi slaščicami, zato je jedilna miza prav gotovo pomembno središče tovrstnih slavnosti. Na sredino mize tako obvezno sodi adventni venček s svečkami, morda si lahko omislite celo takšnega v obliki zvezde.
Adventno praznovanje lahko pospremite še s tematskimi svečniki, svečanimi prtički in drugo ustrezno dekoracijo, gostje pa bodo nedvomno navdušeni, če jim boste tople napitke in slastne prigrizke postregli s prikupnim servisom z motivi božička. Dišeče božične piškote lahko medtem shranite v ljubko praznično posodico, če vam seveda uspe, da ne bi vseh pojedli še sveže toplih.

Božični jedilni servis

Iščete idejo za praznično dekoracijo jedilne mize? Oglejte si naše predloge za praznični pogrinjek.

 

Otroška soba: najmlajši naj jo okrasijo po svoje

Najmlajši se bodo dišečim slaščicam najtežje predolgo upirali, obenem pa sodijo tudi med tiste, ki najbolj cenijo čarobnost praznikov. Pustite jim, da si svojo otroško ali mladinsko sobo okrasijo s pomočjo lastne domišljije! Morda jih bodo pritegnili prisrčni okrasni jelenčki, zvezdice ali z LED lučjo osvetljene kupole, ki prikazujejo zimsko idilo.

Beli okrasni jelenčki

 

Okrasne lučke: naj vaš dom zasije!

Najpomembneje smo prihranili za konec. Ni prazničnookrašenega doma brez lučk, ki jih ovijemo okoli smrečice ali jih še dodatno razobesimo po stanovanju oziroma hiši. S prazničnimi svetili lahko okrasimo tudi balkone, dvorišča in vrtove. Barv, oblik in velikosti je brezmejno, za bolj varčen in varen december pa kljub vsemu poskrbite z izbiro kakovostnih namenskih LED lučk, s katerimi bodo vaši prazniki ne le čarobni, ampak tudi brezskrbni.

 

Več izdelkov na meganakupek.si