Ideje in navdih za opremo doma

Komode za vsak prostor

Komoda kot univerzalen pohištven kos za shranjevanje

Komoda je manjši pohištven kos za shranjevanje perila, pisarniškega materiala, knjig in spominkov. Običajno so komode nižje višine in podolgovatih proporcev, shranjevanje pa je možno v predalih ali na odprtih oziroma zaprtih policah. Zgornja plošča komode je prosta in odlična za razstavo skulptur, rastlin ali okvirjenih fotografij. Komode so univerzalni pohištveni kosi, ki so lahko del opreme tako v spalnici, predsobi, jedilnici ali dnevni sobi, dobrodošle pa so tudi v otroških sobah in pisarnah. 

komoda dnevna soba

Pri izbiri komode je dobrodošla drznost

Komode veljajo za lahko premične in cenovno dostopnejše pohištvene kose, zato si lahko privoščimo izbiro vizualno bolj drznih modelov. Izbiramo lahko med romantičnimi modeli starinskega izgleda z zaobljenimi linijami in pisanimi potiski, robusnejšimi lesenimi komodami industrijske estetike, komodami z eksotičnim pridihom daljnih dežel ali elegantnimi modeli z medeninastim okovjem. Komode, dvignjenje na tanke noge so še posebno modne, hkrati pa vizualno ne obtežijo prostora ter ga optično povečajo. 

komoda industrijska

Komode v otroški oziroma mladinski sobi

Nizke komode so posebno dobrodošel pohištven kos, ki z otrokom raste od rojstva do pozne pubertete. Ob opremi sobe za novorojenčka je ravno komoda s predali najbolj primeren pohištven kos za shranjevanje majhnih oblačil in drugih pripomočkov. Kasneje lahko otrok v predalih shranjuje šolske pripomočke, perilo ali druge osebne predmete, na komodi pa razstavi svoje umetnine, igrače ali pokale. Ker bo komoda v otroški sobi služila dlje časa velja izbrati vizualno nekoliko bolj nevralen model, ki ga lahko popestrimo, na primer, z menjavo ročajev.

komoda pisana2

Komode v spalnici

V spalnici lahko v primeru manjše omare dodatne shranjevalne površine zagotovimo tudi s pomočjo komode. Visoke komode so odlična ideja za shranjevanje tako perila kot osebnih dragocenosti, komode manjših dimenzij pa lahko uporabimo tudi namesto nočnih omaric. Posebno ob višjih posteljah so še kako dobrodošle nočne omarice nekoliko večjih dimenzij, predali pa zagotavljajo vedno dobrodošle zaprte shranjevalne površine. Ni nujno, da se izbrane komode popolnoma ujemajo z ostalim pohištvom spalnice, za čim bolj unikaten izgled prostora si lahko privoščimo nakup komode drznejših barv in linij! 

komoda spalnica

Komode v predsobah, hodnikih in drugih manjših prostorih

Komode so nepogrešljive tudi v predsobah in hodnikih. Zaradi ožjih dimenzij prostora je pred nakupom dobro preveriti dimenzije izbrane komode, ki naj ne ovira prehoda prostora. Za manjše in ožje hodnike so posebno primerne nizke, na noge dvignjene komode, ki prostora vizualno ne zmanjšajo. Še en trik za optično povečavo prostora je izbira komode s frontami iz ogledala, ki odbija sveltobo ter prostoru doda občutek zračnosti, hkrati pa zaradi bleščeče se površine na pogled deluje posebno glamurozno. Edina slaba stran komod iz ogledala je dejstvo, da zahtevajo redno čiščenje. 

komoda hodnik

 

 

Več izdelkov na meganakupek.si