Ideje in navdih za opremo doma

Triki za stilsko osvežitev najemniške kuhinje

Najemna pogodba prenovo in menjavo pohištva običajno omejuje, kljub temu pa si vsak najemnik želi nepremičnino nadgraditi v udoben dom po svojem okusu. Posebno kuhinja velja za prostor, ki je običajno že opremljen in ne dopušča trajnejših posegov, vseeno pa jo je s kreativnim pristopom, malce domišljije in skrbno izbranimi dodatki mogoče stilsko osvežiti. Kuhinjska tla so v večini primerov izvedena iz trpežnih materialov generičnega videza, ki jih lahko popestrimo z namestitvijo živahnega tekača ali preproge. Poleg vizualne poživitve kuhinje hkrati tudi ščiti pod pred dodatno obrabo tal in posledično prihrani morebitno izgubo varščine. Kuhinjski prostor je mogoče popestriti tudi z menjavo zaves ter uporabo pisanih namiznih tekačev in kuhinjskih krp. 

kuhinjska preproga tekači dekor zaščita tal

Preprost način vizualne osvežitve zastarelih kuhinjskih elementov je menjava ročajev. Na prvi pogled gre sicer za zelo majhen detajl, ki pa povsem spremeni podobo generične blok in mini kuhinje. Menjava ročajev je cenovno nezahtevna in zelo preprosta za izvedbo, stare ročaje pa lahko pospravimo v klet ter jih ob izselitvi montiramo nazaj. Trenutno so zelo modni ročaji v videzu toplih kovin kot sta medenina ali baker, izberemo pa lahko tudi boemske porcelanaste ali glamurozne kristalne modele. 

kuhinjski ročaji

Še en način stilske osvežitve kuhinje je menjava svetil. Kvalitetna osvetlitev je namreč ključnega pomena za njeno uporabnost, najbolj funkcionalno pa je kombiniranje različnih tipov osvetlitve. Stare stropne svetilke zamenjajmo z zanimivimi sodobnimi modeli z varčnimi žarnicami, ki  razpršeno osvetlijo celoten prostor ter ne ustvarjajo senc. Najbolj natančna in delikatna kuhinjska opravila se odvijajo na delavnem pultu, zato naj bo le-ta posebno dobro osvetljen. Osvetlimo ga lahko z namestitvijo vgradne svetilke pod viseče elemente ali pa z montažo stenskega reflektorja. V kolikor se v kuhinji nahaja tudi jedilnica jo lahko popestrimo z menjavo viseče svetilke za sodoben, trendi model. Trenutno so najbolj modne svetilke s kovinskimi žičnatimi senčniki  industrijskega izgleda. 

kuhinjska osvetlitev

Kuhinjo je mogoče lepo aranžirati, če na pult in police razporedimo hrano, spravljeno v lične posode za shranjevanje. Elegantna posoda za kruh, zanimivo stojalo za začimbe in s sadjem obložen etažer popestrijo še tako dolgočasno kuhinjo, hkrati pa je hrana tako lepo pregledno urejena in vedno na dosegu roke. Obrabljene površine kuhinjskega pulta lahko preprosto skrijemo s pomočjo večje deske za rezanje. 

shranjevalne posode

Shranjevalnih površin v najemniški kuhinji ni nikoli dovolj. V primeru, da je v stanovanju manjši prosto stoječ hladilnik ga lahko zamenjamo z večjim modelom, ki ga pri selitvi vzamemo s seboj. Pomanjkanje prostora v kuhinjskih omaricah lahko nadomestimo s pomočjo stenskih regalov in polic ali pa pod viseče omarice namestimo obešalnik. Kuhinjske pripomočke lahko pospravimo v večje steklene kozarce ali vaze ter jih imamo shranjene kar na pultu. 

kuhinja polica regali kuhinjski pripomočki dodatki

Več izdelkov na meganakupek.si