Ideje in navdih za opremo doma

Popolno pisarniško pohištvo

1. Primerno pisarniško pohištvo za produktivno delo

Delovno okolje je zelo pomembno za produktivnost, zbranost in nenazadnje tudi zdravje delavcev. Urejeno naj bo kar se da funkcionalno ter tudi estetsko, pri poplavi ponudbe pisarniškega pohištva na trgu pa se je ob nakupu zelo težko odločiti za popoln model. Sodobne pisarne so opremljene električno, nobene potrebe ni po ujemajočih se mizah in stolih vseh zaposlenih, paziti je potrebno le na splošno skladnost izbrane opreme in konkretno barvno shemo prostora. Posamezna delovna mesta lahko medsebojno ločimo z višjimi pregradami ter uporabnikom zagotovimo vsaj nekaj zasebnosti. Pomemben element v pisarnah je tudi kvalitetna osvetlitev, ki naj na površino mize pada enakomerno. Zagotovimo jo lahko z enakomerno stropno osvetlitvijo ali zasebnimi namiznimi svetilkami.

domača pisarna pisarniško pohištvo dodatki

2. Brez pisalne mize ni pisarne

Kljub temu da se sodobna pisarna lahko nahaja v domu, lokalu ali coworking prostoru si je delovno mesto težko predstavljati brez računalniške in pisalne mize ter pisarniškega stola. Pisarniška miza naj bo dovolj velika za razporeditev računalnika, tipkovnice ter drugega pisarniškega materiala, hkrati pa dovolj majhna da je uporabniku vse na dosegu roke.

Idealna globina mize je med 60 in 90 cm, široka pa naj bo mininalno 120 cm. Običajne pisalne mize so visoke okoli 74 cm, še bolj ergonomske pa so višinsko nastavljive mize, ki omogočajo prilagajanje za sedeča in stoječa dela. Dolgotrajno sedenje je namreč zelo škodljivo za držo, povzroča bolečine v križu, srčne težave in debelost, vsem tem težavam pa se je mogoče izogniti s pomočjo stoječe pisalne mize. Delo v stoječem položaju zagotavlja večjo zbranost, manj stresa, več pokurjenih kalorij in manj težav s hrbtenico.

pisarniški stol pisarniška miza

3. Pisarniško pohištvo  – Omare in predalniki zagotovijo zadostne shranjevalne površine

V pisarnah se vedno kopičijo pomembni dokumenti, katalogi, pisarniški material in drugi pripomočki, za urejen izgled prostora pa je najlažje poskrbeti s pomočjo zadostnih shranjevalnih površin. Velike pisarniške omare s kombinacijo zaprtih elementov in odprtih polic omogočajo, da hkrati skrijemo neestetske elemente ter razstavimo nagrade in produkte. V primeru, da za postavitev pisarniških omar nimamo dovolj prostora lahko pod pisalno mizo umestimo predalnik za pisarne ter tako zagotovimo vsaj nekaj zaprtih shranjevalnih površin.

domača pisarna shranjevalne površine omare regali predalniki

4. Nepogrešljiv del pisarne je tudi kotiček za sproščanje

V sodobnih pisarnah je obvezen del opreme tudi kotiček za sproščanje, kjer je oprema bolj kot samemu delu namenjena igri, udobnem sedenju in druženju. Kotički za sproščanje poleg čajne kuhinje in mize za ročni nogomet vsebujejo udobne sedežne elemente, velikokrat v obliki vreč za sedenje, ki jih zaposleni lahko uporabljajo tudi za opravljanje konferenčnih klicev in drugih delovnih obveznosti.

Pisarniško pohištvo - Pisarniško pohištvo za prijetno pisarno domača pisarna fotelj vreče za sedenje

Pisarniško pohištvo – Pisarniško pohištvo za delo od doma

5. Pisarniško pohištvo – pisarniški stol naj bo nastavljiv in kvaliteten

Za zdravje najbolj pomembno pisarniško pohištvo v pisarni je brez dvoma pisarniški stol. Sedenje na njem mora biti kar se da udobno, hrbtenici pa mora nuditi tudi primerno oporo. Najbolj primerni so pisarniški stoli z višinsko nastavljivimi elementi, ki si jih lahko posamezni uporabnik prilagodi glede na svoje potrebe. Za pisarne so najbolj primerni stoli z močnim okvirjem in podvozjem, ki omogoča preprosto premikanje. V konferenčnih sobah so dobrodošli udobni stoli s klasičnimi nogami in nižjimi naslonjali, ki zasedejo manj prostora. Ne pozabimo, da ne glede na udobnost pisarniškega stola dolgotrajno sedenje ni priporočljivo, zato se je potrebno med delom redno razgibavati.

pisarniško pohištvo les usnje dodatki

Pisarniško pohištvo – Pisarniško pohištvo za prijetno pisarno

Nazaj na vrh članka

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja