Ideje in navdih za opremo doma

Pripeljite udobje v svojo dnevno sobo

Dnevna soba je tisti prostor v domu, kjer se največ sproščamo. Bodisi z gledanjem televizije, branjem dobre knjige ali ob druženju z bližnjimi. Vse to ima še pomembnejšo vlogo v hladnejših mesecih, ko so večeri dolgi in mrzli ter jih je zato najbolje preživeti v udobnem zavetju domače dnevne sobe, ki odseva prijetno domačnost in toplino. Predstavljamo vam nekaj namigov in trikov pri opremljanju, ki bodo nedvomno prispevali k boljšemu vzdušju in večjemu udobju.

 

Udobna sedežna garnitura razveseljuje vsak dan

Sedežna garnitura je eden tistih kosov pohištva, ki jim pred nakupom še vedno radi rečemo naložba, saj se pred končno odločitvijo ponavadi dolgo odločamo, kakšne vrste vzmetenje, materiali, oblika in barva najbolj ustrezajo našim željam in življenjskemu slogu. Katera je prava, da v vaše življenje prinese največ udobja?

Fotelji, trosedi, dvosedi in v večjih prostorih razkošno udobne kotne sedežne garniture so stvar okusa in prostorskih omejitev domače dnevne sobe, enako pa velja tudi za izbiro barve in materialov. Razumski nasvet bi se vsekakor glasil, da je bolj smiselno kupiti sedežno garnituro v nevtralnih odtenkih in jo popestriti z živobarvnimi dodatki, a pravila so tu, da jih kršimo – kdo pravi, da si ne smete omisliti živo rdečega ali celo rumenega kavča, če ste si takšnega od nekdaj želeli? O udobju in prijetnem vzdušju prostora se namreč odloča predvsem tisti, ki v prostoru preživi največ časa.

 Modra kotna sedežna garnitura

 

Odeje, blazine in preproge: malo se omehčajte

Tudi z dodatki za dom lahko storite veliko. Za občutek topline in udobja se opremite z zadostno količino mehkih okrasnih blazin, ki jih lahko za posebej sproščeno vzdušje postavite tudi na tla. Dodaten odmerek mehkobe prinese tudi preproga, skorajda obvezna oprema vsake dnevne sobe pa je seveda topla odeja, ki nam greje premražena stopala ob filmskih ali bralnih večerih.

Dodaten stilski namig: zadnja leta zaznamuje trend, da klasično klubsko mizico zamenjamo z oblazinjenim otomanom, ki nam obenem služi kot odlagalna površina in udoben počivalnik za noge.

Usnjena rjava trodelna sedežna garnitura

 

Dnevna soba naj ima središče

Središčno vlogo, ki so jo v klasičnih dnevnih sobah zasedali domači kamini, so že pred desetletji zamenjali najprej majhni, potem pa vedno večji televizijski ekrani. Sodobno pohištvo in predvsem dnevnosobni regali so tako ustvarjeni s posebnim poudarkom na prostoru, kamor postavite televizijo. Velja pa omeniti, da sodobni proizvajalci vedno pogosteje ponujajo takšne regale, ki prostoru pustijo dihati. Stenske police, vitrine, odlagalne površine in drugi elementi regalov v dnevnih sobah so pri sodobnih postavitvah pohištva umeščeni premišljeno in na način, s katerim prostor ne deluje preveč natrpano. Občutek zračnosti in večjega prostora je namreč pomemben faktor udobja v domači dnevni sobi.

Belo-rjavi regali dnevna soba

 

Naj vas obdaja prava vrsta svetloba

Ste vedeli, da je v resnici zelo pomembno, kakšne žarnice gorijo v dnevni sobi? Seznanjeni smo že, da lahko premišljeno nameščeni LED trakovi in ostale LED luči dramatično izboljšajo svetlost in prijetno vzdušje vsakega prostora. Pa ste vedeli, da to lahko storimo tudi z izbiro žarnice prave za stropne, stenske  in stoječe luči? Paziti moramo namreč, da vedno izberemo žarnico z rumeno svetlobo, ki oddaja več topline v primerjavi z belo, ki oddaja hladno, sterilno, modrikasto belo svetlobo, bolj primerno za pisarniške in delovne prostore.

Več izdelkov na meganakupek.si