Ideje in navdih za opremo doma

Slavnostna večerja

1. Različne pijače strežemo v različnih kozarcih

Slavnostno večerjo običajno spremlja dobra kapljica rujnega, bonton pa zahteva primerne kozarce za različne pijače. Kozarci za sok ali vodo so brez peclja, kozarci za žganje nekoliko nižji in širši, vinski kozarci se glede na belo in rdeče vino razlikujejo po višini in širini. Kozarci za penino so klasično visoki in izredno ozki, v zadnjem času pa se v modo ponovno vračajo nizki širši kozarci za penino, ki spominjajo na divje zabave dvajsetih let prejšnjega stoletja. Med kozarci so zaradi elegantnega izgleda in fotogeničnosti trenutno najbolj aktualni kristalni modeli.

slavnostni kozarci za penino in vino

2. Poseben jedilni pribor za posebno priložnost

Za posebno priložnost praznične pojedine se spodobi uporabiti pražnji jedilni pribor. Trenutno so najbolj modni jedilni pribori v toplih kovinskih barvnih tonih medenine, bakra in rožnatega zlata, ki na pogled delujejo posebno dragoceno in prestižno. Gostje bodo navdušeni nad glamuroznim izgledom pogrinjka z medeninastim ali bakrenim priborom, brez dvoma pa bomo z njim očarali tudi v virtualnem svetu, saj so tovrstni pribori zelo priljubljeni na Instagramu. 

slavnostni jedilni pribor medeninast bakreni

3. Ustvarimo praznično vzdušje v jedilnici

Ko gostimo slavnostno večerjo ni pomembno le kaj je na mizi ampak celotno praznično vzdušje v jedilnici. Zanj poskrbimo s tematskimi sezonskimi dekorativnimi dodatki, okrašeno novoletno jelko, pritajeno ambientalno osvetlitvijo in svetlečimi pogrinjki. Toplino v prostor vnesemo s pomočjo mehkih kož in odej, s katerimi obložimo jedilniške stole.   

slavnostna praznična jedilna miza jedilnica praznični dekor

4. Slavnostno dekorirana miza

Slavnostno obložena miza naj bo priložnosti primerno lepo dekorirana. Vsakdanji namizni tekač naj zamenja tematski model z bleščicami ali zimskim potiskom. Namesto močne svetlobe stropne svetilke lahko na mizi prižgemo sveče, ki ustvarijo prijetno romantično atmosfero. Hrano postrežemo na lepem jedilnem servisu. Če si želimo posebno unikatnega izgleda mize lahko izberemo kombinacijo krožnikov iz različnih kolekcij, pazimo le na barvno ujemanje. Sredino mize okrasimo s smrečjem in svečami, dodamo pa lahko tudi svetleče skulpture in okraske. 

slavnostna praznična miza jedilni servis praznični dekor

Več izdelkov na meganakupek.si