Ideje in navdih za opremo doma

Praznično obložena miza

1. Ni prave pojedine brez prave posode in loncev

Priprava na praznike se prične v kuhinji, kjer se ob štedilniku in pečici pripravljajo slastne svečane jedi. Za enostavno kuho in peko so nujno potrebne primerne posode in lonci, ki olajšajo življenje družinskemu kuharju ali kuharici. Izdelani naj bodo iz trpežnih materialov, ki jih je preprosto pomivati, vzdrževati in shranjevati, dandanašnji pa so vedno bolj priljubljeni tudi tehnološko napredni modeli posode, ki postopek kuhe še dodatno olajšajo. Če želimo na goste narediti posebno eleganten vtis hrano pred postrežbo preložimo iz kuhalne posode v servirno posodo. 

kuhinjski pripomočki posode za kuhanje

2. Izgled mize ustvari prvi vtis

Dejstvo je, da ljudje jemo tudi z očmi, zato je oblikovanje praznične mize še kako pomembno za popolno slovesno izkušnjo. Popolna skladnost izbranega porcelana, kozarev, pogrinkov, jedilnega pribora, dekorja in ambientalne osvetlitve kar vabi k mizi; hrana sama je samo še češnja na vrhu tega čudovitega doživetja. Pravilna postavitev jedilnega pogrinjka sicer sledi zelo strogim pravilom pozicioniranja elementov, za zasebna družinska druženja pa si lahko privoščimo nekoliko bolj sproščeno prezentacijo. Jedi je najpreprosteje shraniti v ogrevane posode in jih skupaj s kuhinjskimi pripomočki razpostaviti po kuhinjskem pultu, goste pa povabiti, da si postrežejo sami. 

kuhinjski pripomočki pribor krožniki kozarci praznični dekor

3. Deske za rezanje nepogrešljive kot pripomoček za predpripravo hrane in dekor

Pri predpripravi hrane v nobeni kuhinji ne gre brez deske za rezanje. Dimenzija deske naj bo dovolj velika, da hrana med rezanjem ne polzi z nje. Izdelana naj bo iz materiala, ki omogoča preprosto čiščenje. Sodobni modeli se ponašajo celo z integriranimi predali za odpadke, s pomočjo katerih je odrezke zelenjave preprosto zbirati in kasneje odvreči v kompost. Zanimivo oblikovane lesene deske za rezanje lepo zložene ob kuhinjsko ozadje služijo tudi kot priljubljen dekorativni element.

kuhinjski pripomočki deska za rezanje

4. Namizni pogrinjek mizi doda karatker

Namizni pogrinjki so odličen način za zaščito površine mize in dekorativno oblikovanje izgleda mize. Glede na priložnost lahko menjamo pogrinjke različnih barv in materialov ter tako povsem spreminjamo izgled mize. Pogrinjki naj bodo dovolj veliki za umestitev krožnika, jedilnega pribora in kozarca ter izdelani iz materialov, ki omogočajo preprosto vzdrževanje. V prazničnem zimskem času so posebno dobrodošli namizni pogrinjki s poudarjeno teksturo nordijskega izgleda ali pa bleščeči svečani modeli. 

kuhinjski pripomočki pogrinjek jedilni pribor dekor

5. Bel jedilni servis je večno moden

Med jedilnimi servisi so večno modni modeli preprostih zaobljenih oblik v beli barvi. Časi prazničnih slavnostnih jedilnih servisov naših babic so minili, dandanašnji se večinoma uporablja en model za vse priložnosti. Bel preprost jedilni servis lahko različnim letnim časom in dogodkom prilagajamo z menjavo pogrinjkov, servirnih krožnikov in dekorja ter mu tako zagotovimo dolgotrajno aktualnost. Glede na redno uporabo in pranje v pomivalnem stroju velja za čim daljšo življenjsko dobo jedilnega pribora izbrati nekoliko kvalitetnejši in bolj kompakten komplet. V prazničnem času belemu jedilnemu servisu dodajo svečan pridih bleščeči pogrinjki, kristalni kozarci in dekoracija v obliki adventnega venca. 

kuhinjski pripomočki miza jedilni servis

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja