Ideje in navdih za opremo doma, Sedežne garniture

Vzdrževanje sedežnih garnitur

Vzdrževanje sedežnih garnitur; Sedežna garnitura je tisti pohištveni element, ki v domu doživi največ obrabe. Na njej sedimo, se družimo, beremo, spimo, gledamo televizijo, jemo in se igramo. Zato ni čudno, da se dokazi vseh teh dejavnosti prej ali slej poznajo na njeni površini. Nasveti in triki za vzdrževanje in čiščenje so vedno dobrodošli, ne glede na to ali gre za sedežne garniture iz tkanin, usnja, žameta ali mikrofibre.

Vzrzevanje sedeznih garnitur tkanina

Vzdrževanje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva

Oblazinjeno pohištvo s prevlekami iz blaga je zelo hvaležno za uporabo, sodobne tkanine so tehnološko napredne in večinoma odporne na umazanijo in bledenje. Morda sicer niso tako odporne na obrabo kot usnje ali mikrofibra, vseeno pa so med uporabniki zelo priljubljene. Vsak uporabnik lahko v pestri ponudbi na trgu najde popoln model zase – izbor je vaš! Čiščenja se lahko lotimo z razredčeno milnico in gobico, pazimo pa, da tkanine ne drgnemo, temveč gobico zgolj pritiskamo ob površino. Žvečilni gumi je s tkanine najlažje odstraniti tako, da ga zamrznemo in odluščimo.

Vzrzevanje sedeznih garnitur svetla

Najboljši način za redno čiščenje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva je brez dvoma sesanje. Sedežne garniture, fotelje in zofe naj bi sesali enkrat mesečno, s čimer se odstrani večina prahu, pršic in alergenov ter poskrbi za nevtralizacijo vonja. Posebno prav pride sesalec v primeru, če v domu živi hišni ljubljenček in se redno lotevamo čiščenja živalske dlake!

Vzrzevanje sedeznih garnitur sesalec

Vzdrževanje foteljev, zof in garnitur iz usnja

Usnje zaradi svoje vzdržljivosti, trpežnosti in lepega videza velja za enega najbolj priljubljenih materialov za oblazinjeno pohištvo. Zaradi vseh teh kvalitet se ponaša tudi z višjo ceno in slovi tudi kot naložba, za katero pa je seveda potrebno primerno skrbeti. Res je, da usnje – tako kot naša koža – z uporabo pridobi patino, ki pa prispeva k udobju in kos celo olepša. Prah je z usnja mogoče posesati že z manjšim ročnim sesalnikom, teksturo pa lahko obrišemo kar z vlažno krpo.
Če je usnjena sedežna garnitura posebno umazana, se čiščenja lahko lotimo tudi s čistili za usnje, ki pa jih velja pred uporabo preizkusiti na manjši površini kavča – najbolj tam, kjer ni najbolj vidno. Po čiščenju z mokrimi sredstvi je zelo pomembno, da usnje kar se da osušimo s suho krpo. Madeže črnila je z usnja mogoče očistiti z vato, namočeno v alkohol, ki ga nežno nanesemo neposredno na madež. Usnje se lepo odziva na tretmaje s kremo za usnje, namesto katere lahko uporabimo tudi navadno kremo za roke. Prijetno vzdrževanje sedežnih garnitur vam želimo pri Meganakupek.si

Vzrzevanje sedezne garniture - usnje

Vzdrževanje oblazinjenega pohištva kt so sedežne garniture, počivalniki in tabureji

Ob posebnih priložnostih, na primer, kadar sedežno garnituro ‘podedujemo’ po prejšnjih lastnikih, jo kupimo na bolšjem trgu ali pa je bila izpostavljena res izrednim razmeram velja razmisliti o profesionalnem čiščenju. Strokovno vzdrževanje sedežnih garnitur in globinsko čiščenje zmore iz sedežne garniture odstraniti praktično vse madeže, cigaretni vonj in prah, hkrati pa po čiščenju barve prevlek zasijejo v novem sijaju, tkanina pa je zaščitena pred ponovnim nabiranjem umazanije. Čistilni servis je mogoče naročiti na dom, delo pa je opravljeno hitro in učinkovito. Tudi v skrajnem primeru, da prevleka potrebuje več kot zgolj čiščenje ljubega kosa še ni potrebno zavreči! Odločimo se lahko za obnovo, restavriranje ali pretapeciranje, ki bo v idealno sedežno garnituro vneslo novo življenje.  V primeru, da si želite novo preverite v naši kategoriji sedežne garniture.

Vzrzevanje sedeznih garnitur tapeciranje

Več izdelkov na meganakupek.si

 

 

Vzdrževanje sedežnih garnitur in oblazinjenega pohištva - Fotelji, masažni stoli, tabureji in zofe

Masažni počivalnik

2.250,00  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Usnjeni masažni stol

2.450,00  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina

Masažni stol

2.350,00  z DDV
Blagovna znamka

Poštnina