Zdravje in nega

Najbolj Genialna zobna ščetka na svetu – Oral-B Genius 8000

Najbolj Genialna zobna ščetka na svetu – Oral-B Genius 8000

Zobozdravniki vedno priporočajo, da si zobe umivamo vsaj dve minuti dvakrat na dan. Dejstvo pa je, da le redko namenimo ščetkanju polni dve minuti; v povprečju naj bi si večina čistila zobe 45 sekund. V letu 2014 je tako Oral-B dal na tržišče prvo pametno ščetko SmartSeries, ki je uporabniku merila čas in ga spodbujala, da si čisti zobe dlje časa tako, da mu je preko aplikacije ponujala zanimive vsebine kot so novice, vremenska napoved in podobno.

V povprečju si zobe ščetkamo le 45 sekund, kar je odločno premalo, za zagotavljanje zdravih zob in dlesni.

Raziskave kažejo, da je to močno podaljšalo čas ščetkanje, saj si povprečni uporabnik ščetke Oral-B SmartSeries ščetka zobe  kar 2 minuti in 20 sekund. Vse ščetke SmartSeries imajo vgrajen tudi senzor pritiska, ki opozori uporabnika, če s ščetko pritiska premočno. Se je pa pokazalo, da to, da si ljudje ščetkajo zobje dovolj dolgo in s pravo mero pritiska ne zadošča. Kot tretji pomembni dejavnik učinkovitega ščetkanja se je pokazala lokacija.  Večina ljudi nameni premalo časa vsaj enemu predelu v ustih in ker si zobe večinoma čistimo na avto pilotu se tega sploh ne zavedamo. To ima za posledico, da si prav vsak dan slabše očistimo eno in isto mesto, kar lahko povzroči karies in vnetja v ustni votlini. Oral-B je sprejel izziv in skoraj dve leti je skupina strokovnjakov razvijala revolucionarno tehnologijo za določanje pozicije.  Nova zobna ščetka Genius ima vgrajene senzorje gibanja, zato vedno ve, kje se nahaja.

Povprečni uporabnik ščetke Oral-B SmartSeries si ščetka zobe kar 2 minuti in 20 sekund!

Da ima vse skupaj smisel in postane zares uporabno je Oral-B razvil algoritem, ki uporablja kamero vašega pametnega telefona za orientacijo na vašem obrazu. Z združevanjem informacij s kamere in ščetke aplikacija preračuna pozicijo vaših zob in jih razdeli v cone. Te cone so prikazane na zaslonu vašega telefon in se med ščetkanjem obarvajo ter vam na ta način posredujejo povratno informacijo, katerim delom ste namenili dovolj časa in katere predele zob ste obdelali prehitro oz. površno.  

Kaj vse vam ponuja ščetka Genius?

  • Preko Bluetooth povezave lahko povežete ščetko z aplikacijo Oral-B za pametne telefone. Na ta način dobite povratne informacije o pravilnosti in temeljitosti ščetkanja v realnem času, vključno s kontrolo priporočenega časa ščetkanja dve minuti.
  • Genius tehnologija zahteva da med ščetkanjem stojite pred svojim pametnim telefonom in v ta namen ima ščetka priloženo držalo za telefon, ki ga s prisesalnim nastavkom enostavno namestite na ogledalo v kopalnici.
  • Tako kot pri ščetkah SmartSeries, lahko tudi pri ščetki Genius izbirate med petimi načini ščetkanja: vsakodnevno čiščenje, nežno/sensitive čiščenje, intenzivno čiščenje, beljenje in masaža dlesni. Vaš zobozdravnik vam lahko svetuje, kateri način je najbolj primeren za vas in katerim predelom morate nameniti več pozornosti in časa. Aplikacija vam ponuja možnost, da problematičnim delom nameniti dodatnih 10 sekund čiščenja.
  • Ščetka Genius ima tudi svetlobni obroč SmartRing, ki mu preko aplikacije izberete eno od možnih 12 barv. Ta funkcija je namenjena izključno temu, da z njo postane ščetka res bolj vaša in samo ščetkanje bolj zabavno.
  • Na ščetko Genius lahko namestite vse okrogle nastavke Oral-B, ki so razviti po navdihu profesionalnih pripomočkov, ki jih uporabljajo zobozdravniki. Najnovejši nastavki CrossAction imajo 16° naklon vlaken, kar predstavlja idealen kot, da vlakna lažje prodrejo globlje med zobe in odstranijo zobne obloge.
  • Trojno delovanje glave ščetke z oscilacijami, rotacijami in pulzacijami razbije in odstrani do 100 % več zobnih oblog kot navadna ročna zobna ščetka.
  • Nadzor pritiska vas z rdečo lučko opozori in avtomatično zniža hitrost delovanja ter tako ščiti dlesni pred premočnim ščetkanje.

https://www.youtube.com/watch?v=X2IOEdpe_pk A je lahko ščetka še bolj genialna?

 
Več na Meganakupek.si
Veliko zanimivosti lahko odkrijete tudi na Nakupek.si