Ideje in navdih za opremo doma

Alternativne zavese: pliseji, roloji in žaluzije

Alternativne zavese: pliseji
zavese

Alternativne zavese lahko zelo popestrijo dom, hkrati pa imajo še veliko drugih funkcij.

Alternativne zavese

Ste opremili svoj dom do potankosti, zdaj pa manjka še samo nekaj, da ga naredite bolj zasebnega? Da se umaknete pred soncem? Da dekorirate prostor, ga naredite bolj domačega? Sploh, če ne živite sredi ničesar in imate sosede. Z zavesami se zaščitite pred radovednimi pogledi in si ustvarite privatnost ter svoj domač kotiček. Za vas imamo alternativne zavese, ko si želite nekaj drugačnega. To so pliseji, roloji in žaluzije.

Prilagodljiva plise senčila

Plise senčila slovijo po svoji sposobnosti prilagajanja oknu ter zagotavljanju zasebnosti saj lahko njihovo pozicijo prilagajamo trenutnim potrebam – senčenju ali skrivanju pred radovednimi pogledi. Montirajo se direktno na okenski okvir ter tako zanje ne potrebujemo karnise ali vodila in posledično prostorsko ne posegajo v sobo. Ponašajo se z zelo minimalističnim izgledom, izbiramo pa lahko med različnimi materiali, ki omogočajo različne stopnje zatemnitve.
zavese

Vaš dekor v hiši daje močno izjavo o vas, vaši družini in vašem osebnem slogu, eden najbolj spregledanih elementov dekorja doma pa so njegova okna. Okna imajo dragocen in nujen namen. V naše domove prepuščajo naravno svetlobo, zaradi česar se počutimo povezane z naravo in zunanjim svetom, hkrati pa uživamo v toplini in varnosti svojih osebnih prostorov. Toda brez ustreznega dekorja lahko okna naših domov postanejo bolj očesne oči kot sredstvo za naravno osvetlitev notranjega prostora in uživanje v lepoti zunanjega prostora.

Dovolimo si kombiniranje različnih tipov senčil

Za posebno unikaten izgled prostora si lahko drznemo kombinirati klasične končane ali alternativne zavese s trenutno modnimi roloji, tako imenovanimi ‘rimskimi’ zavesami ali pliseji. Pri materialih se lahko odločimo za enega samega ali pa drzno kombiniramo različne vzorce. Pri izbiri različnih senčil imejmo v mislih načine montaže ter potrebe posameznih oken – na nekaterih bomo zaradi zagotavljanja zasebnosti želeli zavese le na spodnjem delu okna, pri drugih pa zaradi zaščite pred svetlobo le na zgornji polovici okna.
alternativna zavesa

Združevanje prosojnih plošč, zaves, senčil ali zaslonk skupaj ustvari zaključen videz, hkrati pa zagotavlja dodatno zasebnost in filtriranje svetlobe. Vsestranskost tega sloga vam ponuja več možnosti. Z dvojno zavesno palico lahko čez senčila položite prosojnice ali drsnike in težje zavese ali pa z enim samim zavesnim trakom položite plošče na žaluzije ali senčila. Glede na izbiro tkanin in strojne opreme je lahko nanos slojev preprost in neobremenjen ali okrašen in uraden.

Drugačne izvedbe senčil

Panelne zavese, roloji in žaluzije so zaradi svojih izčiščenih linij posebno priljubljeni pri ljubiteljih minimalizma. So alternativne zavese. V nasprotju s tekstilnimi zavesami nimajo gub, zato se na njih nabira manj prahu in so enostavnejše za vzdrževanje. Rolo zavese so odlična izbira za uporabnike z majhnimi otroki in hišnimi ljubljenčki, saj jih je mogoče pred uničenjem zaščititi že v potegom na vzvod, ki rolo dvigne k stropu. Žaluzije omogočajo enostavno uravnavanje prepustnosti svetlobe, ponoči pa zaradi ne transparentnosti zagotavljajo visoko stopnjo zasebnosti.
zavesa

Če želite svoje okenske tretmaje združiti z vašim dekorjem, izberite zavese, ki so za nekaj odtenkov temnejše od barve stene. Če želite ustvariti kontrast, izberite krepko barvo, ki bo dopolnila vašo shemo okrasitve. Odtisi in vzorci so še ena odlična možnost pri ustvarjanju kontaktne točke – pazite le, da se ne bodo ujemali z vašim pohištvom. Če imate kavče z vzorci, preproge ali posteljnino, je najboljša trdna zavesa.

Pred nakupom izmerimo okna in razmislimo o svojih potrebah po senčenju ter zasebnosti

Pred nakupom senčil je potrebno natančno izmeriti dimenzije okna, okvirja, ter v primeru panelnih zaves tudi višino prostora. Odločiti se moramo, katere alternativne zavese bomo uporabili. Pred samim obiskom salona razmislimo tudi o svojih potrebah in željah – potrebujemo senčenje pred soncem in zaščito pred toploto, popolno zatemnitev prostora, iščemo zaslon pred radovednimi pogledi ali le vizualni dekorativni poudarek? Kakšno stopnjo svetlobne prepustnosti, barvo in vzorec senčil si želimo? Bomo karniso ali vodila namestili na strop, steno ali okenski okvir? Si želimo ročnega ali elektronskega upravljanja s senčili? S temi informacijami bomo lažje izbrali popoln model senčil, v veliko pomoč pa nam bodo tudi izkušeni prodajni svetovalci v salonu.

Več izdelkov na meganakupek.si

Za dodatne ideje pa obiščite še Nakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja