Ideje in navdih za opremo doma

Alternativne zavese: roloji, pliseji in žaluzije

Prilagodaljiva plise senčila

Plise senčila slovijo po svoji sposobnosti prilagajanja oknu ter zagotavljanju zasebnosti saj lahko njihovo pozicijo prilagajamo trenutnim potrebam – senčenju ali skrivanju pred radovednimi pogledi. Montirajo se direktno na okenski okvir ter tako zanje ne potrebujemo karnise ali vodila in posledično prostorsko ne posegajo v sobo. Ponašajo se z zelo minimalističnim izgledom, izbiramo pa lahko med različnimi materiali, ki omogočajo različne stopnje zatemnitve. 

plise zavese dnevna soba

Dovolimo si kombiniranje različnih tipov senčil

Za posebno unikaten izgled prostora si lahko drznemo kombinirati klasične končane zavese s trenutno modnimi roloji, tako imenovanimi ‘rimskimi’ zavesami ali pliseji. Pri materialih se lahko odločimo za enega samega ali pa drzno kombiniramo različne vzorce. Pri izbiri različnih senčil imejmo v mislih načine montaže ter potrebe posameznih oken – na nekaterih bomo zaradi zagotavljanja zasebnosti želeli zavese le na spodnjem delu okna, pri drugih pa zaradi zaščite pred svetlobo le na zgornji polovici okna. 

rolo zavese kombinacija končane zavese karnise vodila

Drugačne izvedbe senčil

Panelne zavese, roloji in žaluzije so zaradi svojih izčiščenih linij posebno priljubljeni pri ljubiteljih minimalizma. V nasprotju s tekstilnimi zavesami nimajo gub, zato se na njih nabira manj prahu in so enostavnejše za vzdrževanje. Rolo zavese so odlična izbira za uporabnike z majhnimi otroki in hišnimi ljubljenčki, saj jih je mogoče pred uničenjem zaščititi že v potegom na vzvod, ki rolo dvigne k stropu. Žaluzije omogočajo enostavno uravnavanje prepustnosti svetlobe, ponoči pa zaradi ne transparentnosti zagotavljajo visoko stopnjo zasebnosti. 

panelne zavese eleganten vzorec

Pred nakupom izmerimo okna in razmislimo o svojih potrebah po senčenju ter zasebnosti

Pred nakupom senčil je potrebno natančno izmeriti dimenzije okna, okvirja, ter v primeru panelnih zaves tudi višino prostora. Pred samim obiskom salona razmislimo tudi o svojih potrebah in željah – potrebujemo senčenje pred soncem in zaščito pred toploto, popolno zatemnitev prostora, iščemo zaslon pred radovednimi pogledi ali le vizualni dekorativni poudarek? Kakšno stopnjo svetlobne prepustnosti, barvo in vzorec senčil si želimo? Bomo karniso ali vodila namestili na strop, steno ali okenski okvir? Si želimo ročnega ali elektronskega upravljanja s senčili? S temi informacijami bomo lažje izbrali popoln model senčil, v veliko pomoč pa nam bodo tudi izkušeni prodajni svetovalci v salonu. 

plise zavese pisarna

Panelne zavese kot umetniško delo

Bi prostoru radi dodali nekoliko osebnosti, pa se ne želite predati divjim tapetam ali ekcentričnemu pohištvu? Odlična rešitev so potiskane panelne zavese, ki s svojimi živahnimi barvami in motivi postanejo pravo uporabno umetniško delo, hkrati pa jih je mogoče – ko se jih naveličamo- preprosto zamenjati.  Izbiramo lahko med številnimi različnimi izvedbami, glavno vodilo pa naj bo naš osebni okus ter trenutne modne smernice. Ne pozabimo na dejstvo, da se naj senčila estetsko ujemajo z ostalimi pohištvenimi kosi in dodatki v prostoru! 

panelne zavese print ulice

Več izdelkov na meganakupek.si