Ideje in navdih za opremo doma

Priročne klubske mizice za vsak dom

Priročne klubske mizice

Priročne klubske mizice za udobje in funkcionalnost

klubske mizice

Ko izbirate klubsko mizico, bodite pozorni, da se usklajuje s podobo dnevne sobe. Dobre in priročne klubske mizice bodo dale dnevni sobi bistven pomen, prav tako pa jo bodo popestrile in naredile bolj funkcionalno. Nanjo lahko odlagate vse, česar ne potrebujete, pa tudi kakšne spominke, ki jih želite obdržati in jih bi radi imeli v centru doma.

Dnevna soba ni popolna brez priročne klubske mizice. Če želite pokazati svojo klubsko mizico in se postaviti z njo pred sedežno garnituro, poiščite takšno v modernem stilu. Betonske klubske mizice so najboljše za industrijski rob, črni marmor pa daje poseben občutek.

1. Priročne klubske mizice nekoč in danes

Klubske mizice so se prvič začele pojavljati v bogatejših domovih sedemnajstega stoletja, kjer so jih uporabljali kot priročna odlagališča za pomembne predmete in so morale biti vedno na dosegu roke. Danes so v večini domov nepogrešljivi pohištveni kosi, na katere odložimo kavo ali časopis, jih okrasimo s šopkom svežih rož ali se okoli njih zberemo ob druženju s prijatelji.
priročne klubske mizice

Klubske mizice so priročne zato, ker poskrbijo, da imamo pri roki vse stvari, ki bi jih morda potrebovali, ko si vzamemo čas zase. Nanjo lahko odložite čaj, kavo, knjigo ali daljinec. Vsekakor bo to dovolj blizu, da ne boste rabli vstati, ko ste si vzeli čas za uživanje.

2. Trendi oblike klubskih mizic

Izgled izbrane klubske mizice naj bo usklajen s podobo dnevne sobe. Trenutno so zelo modne glamurozne kombinacije žametnega oblazinjenega pohištva in klubskih mizic iz medenine in marmorja, lahko pa se odločimo tudi za bolj boemske mize za dnevno sobo iz lesa ali ratana. Večno aktualni so stekleni modeli, ki so zaradi transparentnosti posebno primerni za manjše in temnejše dnevne sobe, v večjih dnevnih sobah pa so dobrodošle masivnejše klubske mizice v obliki skrinj.
klubska miza

Priročne klubske mizice so lahko namenjene tudi za naše modne sobne rastline.

3. Priročne klubske mizice kot stojala za rastline

Sobne rastline trenutno samozavestno kraljujejo kot najbolj priljubljeni dekorativni dodatki, klubske mizice pa lahko služijo tudi kot stojala za rastline. Rastlino z dvigom na manjšo klubsko mizico lepo izpostavimo, pa tudi mizica sama zasije v povsem novi luči. Zaradi zaščite talne obloge bo najboljše, če pod klubsko mizico z rastlino umestimo mehko preprogo ali tepih zanimivega potiska. Kot stojalo za rastline običajno uporabimo nekoliko višje priročne klubske mizice manjšega premera.
klubska mizica

Ko izbiramo klubsko mizico za našo dnevno sobo, moramo biti pozorni tudi na obliko in izgled dnevne sobe, kot tudi opremo, ki jo že imamo. Če imamo manjšo dnevno sobo, si ne moremo privoščiti masivne priročne klubske mizice ali kombinacijo večih modelov. Zato imamo na voljo tudi manjše mizice, ki so lahko zaobljenih linij in manjših dimenzij. Te so prav tako funkcionalne in priročne.

4. Več manjših klubskih mizic namesto ene velike

Namesto velikih težjih klubskih mizic je v sodobnih dnevnih sobah mogoče opaziti kombinacije manjših sestavljivih modelov. Njihova prednost je dejstvo, da jih je mogoče preprosto premikati po prostoru. Prav tako jih lahko uporabljamo ločeno, po potrebi pa jih lahko združimo v eno večjo klubsko mizo. Posebno drzni uporabniki se odločajo za kombiniranje klubskih mizic iz povsem različnih kolekcij. Tako ustvarjajo dom, prilagojen osebnim željam in okusu. Seveda pa je za eleganten izgled dnevne sobe vseeno potrebno paziti na splošno skladnost s talnimi in stenskimi oblogami, barvami ter ostalim pohištvom.

Več izdelkov na meganakupek.si

Klubske mizice lahko najdete tudi na Nakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja