Ideje in navdih za opremo doma

Priročne klubske mize

1. Klubske mizice nekoč in danes

Klubske mizice so se prvič začele pojavljati v bogatejših domovih sedemnajstega stoletja, kjer so jih uporabljali kot priročna odlagališča za pomembne predmete in so morale biti vedno na dosegu roke. Danes so v večini domov nepogrešljivi pohištveni kosi, na katere odložimo kavo ali časopis, jih okrasimo s šopkom svežih rož ali se okoli njih zberemo ob druženju s prijatelji. 

klubska mizica zabava dnevna soba dekor

2. Trendi oblike klubskih mizic

Izgled izbrane klubske mizice naj bo usklajen s podobo dnevne sobe. Trenutno so zelo modne glamurozne kombinacije žametnega oblazinjenega pohištva in klubskih mizic iz medenine in marmorja, lahko pa se odločimo tudi za bolj boemske mize za dnevno sobo iz lesa ali ratana. Večno aktualni so stekleni modeli, ki so zaradi transparentnosti posebno primerni za manjše in temnejše dnevne sobe, v večjih dnevnih sobah pa so dobrodošle masivnejše klubske mizice v obliki skrinj. 

klubske mize marmor kovina dekor

3. Klubske mizice kot stojala za rastline

Sobne rastline trenutno samozavestno kraljujejo kot najbolj priljubljeni dekorativni dodatki, klubske mizice pa lahko služijo tudi kot stojala za rastline. Rastlino z dvigom na manjšo klubsko mizico lepo izpostavimo, pa tudi mizica sama zasije v povsem novi luči. Zaradi zaščite talne obloge bo najboljše, če pod klubsko mizico z rastlino umestimo mehko preprogo ali tepih zanimivega potiska. Kot stojalo za rastline običajno uporabimo nekoliko višje klubske mizice manjšega premera. 

klubska mizica rastlina dekor

4. Več manjših klubskih mizic namesto ene velike

Namesto velikih težjih klubskih mizic je v sodobnih dnevnih sobah mogoče opaziti kombinacije manjših sestavljivih modelov. Njihova prednost je dejstvo, da jih je mogoče preprosto premikati po prostoru ter uporabljati ločeno, po potrebi pa jih lahko združimo v eno večjo klubsko mizo. Posebno drzni uporabniki se odločajo za kombiniranje klubskih mizic iz povsem različnih kolekcij. Tako ustvarjajo dom, prilagojen osebnim željam in okusu; seveda pa je za eleganten izgled dnevne sobe vseeno potrebno paziti na splošno skladnost s talnimi in stenskimi oblogami, barvami ter ostalim pohištvom. 

klubske mize sestavljive kombinacija dnevna soba dekor

Več izdelkov na meganakupek.si