Ideje in navdih za opremo doma

Modne preproge

Nakup modne prepoge kar prek spleta

Preproga prostoru doda karakter, ga omehča ter poudari njegovo udobje, poleg tega pa talno oblogo zaščiti pred odtisi pohištva in premočno dnevno obrabo. Sodobne preproge so tkane iz prijetnih trpežnih materialov in niso prav velik finančni zalogaj, zato jih lahko bolj brezskrbno menjamo. Nakup preproge je včasih veljal za prav zahteven podvig, danes pa le izmerimo prostor, v spletni trgovini odklikamo primerno preprogo v željenih dimenzijah, vtipkamo številko kreditne kartice in preproga je že na poti na naš dom. 

Preproga svetle barve

Preproge kot dekor

Uporaba preprog je v zadnjem času presegla zgolj funkcionalno rabo, v zadnjem času so preproge zelo modne tudi v vlogi stenskega dekorja oziroma tapiserij. V ta namen so posebno priljubljene tkane preproge z vzorci, ki spominjajo na ameriški divji zahod. Odločimo se lahko za eno večjo preprogo ali pa kombiniramo več manjših modelov različnih potiskov. Pri talnih preprogah je vedno pogosteje mogoče opaziti okrogle modele, ki z zaobljeno obliko prostor nekoliko omehčajo. Posebno zanimivi so pisani tkani modeli, ki na pogled delujejo kot nekakšno horizontalno umetniško delo. 

okrogla tkana preproga

Kosmatinci za ultimativno udobje

Trenutno so v svetu preprog ponovno aktualne preproge z globokim tkanjem oziroma tako imenovani kosmatinci. Zaradi mehke teksture so na dotik posebno prijetni, sodobni materiali pa zagotavljajo preprosto vzdrževanje. Na področju notranje opreme so poudarjene teksture trenutno eden glavnih trendov, odličen način za vnos tekstur v prostor pa je ravno umestitev kosmatinca. Odlično se podajo v dnevne sobe in spalnice, uporabimo pa ga lahko tudi v hodniku. 

preproga boemska kosmatinec

Otroške preproge so hitro zamenljive

Preproga v otroški sobi služi tudi kot mehka igralna podlaga, ki otroka zaščiti pred stikom z mrzlimi tlemi in pregrobimi padci. Posebno dobrodošli so modeli s poslikavami fantazijskih svetov, ki jih otrok vkomponira v svojo igro. Otroške preproge so običajno izdelane iz tehnološko naprednih materialov, ki so odporni na umazanijo in obrabo, hkrati pa omogočajo relativno nizke cene produktov. Otroško preprogo lahko zato ob otrokovem odraščanju brez slabe vesti zamenjamo ter tako hkrati vizualno osvežimo prostor. 

otroška igralna preproga zabaviščni park

Predpražnik poda prvi vtis

Predpražnik je prva stvar, s katero se srečajo obiskovalci doma. Njegova estetika in čistoča podata prvi vtis o prebivalcih, zato je izbira popolnega modela še toliko bolj pomembna. Na voljo so modeli z napisi dobrodošlice, modeli nepričakovanih oblik, pisanih barv in zanimivih potiskov, najbolj pomembno pa je, da predpražnik služi primarni funkciji – čiščenju čevljev. 

Preproga predpraznik Willkommen

Več izdelkov na meganakupek.si