Ideje in navdih za opremo doma

Oprema dnevne sobe

1. Brez shranjevalnih površin v dnevni sobi ne gre 

Sodobno pohištvo za dnevne sobe je sestavljeno iz različnih modularnih elementov, ki jih je mogoče poljubno kombinirati in dopolnjevati. Običajno gre za kombinacijo zaprtih in odprtih shranjevalnih površin kot so vitrine in kredence, stenske police, viseči konzolni elementi in TV omarice. Sodobno oblikovanje in tehnologije izdelave omogočajo napredne tehnične rešitve vodenja kablov, brezstičnega polnjenja elektronskih naprav ter vgrajevanja medijskih elementov. Pri načrtovanju dnevne sobe se lahko odločimo za nakup pohištvenih kosov iz iste linije, za posebno zanimiv izgled pa si lahko drznemo kombinirati kose različnih estetik. 

dnevna soba tv regal omarica preproge okrasni vzglavnik dekor

2. Kombiniranje zaprtih in odprtih shranjevalnih površin

Zaprte shranjevalne površine v obliki predalnikov, komod in omaric so vedno dobrodošle, saj omogočajo shranjevanje neestetskih stvari ter posledično skrbijo za urejen izgled dnevne sobe. Priljubljene dekorativne elemente in spominke lahko lepo postavimo na ogled s pomočjo stenskih polic, družinske fotografije pa razstavimo v obliki galerijske stene. V manjših dnevnih sobah ne pozabimo izkoristiti prav vsega prostora – tako tlorisno kot v višino vse do stropa! To lahko storimo z visokimi komodami in omarami ali pa umeščanjem polic po vsej višini sten. 

dnevna soba predsoba komode omarice dekor preproge

3. Kaj je dnevni regal?

Besedna zveza označuje dnevni regal zajema skupek omaric, polic in televizije, ki običajno zapolnjujejo najpomembnejšo steno v dnevni sobi. Vizualni center dnevnega regala je običajno televizija, ki je estetsko okvirjena s pohištvom in stenskim okrasjem. Dnevni regali so običajno sestavljeni iz nižje podolgovate TV omarice, višjih pokončnih zaprtih omar in daljših konzolnih polic. 

dnevna soba modna dnevni regal pohištvo omarice mizica

4. Razstava spominkov v vitrini

Idealni pohištveni kosi za razstavo ljubih spominkov so vitrine in kredence. Vitrine so višje ožje omarice, ki se ponašajo s steklenimi vrati ali stenami. Steklene površine omogočajo varno shranjevanje artefaktov ter jih ščitijo pred prahom in prekomerno uporabo. Na trgu so na voljo tudi vitrine z integrirano osvetlitvijo, ki služi tako za poudarjanje razstavljenih kosov kot elegantno dekorativno osvetlitev prostora.

dnevna soba komode pisane vitrine dekor dodatki

5. Skladnost estetike posameznih pohištvenih kosov

Pri načrtovanju izgleda dnevne sobe ga je potrebno tretirati kot celoto ter upoštevati skladnost izgleda vseh pohištvenih kosov. V primeru, da dnevna soba skupaj z jedilnico in kuhinjo tvori enoten bivalni prostor je potrebno uskladiti estetiko vseh teh funkcionalnih con prostora. Trenutno je zelo moden industrijski slog z robustnimi navidezno obrabljenimi teksturami, betonom in kovinskimi detajli ali pa skandinavski minimalizem z nežnih svetlih barvnih tonih. Načeloma velja pravilo nakupa vizualno nevtralnih večjih pohištvenih kosov, posebno pohištvo v dnevni sobi pa ji doda osebnost.

dnevna soba skupen bivalni prostor industrijski skandinavski slog

Več izdelkov na meganakupek.si