Ideje in navdih za opremo doma

Kopalniški trendi 2019

Nevtralna osnovna barvna paleta in dramatični dodatki

Opremljanje oziroma prenova kopalnice je tisti poseg, ki je tako izvedbeno kot finančno precejšnji zalogaj ter se ga posledično ne lotevamo prav pogosto. Zato velja pri oblikovanju stremeti k večni estetiki in dobra novica je, da je na področju kopalnic trenutno najbolj aktualna nevtralna barvna paleta belih, sivih in črnih barvnih tonov, ki se jih kombinira z naravnimi materiali kot sta les in kamen. Nevtralna splošna estetika kopalnice dopušča prilagajanje hitrim trendom s pomočjo menjave manjših živahnih barvnih dodatkov. V luksuzno kopalnico posebno glamurozen pridih vnesejo detajli kot so medeninaste armature, marmornati kopalniški dodatki, brisače dramatičnih modrih in rdečih barvnih tonov in mehke kopalniške preproge.

luksuzna moderna kopalnica industrijska les kovina banja ogledalo dekor tekstil

Enotni kovinski detajli

Pri oblikovanju kopalnice je potrebno veliko pozornost nameniti ravno manjšim detajlom, ki poskrbijo za brezhiben izgled in večjo funkcionalnost. Trenutno so zelo aktualne medeninaste ali črne matirane armature; pri nakupu katerih pa ne smemo pozabiti na druge manjše kovinske detajle kot so pokrovi odtokov, kanalete in okovja tuš kabin. Vse kovine v prostoru morajo biti za enoten izgled prostora namreč ujemajoče! V izogib prezahtevnemu kombiniranju se je bolj smiselno držati klasičnih srebrnih armatur ter jih dopolniti z ujemajočimi držali za brisače, ogledali in ostalimi detajli kromirane teksture. 

kopalnica detajli umivalnik krom ogledalo držala za brisače

Elegantna majhna kopalnica

Manjša kvadratura kopalnice naj ne bo ovira za njeno eleganco! Oprema majhne kopalnice zahteva nekoliko več spretnega oblikovanja prostora in sprejetje kakšnega kompromisa. Klasični triki za optično povečavo majhne kopalnice so: uporaba velikih ogledal, dobra osvetlitev, aplikacija svetlih barvnih tonov in kopalniško pohištvo, ki izkoristi celotno višino prostora.

manjša kopalnica morska ogledala dekor omarice blok tuš

 

Kopalniške suite, samostoječe kadi in nadpultni umivalniki

Pri oblikovanju sodobnih domov je mogoče opaziti porast števila kopalnic na bivalno enoto. V preteklosti so bili v kopalnico umeščeni tudi pralni in sušilni stroji, ki se jih sedaj umešča v utility-je, kopalnice pa ostajajo namenjene zgolj sproščanju in negi telesa. Zelo priljubljene postajajo zakonske suite kopalnice, ki poleg spalnice vključujejo tudi garderobo in kopalnico; vsi trije prostori pa so odprto povezani in zato enotno elegantno oblikovani. Modne so velike samostoječe kopalne kadi, tuš kabine s stekleno steno brez okovja, nadpultni umivalniki ovalnih ali pravokotnih oblik in minimalistične stenske armature. V kopalnicah je mogoče velikokrat opaziti tudi savne. Sodobno kopalniško pohištvo se ponaša s poudarjenimi teksturami, zanimivimi ročaji, prestižnimi materiali in detajlno razdeljenimi shranjevalnimi površinami. 

kopalnica vintage omarice umivalnik ogledalo shranjevalne površine dekor

 

Več izdelkov na meganakupek.si