Ideje in navdih za opremo doma

Spa v domači kopalnici

1. Čiščenje in stilska osvežitev

Nič hudega ni, če poleti nimamo časa pobegniti na eksotični dopust; z malce domišljije si lahko domači spa uredimo tudi v lastni kopalnici! Kopalnica sicer velja za prostor, ki je bolj kot uživanju namenjen vsakodnevni funkcionalni uporabi ter je posledično običajno malce razdejana in ne preveč vabljiva. Že hitro pospravljanje in osnovno čiščenje bosta kopalnico navidezno polepšala, za ustvarjanje popolnoma sproščujoče atmosfere pa poskrbimo še s primernimi dodatki, svetlobo in vonjem. Najpreprostejši način za instantno stilsko osvežitev kopalnice je namreč nakup novih kopalniških dodatkov, katerih nekoliko pogostejša menjava se priporoča že iz higienskih razlogov. 

kopalnica osvetlitev

2. Topla voda

Kopanje v morju ali bazenu lahko prav dobro nadomesti sproščanje v domači kadi. Topla voda olajša dihanje, odpre pore in sprosti mišice. Za udobnejše sedenje v kadi si lahko umislimo silikonsko proti drsno podlogo in vodo odbojno blazino, na obod banje pa razporedimo sveče. V primeru, da je naša kopalnica premajhna za banjo se je mogoče lepo sprostiti tudi pod vročim tušem! 

kopalnica wellness banja

3. Topli toni in naravne teksture

Pri opremi kopalnice, ki jo bomo uporabljali kot domači spa je potrebno veliko pozornosti posvetiti izbiri primernih barv in materialov. Za zagotavljanje sproščujoče energije v prostoru se raje izognimo kričečim barvam in močnim vzorcem ter raje izberimo nevtralno naravno barvno paleto. Posebno dobrodošla materiala sta kamen in les, ki se pojavljata v obliki talnih oziroma stenskih oblog ter kopalniškega pohištva. Materiali naj bodo medsebojno skladni, topli rjavi toni kopalniških omaric lepo zaživijo v kombinaciji z belo barvo, ki jo lahko dopolnimo z zelenimi odtenki. Najbolj zaželjen dekorativni dodatek v kopalnicah so namreč postale sobne rastline, ki poleg trendovskega izgleda zagotavljajo tudi čistejši zrak! 

Kopalnica lesena

4. Mehke brisače

Nepogrešljiv element vsakega prestižnega wellness centra so kot oblak mehke brisače in kopalni plašči. Kopalniški tekstil velja za pomemben detajl, ki veliko doprinese k sproščujočemu wellnes doživetju; hkrati pa ga je zelo enostavno poustvariti tudi v domači kopalnici. Brisače svetlih nevtralnih tonov so kar se tiče trpežnosti pri pogostem pranju najbolj hvaležne; vsekakor pa lahko izberemo tudi modele bolj drznih barv. Brisače so lahko tudi lep dekorativen dodatek – lahko jih lepo zvite zložimo na police ali pa jih pospravimo v elegantne košarice. Kopalniška tla so običajno hladna na dotik, zato so toliko bolj dobrodošle kopalniške preproge, ki prostor s svojo poudarjeno teksturo tudi vizualno omehčajo.

Kopalni plasc

5. Vzdušje 

Sproščeno spa vzdušje v kopalnici poudari zamolkla ambientalna svetloba sveč, piko na i pa mu dodajo opojne dišave za prostor. Moteče zvoke zunanjega sveta lahko udušimo v nežni glasbi, ki se vrti iz prenosnih zvočnikov ter si tako privoščimo kakšno urico popolne nemotene sprostitve.  

Kopalnica dodatki sveče brisače sproščanje

 

Več izdelkov na meganakupek.si