Ideje in navdih za opremo doma

Sproščujoča oaza v kopalnici

Četrta dimenzija prostora – vonj dišav

Vonj vsekakor velja za četrto dimenzijo prostora ter veliko doprinese k doživetju ambienta – to je še kako pomembno ravno v kopalnici. S pomočjo dišečih svečk in dišav za prostor lahko običajni kopalnici dodamo pridih luksuznega wellness salona; ali pa zgolj prekrijemo neizogibne funkcijske kopalniške vonjave. Pri izbiri vonja sledimo parfumskim notam dišave, nič pa ne škodi, če je tudi embalaža elegantna! 

kopalnica disave za prostor zelena umirjena kombinacija

Mehke brisače, kopalniške preproge in posodice za milo naj bodo vedno pri roki

Ni bolj zoprnega občutka kot tistega ob sestopu iz banje ali izpod tuša na mrzle kopalniške ploščice. Temu se lahko povsem preprosto izognemo s pomočjo kopalniške preproge, ki naj bo prijetno mehka ter po možnosti hitro sušeča. V kopalnici je praktično imeti vedno na dosegu rok tudi brisače, ki lahko lepo zložene na kopalniškem pohištvu služijo tudi kot lep vizualni poudarek. Tako v tušu kot ob banji in umivalniku so dobrodošle tudi elegantne posodice za milo. V tušu so najbolj funkcionalni modeli, ki jih je mogoče pritrditi na steno ali obesiti na armaturo, na rob banje in umivalnika pa lahko umestimo simpatično stekleničko ali pladenj za milo v kosu. 

kopalnica spa preproga brisače posodice za milo

Spa v domači kopalnici s pomočjo umirjene osvetlitve

Sproščujoč ambient je v kopalnici mogoče ustvariti tudi s pomočjo svetlobe. V kopalnici dnevno sicer potrebujemo dobro osvetlitev, ki omogoča nemoteno urejanje, ličenje ter čiščenje. Za občutek pravega spa v domači kopalnici pa bo bolj dobrodošla zamolkla svetloba toplih tonov, ki jo lahko ustvarimo tudi s pomočjo sveč. 

spa kopalnica sveče

Kopalniški dodatki naravnih barv

Kopalniški dodatki so tisti elementi, s pomočjo katerih je mogoče poljubno spreminjati podobo kopalnice. Menjave keramike in kopalniškega pohištva se res ne lotevamo prav pogosto, veliko pa je mogoče narediti tudi s pomočjo manjših dodatkov, kot so kozmetični koši, košare za perilo, kopalniški tekstil in druge malenkosti. Če strmimo k umirjenemu wellness ambientu izberimo modele nežnih rjavkastih ali zelenih barvnih tonov, poudarjenih mehkih tekstur ter se poslužujmo naravnih materialov. 

kopalnica spa dodatki posodica za milo lonček za ščetke komplet

Več izdelkov na meganakupek.si