Ideje in navdih za opremo doma

Kopalniški tekstil za vsako kopalnico

1. Brisače kot modni dodatek kopalnice

Brisače so pomembne in nič ni bolj zadoščujočega od tople in mehke brisače, v katero se zavijemo po sproščujoči kopeli ter doživimo pravi pravcati spa v domači kopalnici. Poleg povsem praktične funkcije brisanja telesa služijo tudi kot pomemben vizualen element kopalnice, zato se velja nakupa brisač lotiti premišljeno. Določimo potrebno število brisač za vso družino ter izberimo modele, ki so estetsko enotni ter usklajeni s siceršnjo barvno podobo kopalnice. Pri tem ne smemo spregledati kopalniške preproge, ki zavzema veliko površino kopalnice ter s tem vpliva na njeno estetiko. 

kopalniški tekstil brisače dekor

2. Tipi in mehkoba brisač

Brisače se glede na namen ločujejo predvsem po velikosti. Za največje veljajo tiste za na plažo, ki po standardu merijo 100 x 150 cm in so običajno tudi bolj močnih pisanih barv. Standardne brisače za tuširanje so okvirnih dimenzij 70 x 140 cm, brisače za obraz pa 50 x 90 cm. Mini brisačke za roke merijo 30 x 50 cm ali 40 x 60 cm. Kvaliteta brisač je odvisna od njihovega materiala in gramaže. Večja gramaža namreč zagotavlja večjo vpojnost in mehkobo brisač. Avstrijska blagovna znamka Vossen slovi po kvalitetnih, dermatološko testiranih materialih, obstojnih barvah in ekološko ter socialno trajnostni proizvodnji. Med brisače prištevamo tudi kopalne plašče, ki jih lahko uporabljamo za brisanje po kopanju ali pa kot dodatno domače oblačilo. 

kopalniski tekstil brisace pisane

3. Potrebno število brisač na družinskega člana

Pri nakupu novih brisač je potrebno razmišljati o potrebni količini. Načeloma velja splošno pravilo, ki pravi da vsak družinski član potrebuje dve veliki brisači za tuširanje, dve manjši brisači ter dve mini brisači za obraz. Prav takšno število brisač računajmo tudi na vsakega gosta, v vsaki kopalnici potrebujemo še dve brisači za roke. Tako bomo imeli vedno na voljo čist set brisač; tudi na pralni dan. Brisače za obraz lahko po želji nadomestimo z rokavicami za umivanje, ki bodo posebno razveselile mlajše družinske člane.

kopalniški tekstil brisače za tuš količina raznobarvno

4. Brisače na plaži in v savni

Brisače niso nepogrešljive samo doma, potrebujemo jih tudi ob prostočasnih aktivnostih, ki imajo stik z vodo. Brisače za plažo in savno so običajno večje od domačih brisač. Brisače za na plažo so navadno pisane, pri izbiri barve in vzorca lahko domišljiji pustimo prosto pot. Brisače za savno so nasprotno bolj umirjenih barvnih tonov, saj je čas savnanja namenjen sproščanju in bi močne barve bodle v oči. Nekateri modeli brisač za savno so opremljeni z patenti, ki omogočajo udobno nameščanje okoli telesa ter brisačo spremenijo v obleko. 

kopalniški tekstil brisače za na plažo in savno

5. Nega brisač 

S pravilno nego brisačam podaljšamo življenjsko dobo ter ohranimo njihovo mehkobo in barvo. Brisače se umažejo ter uničijo zaradi stika s produkti za nego kože in zatikanjem nitk ob kopalniško pohištvo. Brisače podobnih barv peremo skupaj, za pisane modele pa uporabimo lovilec barv. Izogibajmo se uporabi agresivnih čistilnih sredstev in mehčalcev, ki dejansko zamnšujejo vpojnost brisač. Mehkobo brisač se ohranja s procesom sušenja v sušilnem stroju, ki z rotiranjem zraka poskrbi za puhasto teksturo brisač. Shranjujemo jih v kopalnici ali spalnici, lepo zložene na policah ali v košarah lahko služijo tudi kot simpatična dekoracija prostora. 

kopalniški tekstil shranjevanje dekor

Ali iščete kopalniške omarice, kopalniški bloki ali umivalniki z omaricami ? Ali pa morda ostalo kopalniško pohištvo?
Bogato ponubo lahko preverite na naši spletni strani pod kategorijo KOPALNICE.

Več izdelkov na meganakupek.si