Ideje in navdih za opremo doma

Oprema majhne kopalnice

1. Ogledala

Ogledala so najbolj preprost način za optično povečavo prostora. Izberemo lahko kopalniško omarico s frontami v ogledalu ali se odločimo za instalacijo čim večjega kopalniškega ogledala, posebno drzni uporabniki pa lahko izberejo stenske ploščice v teksturi ogledala. Edina slaba stran večjih ogledal je dejstvo, da potrebujejo redno čiščenje in vzdrževanje saj so prah, prstni odtisi in vodni kamen na njih precej hitro opazni. Še en trik za vizualno povečajo prostora je dobra osvetlitev, ki jo lahko dosežemo tako, da ogledalo umestimo za stenska svetila in tako podvojimo količino svetlobe, ki jo oddaja. 

Majhna kopalnica ogledala

2. Shranjevalne površine

Shranjevalne površine so v kopalnici vedno še kako dobrodošle; v kopalnici manjše kvadrature pa je zagotavljanje le-teh precejšnji izziv. Izkoristiti velja prav vsak kotiček! Pod umivalnik umestimo večjo kopalniško omarico s predali, v kateri so drobnarije lahko dostopne. Izkoristiti velja vso višino prostora in pod strop nad wc-jem umestiti visečo omarico ali serijo polic! Ne pozabimo, da razmetana kopalnica vizualno deluje manjša, zato investirajmo v zaprte omarice oziroma elegantne košare in škatle, v katerih bodo lepotilni pripomočki ostali skriti. 

Majhna kopalnica predali shranjevalne površine

3. Sledimo svojemu okusu

Majhna kvadratura prostora vsekakor naj ne bo ovira za izbiro lepe opreme, ki odraža osebni okus uporabnikov. Ljubitelji sodobnega minimalizma naj izberejo kopalniško pohištvo izčiščenih linij in nevtralnih barv, vintage navdušenci pa si lahko privoščijo modele rustikalnega izgleda. Na splošno velja pravilo, da velja izbrati večje oziroma dražje kose vizualno nevtralne estetike in prostor trenutnim modnim trendom prilagajati s pomočjo manjših dodatkov. 

majhna kopalnica bela kopalniške omare omarice

4. Zaobljene linije

Pri manjši kvadraturi kopalnice je treba izkoristiti vsak kotiček, hkrati pa dopustiti dovolj prostora za neovirano premikanje. Kopalniški bloki z zaobljenimi linijami so za takšne primere odlična rešitev, saj hkrati omogočajo instalacijo umivalnika spodobne velikosti in bolj odprte prehode. Zaobljene površine so posebno dobrodošle v kopalnicah, ki jih uporabljajo tudi manjši otroci, saj so zaradi mehkih robov manj nevarne! 

Majhna kopalnica omare bloki zaobljene linije

5. Kopalniški dodatki

Kopalnico je najenostavneje vizualno popestriti z zanimivim kopalniškim tekstilom. Pisane kopalniške preproge, brisače in kopalniške zavese v še tako dolgočasen prostor vnesejo barvo, igrive vzorce in dobro voljo; poleg tega pa jih je zelo preprosto zamenjati, ko se jih naveličamo. V izogib večno vlažnim brisačam in plesnenju poskrbimo za kakovostno zračenje prostora ali pa izberimo modele iz sodobnih hitro sušečih se materialov! Drznosti si lahko dovolimo tudi pri izbiri drugih manjših kopalniških dodatkov, ki so za nemoteno vsakdanjo uporabo prostora povsem nepogrešljivi! 

majhna kopalnica pisane brisače

Več izdelkov na meganakupek.si