Ideje in navdih za opremo doma

Preplet starega in novega pohištva

mali gospodinjski aparat

Dejstvo je, da se moda tudi v svetu notranjega oblikovanja vedno znova vrača. Še nikoli nismo imeli na voljo tako pestrega spektra zgodovinskih obdobij iz katerih lahko vlečemo inspiracijo za opremo naših domov. Seveda ni nobene potrebe da bi se držali enega samega zgodovinskega sloga; s premišljenim načrtovanjem jih lahko medsebojno mešamo in dopolnjujemo. Kontrasti med oblikami, barvami in teksturami namreč poudarijo lastnosti posameznih kosov, izogibati se je treba le pretiravanja. Rustikalne vitrine in kredence ter dekor vintage izgleda na primer dodatno poudarijo sodobno naravo arhitekture pričujoče jedilnice. 

lesena jedilnica vitrine in kredence omarice predalniki miza stoli

Sodobni bivalni objekti so načeloma tako oblikovno kot barvno zasnovani zelo minimalistično kar jim doda pridih hladnosti in neživljenskosti. S pomočjo pohištva starinskega izgleda kot je na primer kovana klasična postelja lahko prostore omehčamo ter vanje vnesemo romantično vzdušje nostalgije. 

romantična starinska spalnica dodatki dekor

Načeloma velja pravilo, da velja v prostoru izpostaviti en pohištven element, ki naj zasije v svojem historičnem siju. Trenutno so ponovno v modi stenske štukature, ki spominjajo na pariške salone. Služijo kot čudovit stenski dekor, odlično pa se podajo k sodobnim zofam skandinavske estetike, grafičnim industrijskim klubskim mizicam in elegantnim steklenim visečim svetilkam.  

siva zofa dnevna soba dekor viseča svetilka

V primeru, da imamo opravka s historičnim prostorom ga v izogib preživetemu izgledu napolnimo s pohištvenimi kosi sodobnih linij. Minimalistično kopalniško pohištvo na primer lepo uravnoteži nostalgične arhitekturne elemente zgodovinske kopalnice. Kromirani kopalniški dodatki s kovinskim bleskom v prostor vnesejo celo nekoliko futuristične energije ter poskrbijo za posebno elegantno vzdušje. 

svetla kopalnica starisnki izgled slog dodatki pripomočki dekor

Pri opremi doma s kosi različnih obdobij si lahko damo duška ter dedkovo uro in podedovan predalnik samozavestno kombiniramo s sodobnimi abstraktnimi slikami in modno sedežno garnituro. S tem dejanjem izrazimo spoštovanje do preteklosti in ljubezen do prednikov ter hkrati zadostimo potrebam sodobnega bivanja. 

skandinavska dnevna soba pohištvo garnitura mizica dekor stoječa svetilka

Več izdelkov na meganakupek.si