Ideje in navdih za opremo doma

Posebno pohištvo za dnevne sobe

1. Oblikovanje dnevne sobe glede na osebne potrebe in okus

Dnevna soba je tisti prostor v domu, kjer preživimo največ prostega časa, se družimo s prijatelji, gledamo televizijo, se igramo in privoščimo popoldanski spanec. Zato je še toliko bolj pomembno, da je oblikovana udobno, sproščujoče in v skladu z našim osebnim okusom. Oblikovanja dnevne sobe se velja lotiti z izbiro večjih pohištvenih kosov kot so zofe, sedežne garniture in TV elementi, ki naj bodo vizualno nevtralni saj bodo v prostoru verjetno ostali vrsto let. Prostor nato dopolnimo z manjšimi pohištvenimi kosi in dodatki, ki so lahko bolj drznih linij ter v dnevno sobo vnesejo karakter.

dnevna soba lesena komoda

2. Klubska mizica je srce dnevne sobe

Klubske mizice so eden nepogrešljivih elementov, okoli katerih se vrti dogajanje v dnevni sobi. Sestavljivi kompleti klubskih mizic različnih velikosti so odlična ideja za manjše dnevne sobe, posebno, če so izdelane iz svetlih in transparentnih materialov. V večjih dnevnih sobah so dobrodošle večje masivne klubske mizice, ki lahko služijo tudi kot shranjevalne površine.

dnevna soba lesena klubska mizica

3. Trenutno je najbolj aktualen urban industrijski slog

Trenutno je med stili zelo moden industrijski slog, ki je posebno aktualen za mladostne urbane dnevne sobe. Zaznamujejo ga navidezno obrabljene lesene in betonske teksture kredenc, regalov ter klubskih mizic, robustni kovinski detajli svetilk ter taburejev in starinski videz pohištvenih kosov. Industrijski slog je popoln za možate milenijske uporabnike, živeče v stanovanjih, ki spominjajo na newyorške lofte.

dnevna soba urban industrijski slog

4. Shranjevalne površine v dnevnih sobah

V dnevnih sobah ni nikoli preveč shranjevalnih površin. Zagotovimo jih lahko s pomočjo elegantnih komod in omaric, v katere skrijemo vse pomembne dokumente, zgornjo ploskev pa uporabimo za razstavo dekorativnih dodatkov. Kadar pričakujemo večje število obiskov v dnevni sobi še kako pridejo prav tudi dodatna sedišča. V ta namen so zelo dobrodošli ljubki tabureji, ki jih sicer lahko uporabljamo kot odlagalne mizice ali pa zgolj kot dekoracijo. Za ultimativno estetsko dnevno sobo, vredno objave na Instagramu, si pri oblikovanju lahko privoščimo nekoliko drznosti, pazimo le na skladnost celotne podobe prostora, saj lahko v nasprotnem primeru dnevna soba na pogled deluje neurejeno.

dnevna soba komoda shranjevalne odlagalne površine

Pohištvo za dnevne sobe

5. Ogledala kot funkcionalna dekoracija za dnevne sobe

Za dnevne sobe s slabo naravno osvetlitvijo lahko to težavo rešimo s pomočjo dekorativnih ogledal. Postavimo jih na mesta, kamor pada največ naravne svetlobe ter tko podvojimo njeno količino. Ogledala so zelo primerna tudi za manjše dnevne sobe, saj jih navidezno povečajo. Odločimo se lahko za umestitev enega večjega ogledala, posebno igrivo pa izgleda kombinacija več manjših ogledal z zanimivimi okvirji, ki jih lahko razporedimo med slike na galerijski steni.

Dnevna soba ogledala komode okvirji

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja