Ideje in navdih za opremo doma

Pomlad v jedilnici

Podobo jedilnice je najpreprosteje spreminjati s pomočjo menjave tekstilnih dodatkov, kot so prti, tekači in namizni pogrinjki. Svežino pomladi poudari tekstil pastelnih tonov, posamezne kose pa lahko medsebojno poljubno kombiniramo in dopolnjujemo. Barvna zgodba podobe mize bo še posebno lepa kadar so porcelan, dekor in tekstil barvno usklajeni. Običajni jedilni servis lahko za svečano priložnost velikonočnega zajtrka zamenjamo z bolj praznično različico, okrašeno s cvetličnim potiskom.

 velikonocna miza

Med pisano ponudbo sezonske velikonočne dekoracije velja izbrati kose, ki ustrezajo tako trenutnim trendom kot siceršnji podobi ambienta. V modne minimalistične ambiente se lepo podajo elegantne dekoracije izčiščenih linij in umirjenih barv, v bolj tradicioanlnih domovih pa bodo zaživeli sezonski dekorativni kosi starinske podobe. 

velikonocni dekor

Veselo pomladno vzdušje lahko v domu poudarimo s rožami, živahnimi barvami, romantičnimi rožastimi potiski ter za ta čas značilnimi velikonočnimi motivi kot so jajca, zajčki in piščančki. Sredino mize je mogoče elegantno okrasiti z vazami, polnimi buhtečih popkov pomladnih cvetlic, ki jih dopolnjujejo manjše velikonočno obarvane skulpture.

 velikonocna zajcka

Pri okraševanju ne pozabimo na druge prostore doma. Osnovno vodilo pri opremljanju doma naj bo izbor vizualno in barvno nevtralnih večjih pohištvenih kosov, ki jih nato poljubno dopolnjujemo s trendi dodatki. Pastelni toni praktično poosebljajo pomladno vzdušje, v prostor pa jih lahko vnesemo s pomočjo udobnih dekorativnih blazin, slik in okrasnih škatel. 

velikonocna jedilnica

Letošnji trendi velikonočnih dekoracij vsekakor niso minimalistični. Pri oblikovanju pogrinjka si lahko damo duška pri kombiniranju barv, vzorcev in celo tekstur; pazimo le na skladnost celotne podobe. Dobrodošli so ročno izdelani napisi, kreativno pobarvana jajca, na nobeni mizi, vredni objave na instagramu pa ne smejo manjkati kristalni kozarci in jedilni pribor v zlati barvi! 

velikonocna jajca

 

Več izdelkov na meganakupek.si