Ideje in navdih za opremo doma

Modna kuhinja brez ročajev

mali gospodinjski aparati

1. Izgled ročajev za piko na i izgleda kuhinje

Kuhinjski ročaji so tisti poseben detajl, ki da piko na i izgledu kuhinje. V zadnjem času je mogoče opaziti velik porast popularnosti nevidnih ročajev; bodisi v obliki elegantnih utorov ali pa odpiranja na dotik. Skupni imenovalec kuhinj brez ročajev je eleganten minimalističen videz, pohvalijo pa se lahko tudi s preprostim čiščenjem in prijetnim oprijemom. 

kuhinja rocaji beli

2. Odpiranje na dotik

Varianta kuhinj z odpiranjem na dotik je najbolj priljubljena med ljubitelji izčiščenih linij in skandinavskega izgleda. Prednost tovrstnega načina odpiranja je minimalističen učinek kuhinjskih elementov, slabost pa so občasni vidni prstni odtisi, ki se pojavijo ob neprevidni uporabi. Temu se pri 3d načrtovanju kuhinj lahko izognemo z izbiro front iz poudarjenega teksturiranega materiala ali pa z rednim čiščenjem. 

kuhinja odpiranje na dotik

3. Ročaji z utorom

Ročaji z utorom so alternativa odpiranju na dotik, ki omogoča podoben minimalističen izgled s nekoliko več fukncionalnega oprijema. Notranjost utorov je lahko enake barve in teksture kot fronte kuhinjskih elementov ali pa je povsem kontrastna. Dolge linije ročajev lahko torej služijo kot vizualni poudarek kuhinje ter dopuščajo, da se pri načrtovanju kuhinje po meri poigramo z vertikalnimi in horizontalnimi linijami; kontrastni ročaji pa izgledu kuhinje dodajo tudi globino. Predali in omarice imajo običajno horizontalno ležeče ročaje. Bela tehnika, kot sta primer vgradni hladilnik in zamrzovalnik, pa lahko ima tudi potopljene ročaje z vertikalnim oprijemom.

kuhinja rocaji kontastni

4. Zaščita pred kuharskimi nesrečami

Ročaji z utorom so običajno izvedeni tako, da ena horizontalna linija ročajev teče pod pultom, ena pa na polovici spodnjih elementov. Spodnja linija lahko služi za odpiranje enega ali dveh predalov in tako poenoti izgled kuhinje. Svet okusov in kuhinj je območje doma, ki je najbolj izpostavljeno politim tekočinam in drugim nerodnim doživetjem. Ročaji v obliki utorov so zato pomaknjeni pod kuhinjski pult in tako skriti pred morebitnimi kuharskimi nesrečami.

kuhinja rocaji temni

Več izdelkov na meganakupek.si