Ideje in navdih za opremo doma

Postelja za vsak okus

Postelja naj bo skladna z opremo spalnice

Ko se odločamo za menjavo ali nakup nove postelje je zelo pomembno, da se izbrani model postelje poda v siceršnjo podobo spalnice. Spalnico načrtujmo kot celoto ter izberimo skladne garderobne omare, predalnike, nočne omarice in posteljo ter z izbranim slogom uskladimo tudi dekorativne dodatke. Atmosfera v spalnici naj bo pomirjujoča in sproščujoča, zato se pri opremi držimo nežnih barvnih tonov, toplih materialov ter mehkih tekstur. 

postelja lesena svetla kombinacija dodatki dekor

Oblazinjene postelje za ultimativno udobje

Strmite k ultimativnemu udobju spalnice, ki spominja za luksuzno hotelsko sobo? Za vas so torej najbolj primerne bogato oblazinjene postelje. Ponašajo se z mehko tapeciranimi vzglavji različnih višin, oblik, materialov ter vzorcev prešitja. Sodobne oblazinjene postelje so odete v tehnološko napredne tkanine, ki so enostavne za čiščenje in vzdrževanje. Med oblazinjenimi posteljami so trenutno najbolj priljubljene tako imenovane Boxspring postelje, ki slovijo po dvojnem vzmetenju, višjem ležišču in izrednem spalnem udobju. 

boxspring postelja modra dekor

Eleganca kovinskih postelj

Na pogled so s svojimi zaobljenimi linijami posebno zanimive kovinske postelje. Priljubljene so zaradi trpežnosti, stabilnosti in preprostega vzdrževanja saj je kovina odporna na temperaturne spremembe, vlago in zajedalce. Zaobljene linije na kovinskih posteljah tvorijo elegantna vzglavja in vznožja, ki se v beli različici sanjsko podajo v romantične spalnice, v črni izvedbi pa se zlijejo z industrijskim slogom.

postelja kovinska romantika industrijski slog zaobljene linije

Masivne postelje so večne

Pristaši izredne kvalitete prisegajo na masivne postelje, ki so brez konkurence kar se tiče trdnosti, kakovosti izdelave, dolžine življenjske dobe ter brezčasne elegance. Les velja za material, ki je najbolj trajnosten, prijeten na dotik in hkrati omogoča izdelavo različnih elegantnih oblik posteljnih okvirjev. Masivne postelje se odlično obnesejo tudi ob selitvah, saj jih je mogoče brez posledic razstavljati in ponovno sestavljati. 

masivna postelja predali shranjevalne površine dekor

Moderne postelje hkrati služijo kot shranjevalne površine

Postelja lahko poleg osnovne funkcije služi tudi kot priročna shranjevalna površina. Ker gre za precej velik kos pohištva bi bilo res škoda, da bi njen volumen ostal neizkoriščen. Moderne postelje imajo shranjevalne površine umeščene v predale ali pod dvižno ležišče. Pri predalih je potrebno paziti, da je ob postelji na voljo dovolj prostora za odprtje predala, pri dvižnih ležiščih pa je za dvig mehanizma potrebno malce več fizične moči uporabnika. 

postelja siva shranjevalne površine predali dvižno ležišče

Več izdelkov na meganakupek.si