Ideje in navdih za opremo doma

Posteljnina za piko na I

1. Nemoten spanec v sanjski postelji

V vsaki spalnici postelja velja za enega večjih pohištvenih kosov; posledično pa izbira posteljnine, odej in okrasnih vzglavnikov igra veliko vlogo v vizualni podobi spalnice. Gre za cenovno dostopne kose, ki omogočajo redno stilsko osveževanje spalnice glede na trenutne modne trende. Snovanja videza sanjske postelje se velja lotiti premišljeno, s kreativnim kombiniranjem barv, materialov in tekstur lahko namreč najlažje ustvarimo sproščujočo atmosfero spalnice. Le-ta nas bo ponoči zazibala v kraljevski spanec, s svojim izgledom pa nas bo navduševala tudi podnevi.

posteljnina nordijska svetle barve posteljnina vzglavniki odeje dekor dodatki

2. Zanimiv videz spalnice z neujemajočo se posteljnino

Za zakonsko posteljo lahko izberemo eno večjo skupno odejo ali pa ima vsak zakonec svojo lastno manjšo odejo. V primeru odločitve za dve ločeni prešiti odeji ni nobene potrebe, da se posteljnina obeh ujema. Spalnica bo z izborom različnih ‘njenih’ in njegovih’ posteljnin na pogled delovala še posebno zanimivo; pazimo le na barvno in slogovno usklajenost posameznih modelov. Pri izbiri posteljnine ne pozabimo na rjuhe, ki so lahko ujemajočih se ali pa tudi popolnoma kontrastnih barvnih tonov. 

posteljnina neujemajoča svila vzglavniki dekor

3. Urejenost s pomočjo posteljnega pregrinjala

Jutranje postiljanje postelje velja za obred, ki naj bi vzpodbudil dnevno produktivnost, poskrbel za urejenost, znižal stres in izboljšal počutje. Ob postiljanju potresemo in pogladimo odejo, naravnamo vzglavnik; na koncu pa oboje pogrnemo s posteljnim pregrinjalom. Posteljna pregrinjala so odličen način zaščite postelje pred prahom in umazanijo, hkrati pa poskrbijo za urejen izgled spalnice. Posteljno pregrinjalo naj bo dovolj veliko, da prekrije celotno površino postelje, ter izdelano iz estetskega tekstila, ki se ujema z opremo prostora. 

posteljnina pregrinjalo vzglavniki odeje urejen izgled

4. Okrasni vzglavniki za piko na i

Postelja običajno zavzema večino površine spalnice ter lahko na pogled deluje preveliko in nekoliko monotono. To težavo je mogoče preprosto rešiti s pomočjo okrasnih vzglavnikov, ki jih ob postiljanju namestimo na posteljo. Izberemo lahko modele vzglavnikov, ki se vizualno ujemajo s pregrinjalom in posteljnino; ali pa drzno kombiniramo kose različnih barv, materialov in tekstur. Ponoči okrasne vzglavnike spravimo v košaro ob vznožju postelje, jih skrijemo v omaro ali pa uporabimo kot dodatno oporo med spanjem. 

posteljnina okrasne blazine vzglavniki dekor urejenost

5. Udobje in mehkoba s pomočjo odeje

Odeje so dobrodošel dekorativni element tako v spalnicah kot tudi dnevnih sobah. S pomočjo odej v prostor vnesemo nekoliko barve in mehkobe, še kako dobrodošle pa so ob zimskih večerih, ko se z njihovo pomočjo tudi grejemo. V dnevnih sobah dekorativne odeje služijo tudi kot zaščita oblazinjenega pohištva pred prekomerno obrabo. V spalnicah odeje običajno pogrnemo preko posteljnega vznožja, kjer ščitijo posteljnino pred umazanijo. Trenutno so najbolj modni pleteni modeli odej s poudarjenimi teksturami ter resami. 

posteljnina raznobarvne odeje okras dekor zaščita

Več izdelkov na meganakupek.si

Sorodni članki