Ideje in navdih za opremo doma

Podeželska klasika v kuhinji

Podeželska kuhinja je večna

Trendi na področju notranje opreme se spreminjajo s svetlobno hitrostjo, edini slog, ki ne gre res nikoli iz mode ostaja podeželska klasika. Ravno iz tega razloga je podeželska klasika posebno aktualna za kuhinje. Kuhinja velja za prostor, katerega opremljamo oziroma prenavljamo kar se da redko, zato je še toliko bolj pomembno, da izberemo elemente kvalitetne izdelave in večne estetike. 

podeželska kuhinja klasika dieter knoll elegantne sive barve

Kako prepoznamo podeželski slog?

Podeželski slog prepoznamo po detajlih obdelav front omaric, ki niso gladke temveč imajo poglobljene utore. Zanj so značilni tudi dekorativni zaključki nad in pod visečimi omaricami, bela tehnika starinskega izgleda ter rustikalni ročaji. Pulti kuhinj podeželskega sloga so običajno v teksturi lesa ali kamna, kuhinjsko ozadje pa je obdano s keramičnimi ploščicami manjšega formata. Pri podeželskem slogu je zelo pogosto mogoče opaziti kombiniranje zaprtih omaric z zasteklenimi vitrinami in odprtimi policami, na katerih je razstavljen lepši porcelan. 

podeželska kuhinja svetla bela tehnika

Barve kuhinj podeželskega sloga

Pri načrtovanju podeželskih kuhinj po meri se uporabniki največkrat odločajo za svetle barvne odtenke elementov, ki so primerni predvsem za manjše kuhinje saj navidezno povečajo prostor. Nežni pastelni toni so večno modni in poosebljajo sproščeno energijo podeželskega sloga. Bolj drzni uporabniki, ki si želijo kuhinje s temperamentom in osebnostjo pa se radi poslužujejo tudi temnejših ali celo živahnih barv. Kuhinjski elementi temnejših tonov na pogled delujejo zelo elegantno, trendno in možato, hkrati pa so zelo hvaležni za uporabo, saj je umazanija na njih nekoliko manj opazna. 

Podezelska kuhinja modra elegantna temne barve

Načrtovanje podeželske kuhinje

Načrtovanja podeželske kuhinje se velja lotiti zelo premišljeno. Najprej premislimo o svojih potrebah, navadah in osebnem slogu ter natančno izmerimo prostor, ki ga imamo na voljo. Sam izris postavitve elementov je najbolj smotrno prepustiti strokovnjakom, ki pa naj upoštevajo tako prostorske omejitve, naravno svetlobo prostora kot naše zahteve. Kljub nostalgični podobi front elementov velja izbrati moderne tehnologije odpiranja in notranje razporeditve omaric, ki omogočajo boljšo izrabo prostora ter enostavnejšo uporabo kuhinje. Končno podobo kuhinje si je najlažje predstavljati s pomočjo 3D načrtovanja kuhinj, ki omogoča izdelavo fotorealistične vizualizacije na kateri je mogoče občudovati tako prostorsko razporeditev kot izbrane materiale in barve. 

podeželska kuhinja klasika kuhinjski otok nežne zelene barve

Podeželski slog z modernimi detajli

Kuhinjo podeželske estetike lahko za popolnoma avtentičen izgled kombiniramo z rustikalnim porcelanom, starinskimi napisi in urami ter vezenim tekstilom. Prav lepo pa podeželska kuhinja zaživi tudi ob povsem modernih detajlih in dekorju. Kontrast novega in starega ustvari nepričakovano zanimivo kompozicijo, ki na pogled deluje še posebno modno. Blok mini kuhinjo podeželskega izgleda lahko na primer samozavestno kombiniramo z moderno steklokeramično kuhalno ploščo in kromirano napo, minimalistično mizo in industrijsko visečo svetilko.   podeželska moderna kuhinja blok majhna kuhinja

Več izdelkov na meganakupek.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja