Ideje in navdih za opremo doma

Prej in potem: prenova bivalnega prostora

Pred prenovo je bil prostor velikosti 20m2 povsem prazen, ponašal se je z lepo talno oblogo lesene teksture, belimi stenami in večjim oknom. Kuhinjski elementi so bili že izbrani v minimalističnem belem izgledu, lastnik si je želel jedilnice in dnevne sobe urbanega sloga s skandinavskim pridihom ter arhitektki Mirjani Mikulec prepustil proste roke pri zasnovi ambienta. 

Prenova dnevne sobe pred prenovo

Arhitektka se je projekta lotila z izborom večjih pohištvenih kosov, kot so dnevni regal, siv trosed sodobnih linij s prilagodljivimi nasloni za roke ter jedilna miza z leseno ploskvijo in kovinskimi nogami. Izbor manjših pohištvenih kosov, kot so stoli, klubske mizice, dekor in svetila je prilagodila vizualni podobi večjega pohištva; končni rezultat pa je prijeten bivalni prostor, ki odraža mladostno energijo uporabnika. 

Prenova dnevne sobe koncept načrt

Kljub manjši kvadraturi je arhitektki uspelo ustvariti eleganten prostor z nekoliko industrijskega pridiha. Nepričakovana temno modra barva stene služi kot zanimiv barvni poudarek, uravnotežijo jo sivi toni in tople lesene teksture. Črni detajli prostoru dodajo globino, bronaste klubske mizice pa pridih glamurja. Bivalni prostor lahko služi tudi kot soba za goste, saj je sedežna garnitura celo raztegljiva. 

Prenova bivalnega prostora potem končni izgled dnevna soba

Za zanimiv detajl v prostoru poskrbita ujemajoči se stropni svetilki. Nad jedilno mizo je umeščena viseča verzija, v dnevni sobi pa je mogoče opaziti stropno varianto. V tako majhnem prostoru velja materiale, barve in pohištvene elemente čim bolj poenotiti, da prostor na pogled deluje urejeno in enotno. Dinamiko ustvarijo različni stoli ter kombinacija okroglega in oglatega stenskega okrasja. 

Prenova bivalnega prostora potem končni izgled jedilnica

Projekt je bil ustvarjen za priljubljeno hrvaško oddajo InDizajn, fotografije: Darko Mihalić.

Več izdelkov na meganakupek.si