Ideje in navdih za opremo doma

Sanjska postelja

Pomlad je čas prerojenja, osvežitve pa si zasluži tudi postelja. Po dolgih zimskih mesecih velja odpreti okna, prezračiti posteljnino ter tople zimske odeje nadomestiti z lahkotnejšimi. Pregledati velja vzglavnike in prešite odeje, uničene kose pa zamenjati z novimi, nebeško mehkimi modeli. Stare odeje in vzglavniki so lahko kljub rednemu vzdrževanju polni pršic, odmrlih celic in bakterij, ki lahko dražijo kožo ter povzročajo alergije in akne. Novi vzglavnik naj nudi dobro oporo ter se prilagaja potrebam uporabnika, prešita odeja pa naj bo hkrati lahkotna in toplotno izolativna.

 

Moderna posteljnina v beli barvi.

Najpreprostejši in najcenejši način za stilsko osvežitev spalnice je menjava posteljnine. Površina postelje zavzema večino prostora, zato barva in vzorec posteljnine, pregrinjalo ter dekorativne blazine igrajo veliko vlogo v vizualni podobi spalnice. Paziti je potrebno le, da se slog izbrane posteljnine stilsko ujema s pohištvom; pri kombiniranju vzorcev, tekstur in barv pa lahko domišljiji prepustimo prosto pot.

 

Moderna posteljnina z bravnim vzorcem.

Nič ni lepšega, kot po dolgem dnevu leči med dišeče sveže rjuhe! Posteljnino naj bi za zagotavljanje optimalne svežine in čistoče menjali enkrat tedensko; za eno posteljo pa naj bi posedovali tri sete posteljnine. Pri izbiri posteljnine sledimo trenutnim trendom in svojim željam, najbolj priljubljeni materiali pa so bombaž, saten in damast. Trenutno so zelo modne geometrijsko potiskane posteljnine znamke Tom Tailor, med barvami pa je mogoče opaziti porast priljubljenosti naravnih odtenkov in pastelov. Naravni toni v prostor vnesejo občutek zenovske sproščenosti, dinamiko pa lahko ustvarimo s kombiniranjem gladkih in hrapavih tekstur. Za najstniške sobe so aktualne mladinske posteljnine živahnejših barv, modni so tudi potiski z motivacijskimi napisi ter motivi priljubljenih junakov. Zahtevnejši uporabniki bodo veseli posteljnine iz najfinejšega bombažnega damasta blagovne znamke Curt Bauer, ki se ponaša s svilnatim leskom in mehkobo.

 

Modra posteljnina z vzorcem

Še en pomemben sestavni del idealnega ležišča je rjuha. Na voljo so v mnogih različnih materialih, barvah in velikostih, izbrati pa velja takšno ki se popolnoma prilega vzmetnici ter je barvno skladna s posteljnino. Izredno kakovostne rjuhe Fleuresse so izdelane iz bombaža, elastan pa poskrbi za odlično prileganje. Zanimiv trik, kako v spalnico na nevsiljiv način vnesti živahen barvni poudarek je kombinacija nevtralne posteljnine in barvne rjuhe, ki ob odgrinjanju odeje poskrbi za manjše presenečenje. Posebno zanimive so rjuhe blagovne znamke Schlafgut, oplemenitene z dodatkom aloe vere, ki ohranja dolgotrajno mehkobo.

 

Zelena rjuha, bela prešita odeja.

 

Jutranje postiljanje postelje se morda res zdi kot odvečno opravilo, pogled na lepo urejeno posteljo pa je brez dvoma neprecenljiv. Postiljanje postelje se začne z ravnanjem odeje, za bolj estetki učinek pa se lahko poigramo s pregrinjalom in dodatnimi blazinami. Z ameriškega trga je k nam prišel trend okraševanja postelje z okrasnimi vzglavniki. Kombiniramo lahko večje in manjše vzglavnike, ki jih simetrično razporedimo ob vzglavju postelje. Prevleke dekorativnih vzglavnikov so lahko različnih barv in poudarjenih tekstur; pazimo le na enoten celotni izgled. Posteljno pregrinjalo je primarno namenjeno zaščiti posteljnine pred prahom in madeži, spodnji del postelje pa lahko dodatno zaščitimo z odejo. Ta odeja vizualno zmanjša površino postelje, hkrati pa je zelo dobrodošla ob hladnih nočeh!

 

spalnica v naravnih odtenkih

Več izdelkov na meganakupek.si